Flashcards aus dem Buch - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
Portionen
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
breads
rozpocznij naukę
Brot
cornstarch
rozpocznij naukę
Maisstärke
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
garnishes
rozpocznij naukę
garniert
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
loganberry
rozpocznij naukę
Loganbeere
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
mounded
rozpocznij naukę
hämmerte
dietetics
rozpocznij naukę
Diätetik
rutabagas
rozpocznij naukę
Steckrüben
stiffly
rozpocznij naukę
steif
tapioca
rozpocznij naukę
Tapioka
diced
rozpocznij naukę
gewürfelt
sherbets
rozpocznij naukę
Sorbets
frostings
rozpocznij naukę
Zuckerguss
gelatin
rozpocznij naukę
Gelatine
custards
rozpocznij naukę
Puddings
creamed
rozpocznij naukę
Rahmspinat
breaded
rozpocznij naukę
paniert
seasonable
rozpocznij naukę
Saisonfähig
calories
rozpocznij naukę
Kalorien
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
relishes
rozpocznij naukę
genießt
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
scalded
rozpocznij naukę
verbrüht
grated
rozpocznij naukę
gerieben
meats
rozpocznij naukę
Fleisch
parsnips
rozpocznij naukę
Pastinaken
salads
rozpocznij naukę
Salate
blandly
rozpocznij naukę
mild
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
purée
rozpocznij naukę
Püree
cubed
rozpocznij naukę
gewürfelt
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
ingredients
rozpocznij naukę
Zutaten
prunes
rozpocznij naukę
Pflaumen
curdling
rozpocznij naukę
Gerinnung
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
desserts
rozpocznij naukę
Nachspeisen
daintiness
rozpocznij naukę
Zierlichkeit
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
eighths
rozpocznij naukę
Achtel
parer
rozpocznij naukę
Schälmesser
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
greengage
rozpocznij naukę
Reinerzeugung
serving
rozpocznij naukę
Portion
apricots
rozpocznij naukę
Aprikosen
mange
rozpocznij naukę
Räude
unpeeled
rozpocznij naukę
ungeschält
predominates
rozpocznij naukę
überwiegt
custard
rozpocznij naukę
Pudding
crosswise
rozpocznij naukę
quer
creaming
rozpocznij naukę
Aufrahmen
caramelize
rozpocznij naukę
karamellisieren
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
standardization
rozpocznij naukę
Standardisierung
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
rosettes
rozpocznij naukę
Rosetten
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
raisin
rozpocznij naukę
Rosine
prune
rozpocznij naukę
Pflaume
menus
rozpocznij naukę
Menüs
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
pimento
rozpocznij naukę
Piment
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
fourths
rozpocznij naukę
Viertel
apricot
rozpocznij naukę
Aprikose
impracticable
rozpocznij naukę
undurchführbar
lettuce
rozpocznij naukę
Salat
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
fritters
rozpocznij naukę
Krapfen
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
asparagus
rozpocznij naukę
Spargel
flour
rozpocznij naukę
Mehl
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
gooseberry
rozpocznij naukę
Stachelbeere
gooseberries
rozpocznij naukę
Stachelbeeren
basting
rozpocznij naukę
Heften
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
rhubarb
rozpocznij naukę
Rhabarber
spoilage
rozpocznij naukę
Verderbnis
puffed
rozpocznij naukę
aufgeblasen
soups
rozpocznij naukę
Suppen
molasses
rozpocznij naukę
Melasse
authors
rozpocznij naukę
Autoren
raisins
rozpocznij naukę
Rosinen
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
meringue
rozpocznij naukę
Baiser
embodying
rozpocznij naukę
verkörpernd
watercress
rozpocznij naukę
Brunnenkresse

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.