Fiches du livre - "Miss Leslie's Lady's New Receipt-Book 3rd ed." (Eliza Leslie)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
consistence
rozpocznij naukę
consistance
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
crewel
rozpocznij naukę
laine
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
gages
rozpocznij naukę
les jauges
floured
rozpocznij naukę
fariné
thickly
rozpocznij naukę
épais
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
grated
rozpocznij naukę
râpé
breadths
rozpocznij naukę
largeurs
intersperse
rozpocznij naukę
entrecouper
stewed
rozpocznij naukę
cuit
bandbox
rozpocznij naukę
carton à chapeau
disagreeably
rozpocznij naukę
désagréable
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
sprigs
rozpocznij naukę
brins
fowls
rozpocznij naukę
volailles
merino
rozpocznij naukę
mérinos
rennet
rozpocznij naukę
présure
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
pared
rozpocznij naukę
paré
sufficiency
rozpocznij naukę
suffisance
oiliness
rozpocznij naukę
onctuosité
bespeaking
rozpocznij naukę
qui dit
demijohn
rozpocznij naukę
bonbonne
currants
rozpocznij naukę
groseilles
notching
rozpocznij naukę
entailler
cambric
rozpocznij naukę
batiste
greasiness
rozpocznij naukę
graisse
cording
rozpocznij naukę
cordant
starching
rozpocznij naukę
amidonner
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
discolour
rozpocznij naukę
décolorer
corded
rozpocznij naukę
cordé
parings
rozpocznij naukę
rognures
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
rind
rozpocznij naukę
couenne
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
broiled
rozpocznij naukę
grillé
pasteboard
rozpocznij naukę
carton
enamelled
rozpocznij naukę
émaillé
tureen
rozpocznij naukę
soupière
parsnips
rozpocznij naukę
panais
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
strew
rozpocznij naukę
parsemer
powdered
rozpocznij naukę
en poudre
turnips
rozpocznij naukę
navets
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
strainers
rozpocznij naukę
passoires
omitting
rozpocznij naukę
omettre
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
minced
rozpocznij naukę
haché
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
ravelled
rozpocznij naukę
défilé
crookedly
rozpocznij naukę
de travers
adduce
rozpocznij naukę
apporter
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
squashes
rozpocznij naukę
des courges
sweetbread
rozpocznij naukę
pain sucré
nicety
rozpocznij naukę
subtilité
moulds
rozpocznij naukę
moules
crape
rozpocznij naukę
crêpe
muslin
rozpocznij naukę
mousseline
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
woollens
rozpocznij naukę
lainages
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
obviated
rozpocznij naukę
évité
brocaded
rozpocznij naukę
brocart
castors
rozpocznij naukę
roulettes
congeal
rozpocznij naukę
figer
cored
rozpocznij naukę
évidé
hashed
rozpocznij naukę
haché
festoons
rozpocznij naukę
festons
earthen
rozpocznij naukę
en terre
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
potash
rozpocznij naukę
potasse
quart
rozpocznij naukę
litre
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
phials
rozpocznij naukę
fioles
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
partridges
rozpocznij naukę
perdrix
sweetmeat
rozpocznij naukę
friandise
browned
rozpocznij naukę
bruni
citrons
rozpocznij naukę
les citrons
quilled
rozpocznij naukę
effiloché
confectioners
rozpocznij naukę
confiseurs
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
worsted
rozpocznij naukę
peigné
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
froth
rozpocznij naukę
mousse
currant
rozpocznij naukę
groseille

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.