6/11 - lekcja 6.3

 0    30 fiszek    trfj9j2c9q
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
Un menù DOP
rozpocznij naukę
Menu DOP (Chroniona Nazwa Pochodzenia)
Ecco il menù di un ristorante italiano.
rozpocznij naukę
Oto menu włoskiej restauracji.
Abbina le immagini ai piatti.
rozpocznij naukę
Połącz obrazki z potrawami.
Lavora con un compagno.
rozpocznij naukę
Pracuj z partnerem.
Insieme a un compagno completa il menù di p. 100 con i seguenti piatti.
rozpocznij naukę
Wraz z partnerem uzupełnij menu na stronie 100 poniższymi potrawami.
Cercate su Internet i piatti che non conoscete.
rozpocznij naukę
Poszukajcie w Internecie potraw, których nie znacie.
Leggi gli ingredienti di due piatti del menù.
rozpocznij naukę
Przeczytaj składniki dwóch dań z menu.
Hai capito di quali si tratta?
rozpocznij naukę
Czy zrozumiałeś, o które dania chodzi?
Poi aggiungi anche l’ingrediente principale.
rozpocznij naukę
Następnie dodaj także główny składnik.
Aiutati con Internet, se vuoi.
rozpocznij naukę
Skorzystaj z Internetu, jeśli chcesz.
Il pesce spada alla siciliana
rozpocznij naukę
Miecznik po sycylijsku
Le melanzane alla parmigiana
rozpocznij naukę
Bakłażany po parmeńsku
La zuppa di cipolle con formaggio Provolone Valpadana (DOP)
rozpocznij naukę
Zupa cebulowa z serem Provolone Valpadana (DOP)
La macedonia di frutta di stagione
rozpocznij naukę
Sałatka owocowa z owoców sezonowych
Le patate della Sila al forno (IGP)
rozpocznij naukę
Pieczone ziemniaki z regionu Sila (IGP)
Gli spaghetti con sugo di pomodori Pachino (IGP)
rozpocznij naukę
Spaghetti z sosem z pomidorów Pachino (IGP)
I crostini di pane di Altamura (DOP) con pere e formaggio
rozpocznij naukę
Grzanki z chleba z Altamury (DOP) z gruszkami i serem
La torta con nocciole di Giffoni (IGP)
rozpocznij naukę
Ciasto z orzechami laskowymi z Giffoni (IGP)
Il risotto al radicchio rosso di Treviso (IGP)
rozpocznij naukę
Risotto z czerwonym radicchio z Treviso (IGP)
L’anatra all’arancia
rozpocznij naukę
Kaczka w pomarańczach
Il sorbetto al prosecco Valdobbiadene (DOCG)
rozpocznij naukę
Sorbet z prosecco z Valdobbiadene (DOCG)
Il prosciutto crudo San Daniele (DOP) e melone
rozpocznij naukę
Szynka dojrzewająca San Daniele (DOP) z melonem
olio extravergine d’oliva
rozpocznij naukę
oliwa z oliwek extra virgin
il riso
rozpocznij naukę
ryż
il Parmigiano Reggiano
rozpocznij naukę
ser parmezan
il vino bianco
rozpocznij naukę
białe wino
lo scalogno o la cipolla
rozpocznij naukę
szalotka lub cebula
la mozzarella
rozpocznij naukę
mozzarella
i pomodori
rozpocznij naukę
pomidory
il basilico
rozpocznij naukę
bazylia

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.