Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "Quantity Cookery Menu Planning...
Fiszki z książki - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
porcji
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
breads
rozpocznij naukę
pieczywo
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
floured
rozpocznij naukę
mąką
browned
rozpocznij naukę
rumiane
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
garnishes
rozpocznij naukę
dodatki
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
scalloping
rozpocznij naukę
półokrągłego wycięcia
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
fondues
rozpocznij naukę
fondue
mounded
rozpocznij naukę
zmaltretowany
dietetics
rozpocznij naukę
dietetyka
rutabagas
rozpocznij naukę
brukiew
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
tapioca
rozpocznij naukę
tapioka
diced
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
sherbets
rozpocznij naukę
sorbety
frostings
rozpocznij naukę
lukier
gelatin
rozpocznij naukę
żelatyna
cafeterias
rozpocznij naukę
stołówki
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
calories
rozpocznij naukę
kalorie
buttered
rozpocznij naukę
masłem
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
scalded
rozpocznij naukę
parzona
grated
rozpocznij naukę
tarty
meats
rozpocznij naukę
mięso
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
salads
rozpocznij naukę
sałatki
blandly
rozpocznij naukę
uprzejmie
celery
rozpocznij naukę
seler
purée
rozpocznij naukę
puré
cubed
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
prunes
rozpocznij naukę
suszone śliwki
curdling
rozpocznij naukę
zsiadłe
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
desserts
rozpocznij naukę
desery
daintiness
rozpocznij naukę
wybredność
paprika
rozpocznij naukę
papryka
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
eighths
rozpocznij naukę
ósme
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
greengage
rozpocznij naukę
renkloda
serving
rozpocznij naukę
porcja
shortcake
rozpocznij naukę
babki
apricots
rozpocznij naukę
morele
mange
rozpocznij naukę
świerzb
unpeeled
rozpocznij naukę
nieobrane
predominates
rozpocznij naukę
Przeważa
custard
rozpocznij naukę
krem
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
creaming
rozpocznij naukę
kremowanie
caramelize
rozpocznij naukę
karmelizacji
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
standardization
rozpocznij naukę
standaryzacja
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
rosettes
rozpocznij naukę
rozety
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
raisin
rozpocznij naukę
rodzynek
prune
rozpocznij naukę
suszona śliwka
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
menus
rozpocznij naukę
menu
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
pimento
rozpocznij naukę
pieprz angielski
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
apricot
rozpocznij naukę
morela
impracticable
rozpocznij naukę
niewykonalny
torte
rozpocznij naukę
tort
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
fritters
rozpocznij naukę
placki
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
crumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
flour
rozpocznij naukę
mąka
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
pare
rozpocznij naukę
obciąć
stewed
rozpocznij naukę
duszony
gooseberry
rozpocznij naukę
agrest
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
rhubarb
rozpocznij naukę
rabarbar
spoilage
rozpocznij naukę
odpadki
puffed
rozpocznij naukę
bufiasty
soups
rozpocznij naukę
zupy
molasses
rozpocznij naukę
melasa
authors
rozpocznij naukę
Autorzy
raisins
rozpocznij naukę
rodzynki
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
grapefruit
rozpocznij naukę
grejpfrut
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English (basic)
wypróbuj za darmo
Slang brytyjski
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności