Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "The Book of Cheese" (Charles T...
Fiszki z książki - "The Book of Cheese" (Charles Thom and Walter Warner Fisk)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
rennet
rozpocznij naukę
podpuszczka
casein
rozpocznij naukę
kazeina
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
pepsin
rozpocznij naukę
pepsyna
ripening
rozpocznij naukę
dojrzewanie
curd
rozpocznij naukę
twaróg
whey
rozpocznij naukę
serwatka
titration
rozpocznij naukę
miareczkowanie
pasteurization
rozpocznij naukę
pasteryzacja
edam
rozpocznij naukę
ser edamski
yeasts
rozpocznij naukę
Drożdże
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
curdling
rozpocznij naukę
zsiadłe
putrefactive
rozpocznij naukę
gnilny
lactic
rozpocznij naukę
mlekowy
ferments
rozpocznij naukę
fermenty
esters
rozpocznij naukę
estry
titrated
rozpocznij naukę
miareczkowano
lactates
rozpocznij naukę
mleczany
mellowness
rozpocznij naukę
aksamitność
salting
rozpocznij naukę
solenie
ripened
rozpocznij naukę
dojrzewający
parturition
rozpocznij naukę
poród
cheeses
rozpocznij naukę
sery
calorimeter
rozpocznij naukę
kalorymetr
matting
rozpocznij naukę
mata słomiana
derivations
rozpocznij naukę
wyprowadzenia
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
acidity
rozpocznij naukę
zgaga
roquefort
rozpocznij naukę
ser Rokfor
firmed
rozpocznij naukę
usztywnione
semi-solid
rozpocznij naukę
półstały
peroxidase
rozpocznij naukę
peroksydaza
aliquot
rozpocznij naukę
podzielnik
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteryzowane
viscid
rozpocznij naukę
zawiesisty
proteolytic
rozpocznij naukę
proteolityczny
albumin
rozpocznij naukę
albumina
pailful
rozpocznij naukę
wiadro
spoilage
rozpocznij naukę
odpadki
fermentation
rozpocznij naukę
fermentacja
pipette
rozpocznij naukę
pipeta
contaminations
rozpocznij naukę
zanieczyszczenia
globules
rozpocznij naukę
globule
coagulated
rozpocznij naukę
koagulacji
dairying
rozpocznij naukę
mleczarstwo
carefulness
rozpocznij naukę
ostrożność
micro-organisms
rozpocznij naukę
mikroorganizmy
colostrum
rozpocznij naukę
siara
cocci
rozpocznij naukę
ziarniaki
hygrometer
rozpocznij naukę
higrometr
coagulation
rozpocznij naukę
krzepliwość krwi
jobbers
rozpocznij naukę
workbers
coagulating
rozpocznij naukę
koagulacja
mottled
rozpocznij naukę
marmurkowy
pound
rozpocznij naukę
funt
soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
acidification
rozpocznij naukę
zakwaszenie
acetic
rozpocznij naukę
octowy
coagulate
rozpocznij naukę
krzepnąć
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
filtrate
rozpocznij naukę
przesącz
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
compactness
rozpocznij naukę
ścisłość
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
patron's
rozpocznij naukę
patrona
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
milled
rozpocznij naukę
frezowane
varietal
rozpocznij naukę
odmianowe
exportation
rozpocznij naukę
wywóz
purchasable
rozpocznij naukę
kupienia
castors
rozpocznij naukę
Kółka
well-marked
rozpocznij naukę
dobrze oznakowane
non-absorbent
rozpocznij naukę
niechłonny
bulged
rozpocznij naukę
wytrzeszczył
bacteriology
rozpocznij naukę
bakteriologia
aggregates
rozpocznij naukę
agregaty
vol
rozpocznij naukę
vol.
localities
rozpocznij naukę
miejscowości
curdled
rozpocznij naukę
zsiadłe
granular
rozpocznij naukę
ziarnisty
one-half
rozpocznij naukę
połowa
hydrometer
rozpocznij naukę
areometr
standardization
rozpocznij naukę
standaryzacja
water-soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalne w wodzie
variously
rozpocznij naukę
różnorodnie
streptococci
rozpocznij naukę
paciorkowce
alcohols
rozpocznij naukę
alkohole
bur
rozpocznij naukę
rzep
rind
rozpocznij naukę
skórka
varieties
rozpocznij naukę
Odmiany
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
furnishes
rozpocznij naukę
meble
phenolphthalein
rozpocznij naukę
fenoloftaleina
bacillus
rozpocznij naukę
bakcyl
evaporation
rozpocznij naukę
parowanie
resultant
rozpocznij naukę
wypadkowy
slatted
rozpocznij naukę
listew
typified
rozpocznij naukę
charakteryzuje
moisture
rozpocznij naukę
wilgoć
solids
rozpocznij naukę
stałe
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności