Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "Quantity Cookery Menu P...
Flashcards aus dem Buch - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
Portionen
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
breads
rozpocznij naukę
Brot
cornstarch
rozpocznij naukę
Maisstärke
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
garnishes
rozpocznij naukę
garniert
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
loganberry
rozpocznij naukę
Loganbeere
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
mounded
rozpocznij naukę
hämmerte
dietetics
rozpocznij naukę
Diätetik
rutabagas
rozpocznij naukę
Steckrüben
stiffly
rozpocznij naukę
steif
tapioca
rozpocznij naukę
Tapioka
diced
rozpocznij naukę
gewürfelt
sherbets
rozpocznij naukę
Sorbets
frostings
rozpocznij naukę
Zuckerguss
gelatin
rozpocznij naukę
Gelatine
custards
rozpocznij naukę
Puddings
creamed
rozpocznij naukę
Rahmspinat
breaded
rozpocznij naukę
paniert
seasonable
rozpocznij naukę
Saisonfähig
calories
rozpocznij naukę
Kalorien
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
relishes
rozpocznij naukę
genießt
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
scalded
rozpocznij naukę
verbrüht
grated
rozpocznij naukę
gerieben
meats
rozpocznij naukę
Fleisch
parsnips
rozpocznij naukę
Pastinaken
salads
rozpocznij naukę
Salate
blandly
rozpocznij naukę
mild
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
purée
rozpocznij naukę
Püree
cubed
rozpocznij naukę
gewürfelt
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
ingredients
rozpocznij naukę
Zutaten
prunes
rozpocznij naukę
Pflaumen
curdling
rozpocznij naukę
Gerinnung
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
desserts
rozpocznij naukę
Nachspeisen
daintiness
rozpocznij naukę
Zierlichkeit
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
eighths
rozpocznij naukę
Achtel
parer
rozpocznij naukę
Schälmesser
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
greengage
rozpocznij naukę
Reinerzeugung
serving
rozpocznij naukę
Portion
apricots
rozpocznij naukę
Aprikosen
mange
rozpocznij naukę
Räude
unpeeled
rozpocznij naukę
ungeschält
predominates
rozpocznij naukę
überwiegt
custard
rozpocznij naukę
Pudding
crosswise
rozpocznij naukę
quer
creaming
rozpocznij naukę
Aufrahmen
caramelize
rozpocznij naukę
karamellisieren
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
standardization
rozpocznij naukę
Standardisierung
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
rosettes
rozpocznij naukę
Rosetten
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
raisin
rozpocznij naukę
Rosine
prune
rozpocznij naukę
Pflaume
menus
rozpocznij naukę
Menüs
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
pimento
rozpocznij naukę
Piment
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
fourths
rozpocznij naukę
Viertel
apricot
rozpocznij naukę
Aprikose
impracticable
rozpocznij naukę
undurchführbar
lettuce
rozpocznij naukę
Salat
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
fritters
rozpocznij naukę
Krapfen
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
asparagus
rozpocznij naukę
Spargel
flour
rozpocznij naukę
Mehl
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
gooseberry
rozpocznij naukę
Stachelbeere
gooseberries
rozpocznij naukę
Stachelbeeren
basting
rozpocznij naukę
Heften
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
rhubarb
rozpocznij naukę
Rhabarber
spoilage
rozpocznij naukę
Verderbnis
puffed
rozpocznij naukę
aufgeblasen
soups
rozpocznij naukę
Suppen
molasses
rozpocznij naukę
Melasse
authors
rozpocznij naukę
Autoren
raisins
rozpocznij naukę
Rosinen
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
meringue
rozpocznij naukę
Baiser
embodying
rozpocznij naukę
verkörpernd
watercress
rozpocznij naukę
Brunnenkresse
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo do egzaminu FCE
wypróbuj za darmo
Business Marketing
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności