Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Allied Cookery British, French,...
Fiches du livre - "Allied Cookery British, French, Italian, Belgian, Russian" (Grace Glergue Harrison and Gertrude Clergue)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
compilers
rozpocznij naukę
compilateurs
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
cupful
rozpocznij naukę
tasse
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
grated
rozpocznij naukę
râpé
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
pimentos
rozpocznij naukę
piments
frizzle
rozpocznij naukę
frire
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
roes
rozpocznij naukę
les roes
floured
rozpocznij naukę
fariné
lettuces
rozpocznij naukę
laitues
browned
rozpocznij naukę
bruni
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
aspic
rozpocznij naukę
gelée
shallot
rozpocznij naukę
échalote
beefsteaks
rozpocznij naukę
steak
gratings
rozpocznij naukę
caillebotis
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
tureen
rozpocznij naukę
soupière
steeping
rozpocznij naukę
macération
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
farina
rozpocznij naukę
farine
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
moulds
rozpocznij naukę
moules
cored
rozpocznij naukę
évidé
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
granulated
rozpocznij naukę
granulé
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
prefaced
rozpocznij naukę
préfacé
hashed
rozpocznij naukę
haché
parsley
rozpocznij naukę
persil
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
minced
rozpocznij naukę
haché
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
buttered
rozpocznij naukę
beurré
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
understate
rozpocznij naukę
minimiser
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
cheesecakes
rozpocznij naukę
gâteaux au fromage
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
partridges
rozpocznij naukę
perdrix
troupes
rozpocznij naukę
des troupes
heaping
rozpocznij naukę
entassement
currants
rozpocznij naukę
groseilles
sieve
rozpocznij naukę
tamis
finely
rozpocznij naukę
finement
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
pimento
rozpocznij naukę
piment
foreword
rozpocznij naukę
avant-propos
flounders
rozpocznij naukę
flets
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
flour
rozpocznij naukę
farine
baste
rozpocznij naukę
arroser
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
leeks
rozpocznij naukę
poireaux
sprig
rozpocznij naukę
brin
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
curries
rozpocznij naukę
les currys
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
thickening
rozpocznij naukę
épaississant
rind
rozpocznij naukę
couenne
codfish
rozpocznij naukę
morue
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
fowl
rozpocznij naukę
volaille
epicurean
rozpocznij naukę
épicurien
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
celery
rozpocznij naukę
céleri
semolina
rozpocznij naukę
la semoule
sprigs
rozpocznij naukę
brins
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
slices
rozpocznij naukę
des tranches
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
lard
rozpocznij naukę
saindoux
sputter
rozpocznij naukę
crépitement
griddle
rozpocznij naukę
plaque
chestnuts
rozpocznij naukę
les marrons
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
tripe
rozpocznij naukę
tripes
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Small Talk, czyli sztuka pogawędki
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności