Fiszki z książki - "The Hotel St. Francis Cook Book" (Victor Hirtzler)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
consommé
rozpocznij naukę
bulion
one-half
rozpocznij naukę
połowa
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
chervil
rozpocznij naukę
trybula
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
purée
rozpocznij naukę
puré
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
bloaters
rozpocznij naukę
bałwanki
fillets
rozpocznij naukę
filety
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
larded
rozpocznij naukę
Smalony
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
glassful
rozpocznij naukę
szklanka
grated
rozpocznij naukę
tarty
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
dices
rozpocznij naukę
kości
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
broil
rozpocznij naukę
burda
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
crescents
rozpocznij naukę
półksiężyce
moulds
rozpocznij naukę
formy
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
one-quarter
rozpocznij naukę
jeden kwadrans
macerate
rozpocznij naukę
macerować
buttered
rozpocznij naukę
masłem
garnished
rozpocznij naukę
przyozdobionym
larding
rozpocznij naukę
smalec
fillet
rozpocznij naukę
filet
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
garnish
rozpocznij naukę
dekorować
calf's
rozpocznij naukę
cielęcy
tenderloin
rozpocznij naukę
polędwica
hollandaise
rozpocznij naukę
sos holenderski
browned
rozpocznij naukę
rumiane
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
farina
rozpocznij naukę
mąka
brochette
rozpocznij naukę
szaszłyk
endives
rozpocznij naukę
endywia
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
watercress
rozpocznij naukę
rukiew wodna
brandied
rozpocznij naukę
brandy
vermicelli
rozpocznij naukę
wermiszel
artichokes
rozpocznij naukę
karczochy
shallots
rozpocznij naukę
szalotki
floured
rozpocznij naukę
mąką
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
hashed
rozpocznij naukę
zakodowanego
simmer
rozpocznij naukę
gotować
roquefort
rozpocznij naukę
ser Rokfor
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
ounces
rozpocznij naukę
uncja
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
assorted
rozpocznij naukę
Różne
turbot
rozpocznij naukę
skarp
quart
rozpocznij naukę
kwarta
polonaise
rozpocznij naukę
polonez
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
capon
rozpocznij naukę
kapłon
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
platter
rozpocznij naukę
talerz
compote
rozpocznij naukę
kompot
stewed
rozpocznij naukę
duszony
sieve
rozpocznij naukę
sitko
casserole
rozpocznij naukę
zapiekanka
boil
rozpocznij naukę
czyrak
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
broth
rozpocznij naukę
bulion
luncheon
rozpocznij naukę
obiad
parings
rozpocznij naukę
okrawki
quartered
rozpocznij naukę
zakwaterowani
cloves
rozpocznij naukę
goździki
boiled
rozpocznij naukę
gotowany
poached
rozpocznij naukę
gotowany
tureen
rozpocznij naukę
waza
nonpareil
rozpocznij naukę
niezrównany
sweetbread
rozpocznij naukę
słodki chleb
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
salted
rozpocznij naukę
solone
sirloin
rozpocznij naukę
polędwica
sliced
rozpocznij naukę
w plasterkach
chicory
rozpocznij naukę
cykoria
madeira
rozpocznij naukę
Madera
sorrel
rozpocznij naukę
szczaw
allspice
rozpocznij naukę
piment
chopped
rozpocznij naukę
posiekane
colander
rozpocznij naukę
durszlak
croquette
rozpocznij naukę
krokiet
rind
rozpocznij naukę
skórka

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.