|
Pytanie |
Odpowiedź |
fondue (szwajcarskie danie) rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Aby zrobić pieczeń, potrzebny jest sól, pieprz i olej rozpocznij naukę
|
|
Pour faire un rôti, il faut du sel, du poivre et de l’huile
|
|
|
obierać np. warzywa, owoce rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Tu peux éplucher les pommes de terre?
|
|
|
Układamy maliny na tarcie rozpocznij naukę
|
|
On dispose des framboises sur une tarte
|
|
|
rozłożyć sztućce / ustawić sztućce rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Czy możesz rozłożyć talerze i sztućce na stole? rozpocznij naukę
|
|
Peux-tu disposer les assiettes et les couverts sur la table?
|
|
|
Jajka się ubija, żeby zrobić omlet. rozpocznij naukę
|
|
On bat les œufs pour faire une omelette.
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Jeszcze zetrę ser i będzie gotowe do podania rozpocznij naukę
|
|
Je râpe encore le fromage et ce sera prêt à servir
|
|
|
aby ją upiec / do upieczenia jej rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Wkładamy kurę do piekarnika, aby ją upiec rozpocznij naukę
|
|
On met la poule au four pour la rôtir
|
|
|
stopiony, roztopiony /// topic sie rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
smażony na patelni” lub „podsmażony /// smażyć na patelni rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
nadziewać / faszerować./// nafaszerowany - nafaszerowana rozpocznij naukę
|
|
farcir /// farci - farcie
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Jagnięcina będzie pieczona cały dzień w piekarniku rozpocznij naukę
|
|
L’agneau sera cuit au four toute la journée.
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
doprowadzić coś do ugotowania/upieczenia rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
być pieczonym w piekarniku rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Zamierzam upiec jagnięcinę rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Ryż musi się gotować 20 minut. rozpocznij naukę
|
|
Le riz doit cuire 20 minutes
|
|
|
Roztapiam masło w rondelku rozpocznij naukę
|
|
Je fais fondre le beurre dans une casserole
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Włóż sos do rondelka i podgrzewaj delikatnie. rozpocznij naukę
|
|
Mets la sauce dans une casserole et chauffe-la doucement.
|
|
|
schłodzić / włożyć do chłodnego miejsca rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
Il faut mettre le vin au frais
|
|
|
Przyjechali w tym samym czasie. rozpocznij naukę
|
|
Ils sont arrivés en même temps
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
Oddziel białka od żółtek. rozpocznij naukę
|
|
Séparer les blancs des jaunes d'œufs
|
|
|
W tym samym czasie roztop czekoladę rozpocznij naukę
|
|
En même temps, faire fondre le chocolat
|
|
|
Wymieszaj żółtka i cukier z czekoladą szybko rozpocznij naukę
|
|
Mélanger les jaunes d'œufs et le sucre dans le chocolat rapidement
|
|
|
Ubij białka na sztywną pianę rozpocznij naukę
|
|
Monter les blancs en neige
|
|
|
Przełóż mus do miseczek i schładzaj co najmniej 4 godziny. rozpocznij naukę
|
|
Verser la mousse dans des bols et mettre au frais pour au moins 4 heures.
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
łyżeczka do kawy (mała łyżeczka) rozpocznij naukę
|
|
c. à café = cuillère à café
|
|
|
łyżka stołowa (duża łyżka) rozpocznij naukę
|
|
c. à soupe = cuillère à soupe
|
|
|
jedna albo dwie szczypty soli rozpocznij naukę
|
|
une ou deux pincées de sel
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
|
rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
co więcej”, „ponadto”, „dodatkowo rozpocznij naukę
|
|
|
|
|
To danie jest pyszne, a ponadto jest łatwe do zrobienia rozpocznij naukę
|
|
Ce plat est délicieux et, de plus, il est facile à préparer.
|
|
|