Fiches du livre - "Allied Cookery British, French, Italian, Belgian, Russian" (Grace Glergue Harrison and Gertrude Clergue)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
compilers
rozpocznij naukę
compilateurs
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
cupful
rozpocznij naukę
tasse
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
grated
rozpocznij naukę
râpé
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
pimentos
rozpocznij naukę
piments
frizzle
rozpocznij naukę
frire
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
roes
rozpocznij naukę
les roes
floured
rozpocznij naukę
fariné
lettuces
rozpocznij naukę
laitues
browned
rozpocznij naukę
bruni
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
aspic
rozpocznij naukę
gelée
shallot
rozpocznij naukę
échalote
beefsteaks
rozpocznij naukę
steak
gratings
rozpocznij naukę
caillebotis
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
tureen
rozpocznij naukę
soupière
steeping
rozpocznij naukę
macération
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
farina
rozpocznij naukę
farine
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
moulds
rozpocznij naukę
moules
cored
rozpocznij naukę
évidé
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
granulated
rozpocznij naukę
granulé
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
prefaced
rozpocznij naukę
préfacé
hashed
rozpocznij naukę
haché
parsley
rozpocznij naukę
persil
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
minced
rozpocznij naukę
haché
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
buttered
rozpocznij naukę
beurré
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
understate
rozpocznij naukę
minimiser
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
cheesecakes
rozpocznij naukę
gâteaux au fromage
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
partridges
rozpocznij naukę
perdrix
troupes
rozpocznij naukę
des troupes
heaping
rozpocznij naukę
entassement
currants
rozpocznij naukę
groseilles
sieve
rozpocznij naukę
tamis
finely
rozpocznij naukę
finement
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
pimento
rozpocznij naukę
piment
foreword
rozpocznij naukę
avant-propos
flounders
rozpocznij naukę
flets
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
flour
rozpocznij naukę
farine
baste
rozpocznij naukę
arroser
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
leeks
rozpocznij naukę
poireaux
sprig
rozpocznij naukę
brin
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
curries
rozpocznij naukę
les currys
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
thickening
rozpocznij naukę
épaississant
rind
rozpocznij naukę
couenne
codfish
rozpocznij naukę
morue
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
fowl
rozpocznij naukę
volaille
epicurean
rozpocznij naukę
épicurien
medium-sized
rozpocznij naukę
de taille moyenne
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
celery
rozpocznij naukę
céleri
semolina
rozpocznij naukę
la semoule
sprigs
rozpocznij naukę
brins
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
slices
rozpocznij naukę
des tranches
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
lard
rozpocznij naukę
saindoux
sputter
rozpocznij naukę
crépitement
griddle
rozpocznij naukę
plaque
chestnuts
rozpocznij naukę
les marrons
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
tripe
rozpocznij naukę
tripes

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.