Fichas del libro - "Allied Cookery British, French, Italian, Belgian, Russian" (Grace Glergue Harrison and Gertrude Clergue)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
tablespoons
rozpocznij naukę
cucharadas
compilers
rozpocznij naukę
compiladores
tablespoon
rozpocznij naukę
cucharada
cupful
rozpocznij naukę
taza
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
grated
rozpocznij naukę
rallado
nutmegs
rozpocznij naukę
nuez moscada
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
hyphenation
rozpocznij naukę
separación
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
yolks
rozpocznij naukę
yemas
pimentos
rozpocznij naukę
pimientos
caviare
rozpocznij naukę
el caviar
frizzle
rozpocznij naukę
rizar
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
foyers
rozpocznij naukę
vestíbulos
roes
rozpocznij naukę
huevas
floured
rozpocznij naukę
enharinado
lettuces
rozpocznij naukę
lechugas
browned
rozpocznij naukę
bronceado
pastes
rozpocznij naukę
pastas
flavouring
rozpocznij naukę
condimento
tranches
rozpocznij naukę
tramos
crumbed
rozpocznij naukę
desmenuzado
brochette
rozpocznij naukę
la brocheta
recherché
rozpocznij naukę
rebuscado
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
teaspoon
rozpocznij naukę
cucharadita
coarsely
rozpocznij naukę
groseramente
aspic
rozpocznij naukę
espliego
shallot
rozpocznij naukę
chalote
beefsteaks
rozpocznij naukę
Filetes de ternera
gratings
rozpocznij naukę
rejillas
moistening
rozpocznij naukę
mojadura
tureen
rozpocznij naukę
sopera
steeping
rozpocznij naukę
empapando
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
farina
rozpocznij naukę
harina
crispness
rozpocznij naukę
frescura
moulds
rozpocznij naukę
moldes
cored
rozpocznij naukę
humedo
granulated
rozpocznij naukę
granulado
flavoured
rozpocznij naukę
sazonado
prefaced
rozpocznij naukę
prologado
hashed
rozpocznij naukę
hash
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
unsweetened
rozpocznij naukę
sin azúcar
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
teuton
rozpocznij naukę
teutón
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
minced
rozpocznij naukę
picado
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
spoonfuls
rozpocznij naukę
cucharadas
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
understate
rozpocznij naukę
subestimar
thicken
rozpocznij naukę
espesar
bouillon
rozpocznij naukę
caldo
cheesecakes
rozpocznij naukę
pasteles de queso
peppercorns
rozpocznij naukę
granos de pimienta
partridges
rozpocznij naukę
perdices
troupes
rozpocznij naukę
comparsas
heaping
rozpocznij naukę
amontonamiento
currants
rozpocznij naukę
grosellas
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
finely
rozpocznij naukę
finamente
manx
rozpocznij naukę
de la isla de Man
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
endive
rozpocznij naukę
la endivia
pimento
rozpocznij naukę
pimiento morrón
foreword
rozpocznij naukę
prefacio
flounders
rozpocznij naukę
lenguado
stiffly
rozpocznij naukę
rigurosamente
flour
rozpocznij naukę
la harina
baste
rozpocznij naukę
hilvanar
suet
rozpocznij naukę
sebo
leeks
rozpocznij naukę
puerros
sprig
rozpocznij naukę
puntilla
curdling
rozpocznij naukę
cuajado
earthenware
rozpocznij naukę
loza de barro
chervil
rozpocznij naukę
perifollo
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
curries
rozpocznij naukę
curry
thickened
rozpocznij naukę
espesado
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
thickening
rozpocznij naukę
espesamiento
rind
rozpocznij naukę
corteza
codfish
rozpocznij naukę
bacalao
sauté
rozpocznij naukę
saltear
clove
rozpocznij naukę
el clavo
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
epicurean
rozpocznij naukę
epicúreo
medium-sized
rozpocznij naukę
talla media
sprinkle
rozpocznij naukę
espolvorear
celery
rozpocznij naukę
el apio
semolina
rozpocznij naukę
la sémola
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
scalded
rozpocznij naukę
escaldado
spoonful
rozpocznij naukę
cucharada
kneaded
rozpocznij naukę
amasada

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.