Fiszki z książki - "Housekeeping in Old Virginia" (Marion Cabell Tyree)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
allspice
rozpocznij naukę
piment
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
grated
rozpocznij naukę
tarty
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
citron
rozpocznij naukę
cytryna
one-half
rozpocznij naukę
połowa
cloves
rozpocznij naukę
goździki
teacup
rozpocznij naukę
filiżanka do herbaty
saltpetre
rozpocznij naukę
saletra
rind
rozpocznij naukę
skórka
quart
rozpocznij naukę
kwarta
epicureans
rozpocznij naukę
epikurejczycy
settlings
rozpocznij naukę
fusy
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
demijohn
rozpocznij naukę
gąsior
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
browned
rozpocznij naukę
rumiane
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
froth
rozpocznij naukę
piana
heaping
rozpocznij naukę
czubata
sunned
rozpocznij naukę
nasłoneczniony
turmeric
rozpocznij naukę
kurkuma
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
teacups
rozpocznij naukę
filiżanki
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
horseradish
rozpocznij naukę
chrzan
plentifully
rozpocznij naukę
obficie
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
floured
rozpocznij naukę
mąką
terrapins
rozpocznij naukę
żółwie
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
colander
rozpocznij naukę
durszlak
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
brine
rozpocznij naukę
solanka
flour
rozpocznij naukę
mąka
broil
rozpocznij naukę
burda
jowl
rozpocznij naukę
podgardle
close-fitting
rozpocznij naukę
dopasowany / obcisły
moulds
rozpocznij naukę
formy
pare
rozpocznij naukę
obciąć
lard
rozpocznij naukę
smalec
vinegar
rozpocznij naukę
ocet
wineglass
rozpocznij naukę
kieliszek wina
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
unboiled
rozpocznij naukę
niegotowane
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
minced
rozpocznij naukę
mielony
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
boil
rozpocznij naukę
czyrak
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
one-quarter
rozpocznij naukę
jeden kwadrans
strew
rozpocznij naukę
obsypać
congeal
rozpocznij naukę
zastygać
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
parings
rozpocznij naukę
okrawki
baste
rozpocznij naukę
fastryga
tartar
rozpocznij naukę
kamień nazębny
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
sift
rozpocznij naukę
przesiać
tureen
rozpocznij naukę
waza
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
earthenware
rozpocznij naukę
ceramika
fowls
rozpocznij naukę
kury
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
pint
rozpocznij naukę
pół kwarty
retrenchment
rozpocznij naukę
obwarowanie
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
molasses
rozpocznij naukę
melasa
stewed
rozpocznij naukę
duszony
nasturtiums
rozpocznij naukę
nasturcje
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
sweetened
rozpocznij naukę
osłodzony
middling
rozpocznij naukę
średnio
add
rozpocznij naukę
dodać
calf's
rozpocznij naukę
cielęcy
jumbles
rozpocznij naukę
marności
damson
rozpocznij naukę
damaszka
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
cambric
rozpocznij naukę
batyst
sensitiveness
rozpocznij naukę
wrażliwość
nicety
rozpocznij naukę
finezja
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
brickbat
rozpocznij naukę
odłamek cegły

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.