Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
norweski
rosyjski
koreański
portugalski
szwedzki
chiński
łaciński
japoński
arabski
czeski
zuluski
turecki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fichas del libro - "The Book of Cheese" (Charles T...
Fichas del libro - "The Book of Cheese" (Charles Thom and Walter Warner Fisk)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
rennet
rozpocznij naukę
cuajo
casein
rozpocznij naukę
caseína
souring
rozpocznij naukę
agria
pepsin
rozpocznij naukę
pepsina
ripening
rozpocznij naukę
madurez
curd
rozpocznij naukę
Cuajada
whey
rozpocznij naukę
suero
titration
rozpocznij naukę
valoración
pasteurization
rozpocznij naukę
pasteurización
edam
rozpocznij naukę
queso Edam
yeasts
rozpocznij naukę
levaduras
cupful
rozpocznij naukę
taza
curdling
rozpocznij naukę
cuajado
putrefactive
rozpocznij naukę
putrefacto
lactic
rozpocznij naukę
láctico
ferments
rozpocznij naukę
fermentos
esters
rozpocznij naukę
ésteres
titrated
rozpocznij naukę
titulado
lactates
rozpocznij naukę
lactatos
mellowness
rozpocznij naukę
suavidad
salting
rozpocznij naukę
salazón
ripened
rozpocznij naukę
madurado
parturition
rozpocznij naukę
parto
cheeses
rozpocznij naukę
quesos
calorimeter
rozpocznij naukę
calorímetro
matting
rozpocznij naukę
estera
derivations
rozpocznij naukę
derivaciones
nitrogenous
rozpocznij naukę
nitrogenado
acidity
rozpocznij naukę
la acidez
firmed
rozpocznij naukę
Firme
semi-solid
rozpocznij naukę
semisólido
peroxidase
rozpocznij naukę
peroxidasa
aliquot
rozpocznij naukę
alícuota
pasteurized
rozpocznij naukę
pasteurizado
viscid
rozpocznij naukę
viscoso
proteolytic
rozpocznij naukę
proteolítico
albumin
rozpocznij naukę
albúmina
shorthorn
rozpocznij naukę
cuerno corto
pailful
rozpocznij naukę
cubo
spoilage
rozpocznij naukę
deterioro
fermentation
rozpocznij naukę
fermentación
pipette
rozpocznij naukę
pipeta
contaminations
rozpocznij naukę
contaminaciones
globules
rozpocznij naukę
glóbulos
coagulated
rozpocznij naukę
coagulado
dairying
rozpocznij naukę
venta de productos lácteos
carefulness
rozpocznij naukę
cuidado
micro-organisms
rozpocznij naukę
microorganismos
colostrum
rozpocznij naukę
calostro
cocci
rozpocznij naukę
cocos
camembert
rozpocznij naukę
queso Camembert
hygrometer
rozpocznij naukę
higrómetro
coagulation
rozpocznij naukę
la coagulación
coagulating
rozpocznij naukę
coagulando
mottled
rozpocznij naukę
abigarrado
pound
rozpocznij naukę
la libra
lumpiness
rozpocznij naukę
abultamiento
cheddar
rozpocznij naukę
queso Cheddar
acidification
rozpocznij naukę
acidificación
acetic
rozpocznij naukę
acético
coagulate
rozpocznij naukę
coagular
crosswise
rozpocznij naukę
al través
inch
rozpocznij naukę
la pulgada
pastured
rozpocznij naukę
pasto
filtrate
rozpocznij naukę
filtrar
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
compactness
rozpocznij naukę
compacidad
illustration
rozpocznij naukę
la ilustración
patron's
rozpocznij naukę
patrón
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
milled
rozpocznij naukę
molido
exportation
rozpocznij naukę
exportación
purchasable
rozpocznij naukę
comprable
castors
rozpocznij naukę
ruedas
well-marked
rozpocznij naukę
bien marcado
non-absorbent
rozpocznij naukę
no absorbente
bulged
rozpocznij naukę
abultado
bacteriology
rozpocznij naukę
bacteriología
aggregates
rozpocznij naukę
agregados
separator
rozpocznij naukę
separador
localities
rozpocznij naukę
localidades
curdled
rozpocznij naukę
cuajado
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
hydrometer
rozpocznij naukę
hidrómetro
standardization
rozpocznij naukę
normalización
water-soluble
rozpocznij naukę
Agua soluble
variously
rozpocznij naukę
diversamente
streptococci
rozpocznij naukę
estreptococos
ladled
rozpocznij naukę
cucharada
sopped
rozpocznij naukę
sopeado
alcohols
rozpocznij naukę
alcoholes
bur
rozpocznij naukę
rebaba
rind
rozpocznij naukę
corteza
varieties
rozpocznij naukę
variedades
furnishes
rozpocznij naukę
amueblar
phenolphthalein
rozpocznij naukę
fenolftaleína
bacillus
rozpocznij naukę
bacilo
evaporation
rozpocznij naukę
evaporación
resultant
rozpocznij naukę
resultante
seamy
rozpocznij naukę
sórdido
typified
rozpocznij naukę
tipificado
Stwórz fiszki
español
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury podstawowej
wypróbuj za darmo
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności