6/11 - lekcja 6.1

 0    53 fiszki    trfj9j2c9q
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
io esco
rozpocznij naukę
wychodzę
uscire
rozpocznij naukę
wychodzić
ecco
rozpocznij naukę
proszę / oto
DOP (Denominazione di Origine Protetta)
rozpocznij naukę
Chroniona Nazwa Pochodzenia
il buongustaio
rozpocznij naukę
smakosz
il basilico
rozpocznij naukę
bazylia
genovese
rozpocznij naukę
genueński / z Genui
gli antipasti
rozpocznij naukę
przystawki
un orecchio / due orecchie
rozpocznij naukę
ucho / uszy
la cima
rozpocznij naukę
szczyt
la rapa
rozpocznij naukę
rzepa
gli asparagi
rozpocznij naukę
szparagi
Modena
rozpocznij naukę
Modena (miasto we Włoszech)
il filetto
rozpocznij naukę
filet
l’agnello
rozpocznij naukę
jagnięcina
l’aceto
rozpocznij naukę
ocet
IGP (Indicazione Geografica Protetta)
rozpocznij naukę
Chronione Oznaczenie Geograficzne
la griglia
rozpocznij naukę
ruszt / grill
condito
rozpocznij naukę
przyprawiony
condire
rozpocznij naukę
przyprawiać, doprawiać
i peperoni
rozpocznij naukę
papryki
le melanzane
rozpocznij naukę
bakłażany
i frutti di bosco
rozpocznij naukę
owoce leśne
il bosco
rozpocznij naukę
las
la foresta
rozpocznij naukę
puszcza / las
il boscaiolo
rozpocznij naukę
drwal, leśnik
le fragole
rozpocznij naukę
truskawki
i lamponi
rozpocznij naukę
maliny
i mirtilli
rozpocznij naukę
borówki / żurawiny
il ribes
rozpocznij naukę
porzeczki
il menù
rozpocznij naukę
menu
internet
rozpocznij naukę
internet
il pesce
rozpocznij naukę
ryba
la spada
rozpocznij naukę
miecz
la cipolla
rozpocznij naukę
cebula
la macedonia
rozpocznij naukę
sałatka owocowa
il forno
rozpocznij naukę
piekarnik / piec
al forno
rozpocznij naukę
z pieca / zapiekany
arrosto
rozpocznij naukę
pieczony
il sugo
rozpocznij naukę
sos
le pere
rozpocznij naukę
gruszki
la torta
rozpocznij naukę
ciasto
le nocciole
rozpocznij naukę
orzechy laskowe
i carciofi
rozpocznij naukę
karczochy
il radicchio
rozpocznij naukę
cykoria radicchio
rosso
rozpocznij naukę
czerwony
l’anatra
rozpocznij naukę
kaczka
l’arancia
rozpocznij naukę
pomarańcza
il sorbetto
rozpocznij naukę
sorbet
il prosciutto crudo e cotto
rozpocznij naukę
szynka surowa i gotowana
il prosciutto
rozpocznij naukę
szynka
lo scalogno
rozpocznij naukę
szalotka
il riso
rozpocznij naukę
ryż

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.