Fiches du livre - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
portions
pimentos
rozpocznij naukę
piments
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
breads
rozpocznij naukę
les pains
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
floured
rozpocznij naukę
fariné
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
browned
rozpocznij naukę
bruni
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
garnishes
rozpocznij naukę
garnitures
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
scalloping
rozpocznij naukę
festons
loganberry
rozpocznij naukę
mûre
tues
rozpocznij naukę
You are
mounded
rozpocznij naukę
cerné
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
diced
rozpocznij naukę
en dés
shortcakes
rozpocznij naukę
sablés
sherbets
rozpocznij naukę
sorbets
frostings
rozpocznij naukę
les glaçons
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
cafeterias
rozpocznij naukę
cafétérias
creamed
rozpocznij naukę
en crème
breaded
rozpocznij naukę
pané
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
calories
rozpocznij naukę
des calories
buttered
rozpocznij naukę
beurré
relishes
rozpocznij naukę
relish
scald
rozpocznij naukę
échauder
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
grated
rozpocznij naukę
râpé
meats
rozpocznij naukę
viandes
parsnips
rozpocznij naukę
panais
salads
rozpocznij naukę
salades
blandly
rozpocznij naukę
fade
celery
rozpocznij naukę
céleri
cubed
rozpocznij naukę
en cubes
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
granulated
rozpocznij naukę
granulé
ingredients
rozpocznij naukę
Ingrédients
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
broiled
rozpocznij naukę
grillé
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
daintiness
rozpocznij naukę
délicatesse
pared
rozpocznij naukę
paré
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
serving
rozpocznij naukę
portion
apricots
rozpocznij naukę
abricots
mange
rozpocznij naukę
gale
unpeeled
rozpocznij naukę
non pelé
predominates
rozpocznij naukę
prédomine
custard
rozpocznij naukę
Crème
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
creaming
rozpocznij naukę
crémage
thurs
rozpocznij naukę
les notre
caramelize
rozpocznij naukę
caraméliser
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
planked
rozpocznij naukę
en planches
standardization
rozpocznij naukę
standardisation
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
pimento
rozpocznij naukę
piment
parsley
rozpocznij naukę
persil
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
apricot
rozpocznij naukę
abricot
impracticable
rozpocznij naukę
impraticable
torte
rozpocznij naukę
tourte
lettuce
rozpocznij naukę
salade
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
fritters
rozpocznij naukę
beignets
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
asparagus
rozpocznij naukę
asperges
flour
rozpocznij naukę
farine
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
pare
rozpocznij naukę
parer
stewed
rozpocznij naukę
cuit
gooseberry
rozpocznij naukę
groseille à maquereau
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
basting
rozpocznij naukę
arroser
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
rhubarb
rozpocznij naukę
Rhubarbe
spoilage
rozpocznij naukę
détérioration
puffed
rozpocznij naukę
gonflé
soups
rozpocznij naukę
les soupes
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
authors
rozpocznij naukę
auteurs
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
codfish
rozpocznij naukę
morue
grapefruit
rozpocznij naukę
pamplemousse
embodying
rozpocznij naukę
incorporant
watercress
rozpocznij naukę
cresson
utilization
rozpocznij naukę
utilisation

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.