technologia

 0    20 fiszek    guest3879377
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie język polski Odpowiedź język polski
solanina
rozpocznij naukę
zielone zabarwienie pod skórką w ziemniakach
kondensacja
rozpocznij naukę
obniżenie zawartości wody
trybowanie
rozpocznij naukę
oddzielanie mięsa od kości
panierowanie
rozpocznij naukę
obtaczanie w panierce
wykrwawianie
rozpocznij naukę
oddzielanie krwi od mięsa
zapiekanie
rozpocznij naukę
krótkie pieczenie wczesniej przygotowanych potraw
dip
rozpocznij naukę
gęsty zimny sos do warzyw i przekąsek
blanszowanie
rozpocznij naukę
krótkotrwałe zanurzenie surowca we wrządku
filetowanie
rozpocznij naukę
oczyszczanie ryby z ości i skóry
flawonoidy
rozpocznij naukę
barwniki roslin
garbiniki
rozpocznij naukę
występują w owocach i warzywach, nadają cierpki smak
temperatura podania zup
rozpocznij naukę
gorące 60-70, zimne 14
poszetowanie
rozpocznij naukę
gotowanie w temperaturze ponizej wrzenia
redukowanie
rozpocznij naukę
odparowywanie płynu do uzyskania gęstej konsystencji
marynowanie
rozpocznij naukę
konserwowanie produktów roztworem octu, soli i przypraw
tranżerowanie
rozpocznij naukę
krojenie upieczonego miesa na kawalki
luzowanie
rozpocznij naukę
usuwanie kości z surowego mięsa lub drobiu
szpikowanie
rozpocznij naukę
wkładanie pasków tłuszczu w chude mięso
glazurowanie
rozpocznij naukę
wykańczanie potraw cienką warstwą sosu lub lukru
dressing
rozpocznij naukę
sosy do sałat i sałatek

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.