Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "The Book of Cheese" (Charles Th...
Fiches du livre - "The Book of Cheese" (Charles Thom and Walter Warner Fisk)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
rennet
rozpocznij naukę
présure
casein
rozpocznij naukę
caséine
souring
rozpocznij naukę
sourcing
pepsin
rozpocznij naukę
pepsine
ripening
rozpocznij naukę
maturité
curd
rozpocznij naukę
fromage blanc
whey
rozpocznij naukę
petit lait
titration
rozpocznij naukę
titrage
pasteurization
rozpocznij naukę
pasteurisation
yeasts
rozpocznij naukę
levures
cupful
rozpocznij naukę
tasse
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
putrefactive
rozpocznij naukę
putréfié
lactic
rozpocznij naukę
lactique
titrated
rozpocznij naukę
titré
lactates
rozpocznij naukę
les lactates
mellowness
rozpocznij naukę
moelleux
salting
rozpocznij naukę
salaison
ripened
rozpocznij naukę
affiné
cheeses
rozpocznij naukę
les fromages
calorimeter
rozpocznij naukę
calorimètre
matting
rozpocznij naukę
tapis
derivations
rozpocznij naukę
les dérivations
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
acidity
rozpocznij naukę
acidité
firmed
rozpocznij naukę
raffermie
semi-solid
rozpocznij naukę
semi-solide
peroxidase
rozpocznij naukę
peroxydase
aliquot
rozpocznij naukę
aliquote
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteurisé
viscid
rozpocznij naukę
visqueux
proteolytic
rozpocznij naukę
protéolytique
albumin
rozpocznij naukę
l'albumine
pailful
rozpocznij naukę
vilain
spoilage
rozpocznij naukę
détérioration
contaminations
rozpocznij naukę
les contaminations
coagulated
rozpocznij naukę
coagulé
dairying
rozpocznij naukę
laiterie
carefulness
rozpocznij naukę
soin
micro-organisms
rozpocznij naukę
micro-organismes
hygrometer
rozpocznij naukę
hygromètre
coagulating
rozpocznij naukę
la coagulation
mottled
rozpocznij naukę
tacheté
pound
rozpocznij naukę
livre
lumpiness
rozpocznij naukę
bosses
acetic
rozpocznij naukę
acétique
coagulate
rozpocznij naukę
coaguler
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
inch
rozpocznij naukę
pouce
pastured
rozpocznij naukę
pâturage
filtrate
rozpocznij naukę
filtrer
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
compactness
rozpocznij naukę
compacité
patron's
rozpocznij naukę
le patron
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
milled
rozpocznij naukę
fraisé
varietal
rozpocznij naukę
cépage
purchasable
rozpocznij naukę
achetable
castors
rozpocznij naukę
roulettes
well-marked
rozpocznij naukę
bien marqué
non-absorbent
rozpocznij naukę
non absorbant
bulged
rozpocznij naukę
bombé
bacteriology
rozpocznij naukę
bactériologie
aggregates
rozpocznij naukę
agrégats
separator
rozpocznij naukę
séparateur
localities
rozpocznij naukę
localités
hooping
rozpocznij naukę
cerceau
curdled
rozpocznij naukę
caillé
granular
rozpocznij naukę
granulaire
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
hydrometer
rozpocznij naukę
hydromètre
standardization
rozpocznij naukę
standardisation
water-soluble
rozpocznij naukę
soluble dans l'eau
variously
rozpocznij naukę
diversement
streptococci
rozpocznij naukę
streptocoques
ladled
rozpocznij naukę
louche
sopped
rozpocznij naukę
garni
alcohols
rozpocznij naukę
alcools
rind
rozpocznij naukę
couenne
varieties
rozpocznij naukę
variétés
practicable
rozpocznij naukę
praticable
furnishes
rozpocznij naukę
fournit
phenolphthalein
rozpocznij naukę
phénolphtaléine
bacillus
rozpocznij naukę
bacille
evaporation
rozpocznij naukę
évaporation
resultant
rozpocznij naukę
résultant
slatted
rozpocznij naukę
caillebotis
seamy
rozpocznij naukę
sordide
typified
rozpocznij naukę
typifié
moisture
rozpocznij naukę
humidité
solids
rozpocznij naukę
solides
starter
rozpocznij naukę
démarreur
unripe
rozpocznij naukę
vert
cottony
rozpocznij naukę
cotonneuse
carbonates
rozpocznij naukę
les carbonates
flues
rozpocznij naukę
les conduits
silage
rozpocznij naukę
ensilage
milker
rozpocznij naukę
trayeur
coagulates
rozpocznij naukę
coagule
fig
rozpocznij naukę
figue
measurably
rozpocznij naukę
de manière mesurable
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
500 najważniejszych czasowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności