Flashcards aus dem Buch - "The Hotel St. Francis Cook Book" (Victor Hirtzler)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
purée
rozpocznij naukę
Püree
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
bloaters
rozpocznij naukę
Blöscher
fillets
rozpocznij naukę
Filets
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
terrapin
rozpocznij naukę
Sumpfschildkröte
kippered
rozpocznij naukę
gekippt
larded
rozpocznij naukę
gespickt
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
glassful
rozpocznij naukę
Glas
grated
rozpocznij naukę
gerieben
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
dices
rozpocznij naukę
Würfel
spoonfuls
rozpocznij naukę
Löffelchen
canapé
rozpocznij naukę
Kanapee
spoonful
rozpocznij naukę
Löffel
broil
rozpocznij naukę
grillen
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
crescents
rozpocznij naukę
Halbmonde
moulds
rozpocznij naukę
Formen
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
one-quarter
rozpocznij naukę
ein Viertel
macerate
rozpocznij naukę
mazerieren
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
garnished
rozpocznij naukę
garniert
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
manilla
rozpocznij naukę
Manila
fillet
rozpocznij naukę
Filet
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
calf's
rozpocznij naukę
Kalb
tenderloin
rozpocznij naukę
Filet
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
squabs
rozpocznij naukę
Junggesellen
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
quarts
rozpocznij naukę
Quart
crosswise
rozpocznij naukę
quer
brochette
rozpocznij naukę
Spießchen
endives
rozpocznij naukę
Endivien
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
watercress
rozpocznij naukę
Brunnenkresse
brandied
rozpocznij naukę
gebrannt
vermicelli
rozpocznij naukę
Nudeln
artichokes
rozpocznij naukę
Artischocken
shallots
rozpocznij naukę
Schalotten
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
dabs
rozpocznij naukę
Klieschen
simmer
rozpocznij naukę
kochen
chives
rozpocznij naukę
Schnittlauch
shallot
rozpocznij naukę
Schalotte
ounces
rozpocznij naukę
Unzen
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
assorted
rozpocznij naukę
sortiert
turbot
rozpocznij naukę
Steinbutt
polonaise
rozpocznij naukę
Polonäse
basting
rozpocznij naukę
Heften
capon
rozpocznij naukę
Kapaun
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
platter
rozpocznij naukę
Plattenteller
compote
rozpocznij naukę
Kompott
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
éclairs
rozpocznij naukę
Eclairs
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
casserole
rozpocznij naukę
Kasserolle
maraschino
rozpocznij naukę
Maraschinokirsche
loganberries
rozpocznij naukę
Loganbeeren
boil
rozpocznij naukę
kochen
antipasto
rozpocznij naukę
Antipasti
earthen
rozpocznij naukę
irden
broth
rozpocznij naukę
Brühe
luncheon
rozpocznij naukę
Mittagessen
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
quartered
rozpocznij naukę
geviertelt
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
boiled
rozpocznij naukę
gekocht
poached
rozpocznij naukę
pochiert
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
nonpareil
rozpocznij naukę
Nonpareille
sweetbread
rozpocznij naukę
süßes Brot
parsnips
rozpocznij naukę
Pastinaken
salted
rozpocznij naukę
gesalzen
sirloin
rozpocznij naukę
Lendenstück
sliced
rozpocznij naukę
geschnitten
chicory
rozpocznij naukę
Chicoree
sorrel
rozpocznij naukę
Sauerampfer
allspice
rozpocznij naukę
Piment
chopped
rozpocznij naukę
gehackt

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.