Fiches du livre - "Housekeeping in Old Virginia" (Marion Cabell Tyree)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
grated
rozpocznij naukę
râpé
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
shoat
rozpocznij naukę
faire la sieste
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
teacup
rozpocznij naukę
tasse à thé
saltpetre
rozpocznij naukę
salpêtre
rind
rozpocznij naukę
couenne
quart
rozpocznij naukę
litre
epicureans
rozpocznij naukę
épicuriens
settlings
rozpocznij naukę
sédiments
scald
rozpocznij naukę
échauder
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
demijohn
rozpocznij naukę
bonbonne
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
currants
rozpocznij naukę
groseilles
browned
rozpocznij naukę
bruni
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
froth
rozpocznij naukę
mousse
heaping
rozpocznij naukę
entassement
sunned
rozpocznij naukę
ensoleillée
turmeric
rozpocznij naukę
Safran des Indes
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
thickly
rozpocznij naukę
épais
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
teacups
rozpocznij naukę
tasses à thé
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
chine
rozpocznij naukę
échine
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
gridiron
rozpocznij naukę
gril
horseradish
rozpocznij naukę
Raifort
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
granulated
rozpocznij naukę
granulé
floured
rozpocznij naukę
fariné
terrapins
rozpocznij naukę
tortues
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
colander
rozpocznij naukę
passoire
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
brine
rozpocznij naukę
eau salée
flour
rozpocznij naukę
farine
broil
rozpocznij naukę
griller
jowl
rozpocznij naukę
bajoue
luxuriousness
rozpocznij naukę
richesse
close-fitting
rozpocznij naukę
près du corps
moulds
rozpocznij naukę
moules
pare
rozpocznij naukę
parer
lard
rozpocznij naukę
saindoux
vinegar
rozpocznij naukę
le vinaigre
wineglass
rozpocznij naukę
verre de vin
parsley
rozpocznij naukę
persil
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
unboiled
rozpocznij naukę
non bouilli
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
imbibes
rozpocznij naukę
les imbibés
cored
rozpocznij naukę
évidé
minced
rozpocznij naukę
haché
currant
rozpocznij naukę
groseille
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
boil
rozpocznij naukę
bouillir
basting
rozpocznij naukę
arroser
one-quarter
rozpocznij naukę
un quart
strew
rozpocznij naukę
parsemer
congeal
rozpocznij naukę
figer
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
broiled
rozpocznij naukę
grillé
parings
rozpocznij naukę
rognures
baste
rozpocznij naukę
arroser
tartar
rozpocznij naukę
tartre
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
pared
rozpocznij naukę
paré
sift
rozpocznij naukę
tamiser
tureen
rozpocznij naukę
soupière
sprigs
rozpocznij naukę
brins
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
coarsest
rozpocznij naukę
le plus grossier
earthenware
rozpocznij naukę
faïence
fowls
rozpocznij naukę
volailles
thyme
rozpocznij naukę
thym
broiling
rozpocznij naukę
griller
pint
rozpocznij naukę
pinte
retrenchment
rozpocznij naukę
retranchement
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
stewed
rozpocznij naukę
cuit
nasturtiums
rozpocznij naukę
capucines
firkin
rozpocznij naukę
sapin
knead
rozpocznij naukę
pétrir
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
freestone
rozpocznij naukę
pierre de taille

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.