Fiszki z książki - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
porcji
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
breads
rozpocznij naukę
pieczywo
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
floured
rozpocznij naukę
mąką
browned
rozpocznij naukę
rumiane
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
garnishes
rozpocznij naukę
dodatki
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
scalloping
rozpocznij naukę
półokrągłego wycięcia
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
fondues
rozpocznij naukę
fondue
mounded
rozpocznij naukę
zmaltretowany
dietetics
rozpocznij naukę
dietetyka
rutabagas
rozpocznij naukę
brukiew
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
tapioca
rozpocznij naukę
tapioka
diced
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
sherbets
rozpocznij naukę
sorbety
frostings
rozpocznij naukę
lukier
gelatin
rozpocznij naukę
żelatyna
cafeterias
rozpocznij naukę
stołówki
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
calories
rozpocznij naukę
kalorie
buttered
rozpocznij naukę
masłem
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
scalded
rozpocznij naukę
parzona
grated
rozpocznij naukę
tarty
meats
rozpocznij naukę
mięso
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
salads
rozpocznij naukę
sałatki
blandly
rozpocznij naukę
uprzejmie
celery
rozpocznij naukę
seler
purée
rozpocznij naukę
puré
cubed
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
prunes
rozpocznij naukę
suszone śliwki
curdling
rozpocznij naukę
zsiadłe
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
desserts
rozpocznij naukę
desery
daintiness
rozpocznij naukę
wybredność
paprika
rozpocznij naukę
papryka
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
eighths
rozpocznij naukę
ósme
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
greengage
rozpocznij naukę
renkloda
serving
rozpocznij naukę
porcja
shortcake
rozpocznij naukę
babki
apricots
rozpocznij naukę
morele
mange
rozpocznij naukę
świerzb
unpeeled
rozpocznij naukę
nieobrane
predominates
rozpocznij naukę
Przeważa
custard
rozpocznij naukę
krem
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
creaming
rozpocznij naukę
kremowanie
caramelize
rozpocznij naukę
karmelizacji
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
standardization
rozpocznij naukę
standaryzacja
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
rosettes
rozpocznij naukę
rozety
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
raisin
rozpocznij naukę
rodzynek
prune
rozpocznij naukę
suszona śliwka
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
menus
rozpocznij naukę
menu
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
pimento
rozpocznij naukę
pieprz angielski
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
apricot
rozpocznij naukę
morela
impracticable
rozpocznij naukę
niewykonalny
torte
rozpocznij naukę
tort
lettuce
rozpocznij naukę
sałata
uncooked
rozpocznij naukę
niegotowane
fritters
rozpocznij naukę
placki
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
crumbs
rozpocznij naukę
bułka tarta
asparagus
rozpocznij naukę
szparagi
flour
rozpocznij naukę
mąka
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
pare
rozpocznij naukę
obciąć
stewed
rozpocznij naukę
duszony
gooseberry
rozpocznij naukę
agrest
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
rhubarb
rozpocznij naukę
rabarbar
spoilage
rozpocznij naukę
odpadki
puffed
rozpocznij naukę
bufiasty
soups
rozpocznij naukę
zupy
molasses
rozpocznij naukę
melasa
authors
rozpocznij naukę
Autorzy
raisins
rozpocznij naukę
rodzynki
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
grapefruit
rozpocznij naukę
grejpfrut

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.