nabiał

 0    39 fiszek    weraozminska4
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
buttermilk
rozpocznij naukę
Maślanka
cheese
rozpocznij naukę
ser
blue- cheese
rozpocznij naukę
ser pleśniowy
cheddar cheese
rozpocznij naukę
ser cheddar
cheese spread
rozpocznij naukę
ser topiony
cottage cheese
rozpocznij naukę
twarożek
cream cheese
rozpocznij naukę
ser śmietankowy
curd
rozpocznij naukę
twaróg
grated cheese
rozpocznij naukę
tarty ser
hard cheese
rozpocznij naukę
ser żółty
parmesan
rozpocznij naukę
Parmezan
soft cheese
rozpocznij naukę
miękki ser
milk
rozpocznij naukę
mleko
skimmed milk
rozpocznij naukę
mleko odtłuszczone
soya milk
rozpocznij naukę
mleko sojowe
condensed milk
rozpocznij naukę
mleko skondensowane
pasteurised milk
rozpocznij naukę
mleko pasteryzowane
powdered milk
rozpocznij naukę
mleko w proszku
black pudding
rozpocznij naukę
kaszanka
egg
rozpocznij naukę
jajko
egg yolk
rozpocznij naukę
żółtko
egg white
rozpocznij naukę
białko jajka
beaten egg
rozpocznij naukę
roztrzepane jajko
fried egg
rozpocznij naukę
jajko sadzone
scrambled
rozpocznij naukę
jajecznica
poached egg
rozpocznij naukę
jajko w koszulce
soft boiled
rozpocznij naukę
ugotowane na miękko
hard boiled
rozpocznij naukę
ugotowane na twardo
goose
rozpocznij naukę
gęś
lamb
rozpocznij naukę
jagnięcina
liver
rozpocznij naukę
wątroba
loin
rozpocznij naukę
polędwica
minced meat
rozpocznij naukę
mięso mielone
mutton
rozpocznij naukę
baranina
poultry
rozpocznij naukę
drób
sirloin
rozpocznij naukę
polędwica wołowa
tofu
rozpocznij naukę
tofu
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
venison
rozpocznij naukę
sarnina

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.