Fiches du livre - "Paper-bag Cookery" (Vera Serkoff)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
self-raising
rozpocznij naukę
auto-élevage
cupful
rozpocznij naukę
tasse
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
thickly
rozpocznij naukę
épais
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
flavourless
rozpocznij naukę
sans saveur
invalid's
rozpocznij naukę
invalide
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
savoury
rozpocznij naukę
sarriette
lengthways
rozpocznij naukę
en longueur
haddocks
rozpocznij naukę
aiglefin
mellowness
rozpocznij naukę
moelleux
besought
rozpocznij naukę
demandé
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
incontestably
rozpocznij naukę
incontestablement
hashes
rozpocznij naukę
hachage
cakes
rozpocznij naukę
Gâteaux
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
uneatable
rozpocznij naukę
immangeable
epicure
rozpocznij naukę
gourmet
minced
rozpocznij naukę
haché
oiliness
rozpocznij naukę
onctuosité
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
ironmonger's
rozpocznij naukę
forgeron
dishes
rozpocznij naukę
vaisselle
viands
rozpocznij naukę
aliments
placidly
rozpocznij naukę
placidement
buttered
rozpocznij naukę
beurré
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
appetising
rozpocznij naukę
appétissant
grated
rozpocznij naukę
râpé
sultanas
rozpocznij naukę
sultanes
greased
rozpocznij naukę
graissé
browned
rozpocznij naukę
bruni
shortcrust
rozpocznij naukę
brouillon
epigrams
rozpocznij naukę
épigrammes
flavouring
rozpocznij naukę
arôme
minimises
rozpocznij naukę
minimise
foregoing
rozpocznij naukę
précédent
sago
rozpocznij naukę
sagou
tahitians
rozpocznij naukę
tahitiens
greasiness
rozpocznij naukę
graisse
contrives
rozpocznij naukę
contrive
saucepans
rozpocznij naukę
casseroles
tinned
rozpocznij naukę
en conserve
ironmongers
rozpocznij naukę
quincaillerie
daintier
rozpocznij naukę
plus délicat
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
roughen
rozpocznij naukę
rendre rugueux
dishcloths
rozpocznij naukę
torchons
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
flavour
rozpocznij naukę
saveur
bloater
rozpocznij naukę
hareng saur
tastiness
rozpocznij naukę
la saveur
forms
rozpocznij naukę
formes
cored
rozpocznij naukę
évidé
crisply
rozpocznij naukę
croustillant
spotlessly
rozpocznij naukę
impeccablement
flounders
rozpocznij naukę
flets
tidily
rozpocznij naukę
rangée
finely
rozpocznij naukę
finement
labour-saving
rozpocznij naukę
économie de main d'oeuvre
cod's
rozpocznij naukę
la morue
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
meat
rozpocznij naukę
viande
landladies
rozpocznij naukę
propriétaires
cornflour
rozpocznij naukę
farine de maïs
flavoured
rozpocznij naukę
parfumé
currants
rozpocznij naukę
groseilles
greengrocers
rozpocznij naukę
fruits et légumes
savouries
rozpocznij naukę
saveurs
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
curried
rozpocznij naukę
au curry
maisonette
rozpocznij naukę
maisonnette
unsurpassed
rozpocznij naukę
inégalée
imparting
rozpocznij naukę
donner
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
quinces
rozpocznij naukę
coings
sixpenny
rozpocznij naukę
six penny
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
rasher
rozpocznij naukę
tranche de bacon
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
rind
rozpocznij naukę
couenne
cutlets
rozpocznij naukę
escalopes
beefsteak
rozpocznij naukę
Steak de bœuf
ovals
rozpocznij naukę
ovales
plaice
rozpocznij naukę
plie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
parsley
rozpocznij naukę
persil
stews
rozpocznij naukę
les ragoûts
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
parsnips
rozpocznij naukę
panais
roly-poly
rozpocznij naukę
culbuto
uppermost
rozpocznij naukę
le plus élevé
grocers
rozpocznij naukę
les épiciers
overcooking
rozpocznij naukę
trop cuire
odours
rozpocznij naukę
les odeurs
scanty
rozpocznij naukę
maigre

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.