Fiches du livre - "Standard Paper-Bag Cookery" (Emma Paddock Telford)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
spindled
rozpocznij naukę
fuselé
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
browned
rozpocznij naukę
bruni
floured
rozpocznij naukę
fariné
cored
rozpocznij naukę
évidé
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
effervescing
rozpocznij naukę
effervescente
mounded
rozpocznij naukę
cerné
greaseproof
rozpocznij naukę
résistant à la graisse
trivets
rozpocznij naukę
dessous de plat
grated
rozpocznij naukę
râpé
gingerbreads
rozpocznij naukę
pains d'épices
kippered
rozpocznij naukę
foutu
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
granulated
rozpocznij naukę
granulé
smelts
rozpocznij naukę
fondre
planked
rozpocznij naukę
en planches
heaping
rozpocznij naukę
entassement
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
broiler
rozpocznij naukę
gril
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
buttered
rozpocznij naukę
beurré
currants
rozpocznij naukę
groseilles
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
minced
rozpocznij naukę
haché
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
parsley
rozpocznij naukę
persil
larded
rozpocznij naukę
lardé
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
cress
rozpocznij naukę
cresson
soapsuds
rozpocznij naukę
eau savonneuse
trivet
rozpocznij naukę
trépied
parsnips
rozpocznij naukę
panais
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
currant
rozpocznij naukę
groseille
bagged
rozpocznij naukę
en sac
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
sprigs
rozpocznij naukę
brins
impecunious
rozpocznij naukę
impécunieux
ostentatiously
rozpocznij naukę
ostensiblement
broiled
rozpocznij naukę
grillé
revolutionizes
rozpocznij naukę
révolutionne
calves
rozpocznij naukę
veaux
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
pinions
rozpocznij naukę
pignons
relishes
rozpocznij naukę
relish
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
thickly
rozpocznij naukę
épais
fastening
rozpocznij naukę
fixation
turnovers
rozpocznij naukę
les revirements
snowdrift
rozpocznij naukę
congère
strew
rozpocznij naukę
parsemer
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
crusting
rozpocznij naukę
encroûtant
broiling
rozpocznij naukę
griller
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
flour
rozpocznij naukę
farine
greased
rozpocznij naukę
graissé
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
scant
rozpocznij naukę
maigre
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
watercress
rozpocznij naukę
cresson
slices
rozpocznij naukę
des tranches
skewer
rozpocznij naukę
brochette
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
quinces
rozpocznij naukę
coings
bake
rozpocznij naukę
cuire
sprinkling
rozpocznij naukę
saupoudrage
shallot
rozpocznij naukę
échalote
finely
rozpocznij naukę
finement
dredge
rozpocznij naukę
drague
calf's
rozpocznij naukę
veau
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
capon
rozpocznij naukę
chapon

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.