Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "The Book of Cheese" (Ch...
Flashcards aus dem Buch - "The Book of Cheese" (Charles Thom and Walter Warner Fisk)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
casein
rozpocznij naukę
Kasein
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
ripening
rozpocznij naukę
Reifung
curd
rozpocznij naukę
Quark
whey
rozpocznij naukę
Molke
pasteurization
rozpocznij naukę
Pasteurisierung
edam
rozpocznij naukę
Edamer
yeasts
rozpocznij naukę
Hefen
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
curdling
rozpocznij naukę
Gerinnung
putrefactive
rozpocznij naukę
faulig
lactic
rozpocznij naukę
Milchsäure
ferments
rozpocznij naukę
fermentiert
esters
rozpocznij naukę
Ester
titrated
rozpocznij naukę
titriert
lactates
rozpocznij naukę
Lactate
mellowness
rozpocznij naukę
Milde
salting
rozpocznij naukę
salzen
ripened
rozpocznij naukę
gereift
parturition
rozpocznij naukę
Geburt
cheeses
rozpocznij naukę
Käse
calorimeter
rozpocznij naukę
Kalorimeter
matting
rozpocznij naukę
Matten
derivations
rozpocznij naukę
Ableitungen
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
acidity
rozpocznij naukę
Säure
firmed
rozpocznij naukę
gefestigt
semi-solid
rozpocznij naukę
halbfest
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteurisiert
viscid
rozpocznij naukę
klebrig
proteolytic
rozpocznij naukę
proteolytisch
shorthorn
rozpocznij naukę
Kurzhorn
pailful
rozpocznij naukę
Eimer
spoilage
rozpocznij naukę
Verderbnis
contaminations
rozpocznij naukę
Kontaminationen
globules
rozpocznij naukę
Kügelchen
coagulated
rozpocznij naukę
koaguliert
dairying
rozpocznij naukę
Milchwirtschaft
carefulness
rozpocznij naukę
Sorgfalt
micro-organisms
rozpocznij naukę
Mikroorganismen
colostrum
rozpocznij naukę
Kolostrum
cocci
rozpocznij naukę
Kokken
coagulation
rozpocznij naukę
Koagulation
jobbers
rozpocznij naukę
Jobber
coagulating
rozpocznij naukę
gerinnen
mottled
rozpocznij naukę
gesprenkelt
pound
rozpocznij naukę
Pfund
lumpiness
rozpocznij naukę
Klumpigkeit
soluble
rozpocznij naukę
löslich
acidification
rozpocznij naukę
Säuerung
acetic
rozpocznij naukę
Essigsäure
coagulate
rozpocznij naukę
koagulieren
crosswise
rozpocznij naukę
quer
inch
rozpocznij naukę
Zoll
pastured
rozpocznij naukę
geweidet
filtrate
rozpocznij naukę
filtrieren
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
compactness
rozpocznij naukę
Kompaktheit
patron's
rozpocznij naukę
Patron
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
milled
rozpocznij naukę
gemahlen
varietal
rozpocznij naukę
Rebsorte
exportation
rozpocznij naukę
Ausfuhr
purchasable
rozpocznij naukę
käuflich
castors
rozpocznij naukę
Rollen
well-marked
rozpocznij naukę
gut markiert
non-absorbent
rozpocznij naukę
nicht absorbierend
bulged
rozpocznij naukę
ausgebeult
bacteriology
rozpocznij naukę
Bakteriologie
aggregates
rozpocznij naukę
Aggregate
localities
rozpocznij naukę
Orte
hooping
rozpocznij naukę
Umreifen
curdled
rozpocznij naukę
geronnen
granular
rozpocznij naukę
körnig
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
standardization
rozpocznij naukę
Standardisierung
water-soluble
rozpocznij naukę
wasserlöslich
variously
rozpocznij naukę
verschieden
streptococci
rozpocznij naukę
Streptokokken
ladled
rozpocznij naukę
schöpfte
sopped
rozpocznij naukę
soppte
alcohols
rozpocznij naukę
Alkohole
rind
rozpocznij naukę
Rinde
varieties
rozpocznij naukę
Sorten
practicable
rozpocznij naukę
möglich
furnishes
rozpocznij naukę
liefert
bacillus
rozpocznij naukę
Bazillus
evaporation
rozpocznij naukę
Verdunstung
resultant
rozpocznij naukę
resultierend
slatted
rozpocznij naukę
Latte
seamy
rozpocznij naukę
schäbig
typified
rozpocznij naukę
typisiert
moisture
rozpocznij naukę
Feuchtigkeit
solids
rozpocznij naukę
Feststoffe
starter
rozpocznij naukę
Anlasser
unripe
rozpocznij naukę
unreif
cottony
rozpocznij naukę
Baumwolle
carbonates
rozpocznij naukę
Carbonate
moister
rozpocznij naukę
feuchter
flues
rozpocznij naukę
Schornsteine
milker
rozpocznij naukę
Melker
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Slang amerykański
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności