Jedzenie

 0    51 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
gruszka
rozpocznij naukę
la poire
jeżyna
rozpocznij naukę
la mûre
malina
rozpocznij naukę
la framboise
grejpfrut
rozpocznij naukę
le pamplemousse
śliwka
rozpocznij naukę
la prune
winogrono
rozpocznij naukę
le raisin
Morela
rozpocznij naukę
l’abricot
brzoskwinia
rozpocznij naukę
la pêche
arbuz
rozpocznij naukę
la pastèque
por
rozpocznij naukę
le poireau
sałata
rozpocznij naukę
la laitue
papryka
rozpocznij naukę
le poivron
dynia
rozpocznij naukę
la citrouille
bakłażan
rozpocznij naukę
l’aubergine
cukinia
rozpocznij naukę
la courgette
groszek
rozpocznij naukę
les petits pois
biała fasola
rozpocznij naukę
les haricots blancs
rzepa
rozpocznij naukę
le navet
kapusta
rozpocznij naukę
le chou
czosnek
rozpocznij naukę
l’ail
soczysty
rozpocznij naukę
juteux
miękki
rozpocznij naukę
moelleux
gotowany
rozpocznij naukę
cuit
przeterminowany
rozpocznij naukę
périmé
Składniki
rozpocznij naukę
les ingrédients
Odkroić
rozpocznij naukę
découper
odkorkować
rozpocznij naukę
déboucher
Tarkować
rozpocznij naukę
râper
obierać
rozpocznij naukę
éplucher
zamieszać
rozpocznij naukę
remuer
nalewać
rozpocznij naukę
verser
bić pianę z białek
rozpocznij naukę
battre des oeufs en neige
rozbijać jajka
rozpocznij naukę
casser les oeufs
smarować
rozpocznij naukę
beurrer
dodawać
rozpocznij naukę
ajouter
ciasto
rozpocznij naukę
la pâte
ubijaczka
rozpocznij naukę
un fouet
piekarnik
rozpocznij naukę
un four
kawa ze śmietanką
rozpocznij naukę
un café crème
kawa z mlekiem
rozpocznij naukę
un café noisette
kawa z dodatkową wodą
rozpocznij naukę
un café allongé
bezkofeinowa kawa
rozpocznij naukę
un café décaféiné
słomka
rozpocznij naukę
une paille
duże piwo
rozpocznij naukę
une pinte
mocno krwisty
rozpocznij naukę
bleu
krwisty
rozpocznij naukę
saignant
średnio wysmażony
rozpocznij naukę
à point
dobrze wysmażony
rozpocznij naukę
bien cuit
pestki
rozpocznij naukę
des pépines
gorzki
rozpocznij naukę
amer
zupa
rozpocznij naukę
le potage

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.