Fichas del libro - "The Hotel St. Francis Cook Book" (Victor Hirtzler)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
shirred
rozpocznij naukę
fruncido
potage
rozpocznij naukę
potaje
consommé
rozpocznij naukę
el consomé
sauté
rozpocznij naukę
saltear
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
glacé
rozpocznij naukę
glaseado
cupful
rozpocznij naukę
taza
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
pimentos
rozpocznij naukę
pimientos
chervil
rozpocznij naukę
perifollo
broiled
rozpocznij naukę
asado
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
purée
rozpocznij naukę
el puré
parboiled
rozpocznij naukę
sancochado
bloaters
rozpocznij naukę
hinchadores
fillets
rozpocznij naukę
filetes
yolks
rozpocznij naukę
yemas
terrapin
rozpocznij naukę
tortuga de agua dulce
smelts
rozpocznij naukę
pez esperinque
glassful
rozpocznij naukę
vaso lleno
grated
rozpocznij naukę
rallado
sweetbreads
rozpocznij naukę
mollejas
dices
rozpocznij naukę
dados
bouillon
rozpocznij naukę
caldo
spoonfuls
rozpocznij naukę
cucharadas
spoonful
rozpocznij naukę
cucharada
broil
rozpocznij naukę
asar
granulated
rozpocznij naukę
granulado
crescents
rozpocznij naukę
medias lunas
pompano
rozpocznij naukę
pámpano
moulds
rozpocznij naukę
moldes
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
one-quarter
rozpocznij naukę
un cuarto
macerate
rozpocznij naukę
macerar
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
garnished
rozpocznij naukę
adornado
fillet
rozpocznij naukę
el filete
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
garnish
rozpocznij naukę
adornar
calf's
rozpocznij naukę
ternero
tenderloin
rozpocznij naukę
el solomillo
hollandaise
rozpocznij naukę
holandesa
browned
rozpocznij naukę
bronceado
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
julienne
rozpocznij naukę
juliana
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
crosswise
rozpocznij naukę
al través
farina
rozpocznij naukę
harina
brochette
rozpocznij naukę
la brocheta
endives
rozpocznij naukę
endivias
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
watercress
rozpocznij naukę
el berro (de agua)
vermicelli
rozpocznij naukę
fideos
artichokes
rozpocznij naukę
alcachofas
shallots
rozpocznij naukę
chalotes
floured
rozpocznij naukę
enharinado
squab
rozpocznij naukę
pichón
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
hashed
rozpocznij naukę
hash
dabs
rozpocznij naukę
manos
simmer
rozpocznij naukę
hervir a fuego lento
chives
rozpocznij naukę
el cebollino
shallot
rozpocznij naukę
chalote
sago
rozpocznij naukę
sagú
ounces
rozpocznij naukę
onzas
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
nutmegs
rozpocznij naukę
nuez moscada
assorted
rozpocznij naukę
clasificado
turbot
rozpocznij naukę
rodaballo
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
polonaise
rozpocznij naukę
polonesa
basting
rozpocznij naukę
hilván
capon
rozpocznij naukę
capón
tarragon
rozpocznij naukę
estragón
currant
rozpocznij naukę
grosella
sprinkle
rozpocznij naukę
espolvorear
platter
rozpocznij naukę
plato
compote
rozpocznij naukę
compota
stewed
rozpocznij naukę
estofado
cayenne
rozpocznij naukę
pimentón
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
casserole
rozpocznij naukę
cazuela
maraschino
rozpocznij naukę
marrasquino
boil
rozpocznij naukę
hervir
earthen
rozpocznij naukę
de barro
broth
rozpocznij naukę
el consomé / la sopa de remolacha [Esp]
luncheon
rozpocznij naukę
almuerzo
quartered
rozpocznij naukę
descuartizado
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
boiled
rozpocznij naukę
hervido
poached
rozpocznij naukę
escalfado
tureen
rozpocznij naukę
sopera
nonpareil
rozpocznij naukę
sin par
sweetbread
rozpocznij naukę
Pan dulce
parsnips
rozpocznij naukę
pastinacas
salted
rozpocznij naukę
salado
sirloin
rozpocznij naukę
solomillo
sliced
rozpocznij naukę
rebanado
chicory
rozpocznij naukę
la endibia
sorrel
rozpocznij naukę
la acedera

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.