Fiszki z książki - "Margaret Brown's French Cookery Book" (Margaret Brown)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
waffle-iron
rozpocznij naukę
gofrownica
allspice
rozpocznij naukę
piment
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
pound
rozpocznij naukę
funt
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
settlings
rozpocznij naukę
fusy
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
gages
rozpocznij naukę
Gage
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
grated
rozpocznij naukę
tarty
strew
rozpocznij naukę
obsypać
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
citron
rozpocznij naukę
cytryna
floured
rozpocznij naukę
mąką
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
frizzed
rozpocznij naukę
oszalały
brandied
rozpocznij naukę
brandy
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
comfits
rozpocznij naukę
kombinezony
daintiest
rozpocznij naukę
najbardziej daintiest
sieve
rozpocznij naukę
sitko
cloves
rozpocznij naukę
goździki
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
mould
rozpocznij naukę
pleśń
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
calves
rozpocznij naukę
cielęta
moulds
rozpocznij naukę
formy
wineglass
rozpocznij naukę
kieliszek wina
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
variegated
rozpocznij naukę
barwny
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
cutlets
rozpocznij naukę
kotlety
mucilage
rozpocznij naukę
śluz
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
one-half
rozpocznij naukę
połowa
quails
rozpocznij naukę
przepiórki
sift
rozpocznij naukę
przesiać
pulped
rozpocznij naukę
papierówki
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
larding
rozpocznij naukę
smalec
lengthways
rozpocznij naukę
wzdłuż
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
quart
rozpocznij naukę
kwarta
plentifully
rozpocznij naukę
obficie
pinions
rozpocznij naukę
koła zębate
strewed
rozpocznij naukę
posypały się
flour
rozpocznij naukę
mąka
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
browned
rozpocznij naukę
rumiane
colander
rozpocznij naukę
durszlak
broil
rozpocznij naukę
burda
breadcrumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
middle-sized
rozpocznij naukę
Średniej wielkości
fillets
rozpocznij naukę
filety
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
boil
rozpocznij naukę
czyrak
lard
rozpocznij naukę
smalec
pulverized
rozpocznij naukę
sproszkowany
tureen
rozpocznij naukę
waza
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
sieves
rozpocznij naukę
sita
froth
rozpocznij naukę
piana
cornmeal
rozpocznij naukę
kukurydziana
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
jumbles
rozpocznij naukę
marności
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
fricassee
rozpocznij naukę
potrawka
mealy
rozpocznij naukę
mączny
pints
rozpocznij naukę
kufle
oysters
rozpocznij naukę
Ostrygi
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
plainest
rozpocznij naukę
najprostszy
baste
rozpocznij naukę
fastryga
larded
rozpocznij naukę
Smalony
celery
rozpocznij naukę
seler
curried
rozpocznij naukę
curry
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
paste
rozpocznij naukę
pasta
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
fritters
rozpocznij naukę
placki
buttered
rozpocznij naukę
masłem
steeples
rozpocznij naukę
wieże
rind
rozpocznij naukę
skórka

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.