jedzenie

 0    43 fiszki    skrotenko8
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
chleb żytni
rozpocznij naukę
rye bread
2. mleko odtłuszczone
rozpocznij naukę
skimmed milk
3. drób
rozpocznij naukę
poultry
4. sarnina
rozpocznij naukę
venison
5. pstrąg
rozpocznij naukę
a trout
6. olej rzepakowy
rozpocznij naukę
rapeseed oil
7. czarna porzeczka
rozpocznij naukę
blackcurrant
8. żurawina
rozpocznij naukę
cranberry
9. cukinia
rozpocznij naukę
a courgette
10. rumianek
rozpocznij naukę
chamomile
11. szczypiorek
rozpocznij naukę
chives
12. mieć za dużo na głowie
rozpocznij naukę
have too much on your plate
13. nie ma nic za darmo
rozpocznij naukę
there is no such thing as a free lunch
14. odcedzać
rozpocznij naukę
drain (pasta)
15. rozwałkować (ciasto)
rozpocznij naukę
roll out (dough)
16. ubijać (śmietanę)
rozpocznij naukę
whip (cream)
17. blacha do pieczenia
rozpocznij naukę
baking tray
18. durszlak
rozpocznij naukę
a colander
19. sztuczce
rozpocznij naukę
cutlery
20. wałek do ciasta
rozpocznij naukę
a rolling pin
21. szczelny pojemnik
rozpocznij naukę
airtight container
22. ograniczyć spożycie tłuszczu/cukru
rozpocznij naukę
reduce fat / sugar intake
23. skrobia
rozpocznij naukę
starch
24. zniekształcony obraz własnego ciała
rozpocznij naukę
distorted body image
25. jeść/ćwiczyć ponad miarę
rozpocznij naukę
eat/exercise excessively
26. ograniczyć spożycie pokarmu
rozpocznij naukę
limit your food intake
27. niedozywienie
rozpocznij naukę
malnutrition
28. obsesja na punkcie jedzenie/sylwetki
rozpocznij naukę
obsession with food/body shape
29. nieustające dążęnie do szczupłości
rozpocznij naukę
relentless pursuit of thinness
30. znacznie ograniczać kalorie
rozpocznij naukę
severely restrict calories
31. zapiekanka
rozpocznij naukę
Casserole
32. pokroić w kostkę
rozpocznij naukę
Dice
33. smażyć
rozpocznij naukę
to fry
34. rozgniatać
rozpocznij naukę
mash
35. rozgrzać piekarnik
rozpocznij naukę
preheat the oven
36. gotować na małym ogniu
rozpocznij naukę
to simmer
37. mieszać
rozpocznij naukę
stir
38. odcedzać
rozpocznij naukę
strain
39. odparować
rozpocznij naukę
simmer
40. garnek
rozpocznij naukę
saucepan
41. naczynke zaroodporne
rozpocznij naukę
casserole
42. pojemnik do przechowania
rozpocznij naukę
tub
43. tłuszcze nasycone/nienasycone
rozpocznij naukę
saturated / unsaturated fats

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.