Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Standard Paper-Bag Cookery" (Em...
Fiches du livre - "Standard Paper-Bag Cookery" (Emma Paddock Telford)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
crisped
rozpocznij naukę
croustillant
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
spindled
rozpocznij naukę
fuselé
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
browned
rozpocznij naukę
bruni
floured
rozpocznij naukę
fariné
cored
rozpocznij naukę
évidé
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
effervescing
rozpocznij naukę
effervescente
mounded
rozpocznij naukę
cerné
greaseproof
rozpocznij naukę
résistant à la graisse
trivets
rozpocznij naukę
dessous de plat
grated
rozpocznij naukę
râpé
gingerbreads
rozpocznij naukę
pains d'épices
kippered
rozpocznij naukę
foutu
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
granulated
rozpocznij naukę
granulé
smelts
rozpocznij naukę
fondre
planked
rozpocznij naukę
en planches
heaping
rozpocznij naukę
entassement
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
broiler
rozpocznij naukę
gril
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
buttered
rozpocznij naukę
beurré
currants
rozpocznij naukę
groseilles
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
minced
rozpocznij naukę
haché
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
parsley
rozpocznij naukę
persil
larded
rozpocznij naukę
lardé
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
cress
rozpocznij naukę
cresson
soapsuds
rozpocznij naukę
eau savonneuse
trivet
rozpocznij naukę
trépied
parsnips
rozpocznij naukę
panais
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
currant
rozpocznij naukę
groseille
bagged
rozpocznij naukę
en sac
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
sprigs
rozpocznij naukę
brins
impecunious
rozpocznij naukę
impécunieux
ostentatiously
rozpocznij naukę
ostensiblement
broiled
rozpocznij naukę
grillé
revolutionizes
rozpocznij naukę
révolutionne
calves
rozpocznij naukę
veaux
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
pinions
rozpocznij naukę
pignons
relishes
rozpocznij naukę
relish
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
thickly
rozpocznij naukę
épais
fastening
rozpocznij naukę
fixation
turnovers
rozpocznij naukę
les revirements
snowdrift
rozpocznij naukę
congère
strew
rozpocznij naukę
parsemer
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
crusting
rozpocznij naukę
encroûtant
broiling
rozpocznij naukę
griller
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
flour
rozpocznij naukę
farine
greased
rozpocznij naukę
graissé
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
scant
rozpocznij naukę
maigre
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
watercress
rozpocznij naukę
cresson
slices
rozpocznij naukę
des tranches
skewer
rozpocznij naukę
brochette
anchovy
rozpocznij naukę
anchois
quinces
rozpocznij naukę
coings
bake
rozpocznij naukę
cuire
sprinkling
rozpocznij naukę
saupoudrage
shallot
rozpocznij naukę
échalote
finely
rozpocznij naukę
finement
dredge
rozpocznij naukę
drague
calf's
rozpocznij naukę
veau
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
capon
rozpocznij naukę
chapon
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
500 najważniejszych czasowników po angielsku
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności