Fiches du livre - "Margaret Brown's French Cookery Book" (Margaret Brown)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
waffle-iron
rozpocznij naukę
gaufrier
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
pint
rozpocznij naukę
pinte
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
sprigs
rozpocznij naukę
brins
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
currants
rozpocznij naukę
groseilles
pound
rozpocznij naukę
livre
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
settlings
rozpocznij naukę
sédiments
cored
rozpocznij naukę
évidé
tamarack
rozpocznij naukę
mélèze
gages
rozpocznij naukę
les jauges
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
grated
rozpocznij naukę
râpé
strew
rozpocznij naukę
parsemer
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
granulated
rozpocznij naukę
granulé
floured
rozpocznij naukę
fariné
frizzed
rozpocznij naukę
crépus
brandied
rozpocznij naukę
brandi
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
comfits
rozpocznij naukę
le confort
daintiest
rozpocznij naukę
le plus délicat
sieve
rozpocznij naukę
tamis
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
mould
rozpocznij naukę
moule
currant
rozpocznij naukę
groseille
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
parsley
rozpocznij naukę
persil
calves
rozpocznij naukę
veaux
moulds
rozpocznij naukę
moules
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
broiled
rozpocznij naukę
grillé
squabs
rozpocznij naukę
les squabs
gridiron
rozpocznij naukę
gril
variegated
rozpocznij naukę
panaché
vermicelli
rozpocznij naukę
vermicelle
cutlets
rozpocznij naukę
escalopes
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
huckleberries
rozpocznij naukę
myrtilles
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
quails
rozpocznij naukę
les cailles
potage
rozpocznij naukę
le potage
sift
rozpocznij naukę
tamiser
pulped
rozpocznij naukę
pulpé
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
quart
rozpocznij naukę
litre
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
pinions
rozpocznij naukę
pignons
strewed
rozpocznij naukę
parsemé
flour
rozpocznij naukę
farine
thyme
rozpocznij naukę
thym
browned
rozpocznij naukę
bruni
colander
rozpocznij naukę
passoire
broil
rozpocznij naukę
griller
breadcrumbs
rozpocznij naukę
chapelure
middle-sized
rozpocznij naukę
taille moyenne
fillets
rozpocznij naukę
filets
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
mouthfuls
rozpocznij naukę
Bouchées
boil
rozpocznij naukę
bouillir
lard
rozpocznij naukę
saindoux
pulverized
rozpocznij naukę
pulvérisé
tureen
rozpocznij naukę
soupière
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
sieves
rozpocznij naukę
des tamis
froth
rozpocznij naukę
mousse
cornmeal
rozpocznij naukę
farine de maïs
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
jumbles
rozpocznij naukę
les sauts
garnish
rozpocznij naukę
garnir
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
mealy
rozpocznij naukę
farineux
pints
rozpocznij naukę
pintes
oysters
rozpocznij naukę
Huîtres
thickly
rozpocznij naukę
épais
plainest
rozpocznij naukę
le plus simple
baste
rozpocznij naukę
arroser
larded
rozpocznij naukę
lardé
celery
rozpocznij naukę
céleri
curried
rozpocznij naukę
au curry
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
sprig
rozpocznij naukę
brin
broiling
rozpocznij naukę
griller
paste
rozpocznij naukę
coller
alternately
rozpocznij naukę
alternativement

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.