Fiszki z książki - "Allied Cookery British, French, Italian, Belgian, Russian" (Grace Glergue Harrison and Gertrude Clergue)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
compilers
rozpocznij naukę
kompilatory
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
grated
rozpocznij naukę
tarty
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
caviare
rozpocznij naukę
kawior
frizzle
rozpocznij naukę
smażyć
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
foyers
rozpocznij naukę
foyer
roes
rozpocznij naukę
ikra
floured
rozpocznij naukę
mąką
lettuces
rozpocznij naukę
sałaty
browned
rozpocznij naukę
rumiane
pastes
rozpocznij naukę
pasty
flavouring
rozpocznij naukę
przyprawa
tranches
rozpocznij naukę
Transze
brochette
rozpocznij naukę
szaszłyk
recherché
rozpocznij naukę
wyszukany
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
aspic
rozpocznij naukę
galarecie
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
beefsteaks
rozpocznij naukę
steki wołowe
gratings
rozpocznij naukę
kraty
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
tureen
rozpocznij naukę
waza
steeping
rozpocznij naukę
moczenie
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
farina
rozpocznij naukę
mąka
crispness
rozpocznij naukę
kruchość
moulds
rozpocznij naukę
formy
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
sultanas
rozpocznij naukę
sułtanki
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
flavoured
rozpocznij naukę
przyprawiony
prefaced
rozpocznij naukę
poprzedzone
hashed
rozpocznij naukę
zakodowanego
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
minced
rozpocznij naukę
mielony
cloves
rozpocznij naukę
goździki
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
buttered
rozpocznij naukę
masłem
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
understate
rozpocznij naukę
bagatelizować
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
cheesecakes
rozpocznij naukę
serniki
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
partridges
rozpocznij naukę
kuropatwy
troupes
rozpocznij naukę
trupy
heaping
rozpocznij naukę
czubata
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
sieve
rozpocznij naukę
sitko
petits
rozpocznij naukę
drobiazgi
finely
rozpocznij naukę
pięknie
one-half
rozpocznij naukę
połowa
endive
rozpocznij naukę
cykoria
pimento
rozpocznij naukę
pieprz angielski
foreword
rozpocznij naukę
przedmowa
flounders
rozpocznij naukę
flądry
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
flour
rozpocznij naukę
mąka
crêpes
rozpocznij naukę
naleśniki
baste
rozpocznij naukę
fastryga
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
curdling
rozpocznij naukę
zsiadłe
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
chervil
rozpocznij naukę
trybula
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
curries
rozpocznij naukę
curry
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
thickening
rozpocznij naukę
zagęszczający
rind
rozpocznij naukę
skórka
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
clove
rozpocznij naukę
goździk
allspice
rozpocznij naukę
piment
fowl
rozpocznij naukę
ptactwo
epicurean
rozpocznij naukę
epikurejski
medium-sized
rozpocznij naukę
średnie
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
celery
rozpocznij naukę
seler
semolina
rozpocznij naukę
kasza
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
scalded
rozpocznij naukę
parzona
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
slices
rozpocznij naukę
plastry
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
lard
rozpocznij naukę
smalec

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.