Flashcards aus dem Buch - "Margaret Brown's French Cookery Book" (Margaret Brown)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
canvasback
rozpocznij naukę
Leinwand
waffle-iron
rozpocznij naukę
Waffeleisen
allspice
rozpocznij naukę
Piment
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
pound
rozpocznij naukę
Pfund
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
custards
rozpocznij naukę
Puddings
settlings
rozpocznij naukę
Siedlungen
cored
rozpocznij naukę
entkernt
gages
rozpocznij naukę
Lehren
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
grated
rozpocznij naukę
gerieben
strew
rozpocznij naukę
streuen
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
citron
rozpocznij naukę
Zitrone
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
frizzed
rozpocznij naukę
gekräuselt
brandied
rozpocznij naukę
gebrannt
terrapin
rozpocznij naukę
Sumpfschildkröte
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
fluted
rozpocznij naukę
geriffelt
comfits
rozpocznij naukę
Kleider
daintiest
rozpocznij naukę
Feinste
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
mould
rozpocznij naukę
Schimmel
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
calves
rozpocznij naukę
Kälber
moulds
rozpocznij naukę
Formen
wineglass
rozpocznij naukę
Weinglas
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
squabs
rozpocznij naukę
Junggesellen
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
variegated
rozpocznij naukę
bunt
vermicelli
rozpocznij naukę
Nudeln
cutlets
rozpocznij naukę
Schnitzel
mucilage
rozpocznij naukę
Schleim
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
huckleberries
rozpocznij naukę
Heidelbeeren
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
quails
rozpocznij naukę
Wachteln
sift
rozpocznij naukę
sieben
pulped
rozpocznij naukę
Brei
suet
rozpocznij naukę
Talg
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
lengthways
rozpocznij naukę
längs
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
plentifully
rozpocznij naukę
reichlich
pinions
rozpocznij naukę
Ritzel
strewed
rozpocznij naukę
gestreut
flour
rozpocznij naukę
Mehl
thyme
rozpocznij naukę
Thymian
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
colander
rozpocznij naukę
Sieb
broil
rozpocznij naukę
grillen
breadcrumbs
rozpocznij naukę
Semmelbrösel
middle-sized
rozpocznij naukę
mittelgroß
fillets
rozpocznij naukę
Filets
quarts
rozpocznij naukę
Quart
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
mouthfuls
rozpocznij naukę
Bissen
boil
rozpocznij naukę
kochen
lard
rozpocznij naukę
Schmalz
pulverized
rozpocznij naukę
pulverisiert
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
sieves
rozpocznij naukę
Siebe
froth
rozpocznij naukę
Schaum
cornmeal
rozpocznij naukę
Mahlzeit mit Getreide
cornstarch
rozpocznij naukę
Maisstärke
jumbles
rozpocznij naukę
wackelt
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
fricassee
rozpocznij naukę
Frikassee
mealy
rozpocznij naukę
mehlig
oysters
rozpocznij naukę
Austern
thickly
rozpocznij naukę
dick
plainest
rozpocznij naukę
schlicht
baste
rozpocznij naukę
heften
larded
rozpocznij naukę
gespickt
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
curried
rozpocznij naukę
Curry
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
paste
rozpocznij naukę
Einfügen

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.