Flashcards aus dem Buch - "Allied Cookery British, French, Italian, Belgian, Russian" (Grace Glergue Harrison and Gertrude Clergue)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
compilers
rozpocznij naukę
Compiler
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
grated
rozpocznij naukę
gerieben
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
caviare
rozpocznij naukę
Kaviar
frizzle
rozpocznij naukę
brutzeln
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
roes
rozpocznij naukę
Rogen
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
lettuces
rozpocznij naukę
Salate
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
pastes
rozpocznij naukę
Pasten
flavouring
rozpocznij naukę
Aroma
tranches
rozpocznij naukę
Tranchen
crumbed
rozpocznij naukę
zerkrümelt
brochette
rozpocznij naukę
Spießchen
recherché
rozpocznij naukę
recherchieren
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
coarsely
rozpocznij naukę
grob
aspic
rozpocznij naukę
Sülze
shallot
rozpocznij naukę
Schalotte
gratings
rozpocznij naukę
Gitter
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
steeping
rozpocznij naukę
einweichend
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
crispness
rozpocznij naukę
Knusprigkeit
moulds
rozpocznij naukę
Formen
cored
rozpocznij naukę
entkernt
sultanas
rozpocznij naukę
Sultaninen
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
flavoured
rozpocznij naukę
mit ...-Geschmack
prefaced
rozpocznij naukę
vorangestellt
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
unsweetened
rozpocznij naukę
ungesüßt
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
teuton
rozpocznij naukę
Germane
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
minced
rozpocznij naukę
gehackt
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
spoonfuls
rozpocznij naukę
Löffelchen
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
understate
rozpocznij naukę
untertreiben
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
cheesecakes
rozpocznij naukę
Käsekuchen
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
partridges
rozpocznij naukę
Rebhühner
troupes
rozpocznij naukę
Truppen
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
petits
rozpocznij naukę
Petite
finely
rozpocznij naukę
fein
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
endive
rozpocznij naukę
Endivie
pimento
rozpocznij naukę
Piment
foreword
rozpocznij naukę
Vorwort
flounders
rozpocznij naukę
Flundern
stiffly
rozpocznij naukę
steif
flour
rozpocznij naukę
Mehl
crêpes
rozpocznij naukę
Crepes
baste
rozpocznij naukę
heften
suet
rozpocznij naukę
Talg
leeks
rozpocznij naukę
Lauch
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
curdling
rozpocznij naukę
Gerinnung
earthenware
rozpocznij naukę
Töpferwaren
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
curries
rozpocznij naukę
Currys
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
thickening
rozpocznij naukę
Verdickung
rind
rozpocznij naukę
Rinde
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
clove
rozpocznij naukę
Nelke
allspice
rozpocznij naukę
Piment
fowl
rozpocznij naukę
Geflügel
epicurean
rozpocznij naukę
Feinschmecker
medium-sized
rozpocznij naukę
mittelgroße
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
semolina
rozpocznij naukę
Grieß
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
scalded
rozpocznij naukę
verbrüht
spoonful
rozpocznij naukę
Löffel
kneaded
rozpocznij naukę
geknetet
entrées
rozpocznij naukę
Vorspeisen
slices
rozpocznij naukę
Scheiben

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.