Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Quantity Cookery Menu Planning ...
Fiches du livre - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
portions
pimentos
rozpocznij naukę
piments
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
breads
rozpocznij naukę
les pains
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
dietetic
rozpocznij naukę
diététique
floured
rozpocznij naukę
fariné
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
browned
rozpocznij naukę
bruni
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
garnishes
rozpocznij naukę
garnitures
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
scalloping
rozpocznij naukę
festons
loganberry
rozpocznij naukę
mûre
tues
rozpocznij naukę
You are
mounded
rozpocznij naukę
cerné
dietetics
rozpocznij naukę
diététique
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
diced
rozpocznij naukę
en dés
shortcakes
rozpocznij naukę
sablés
sherbets
rozpocznij naukę
sorbets
frostings
rozpocznij naukę
les glaçons
gelatin
rozpocznij naukę
Gélatine
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
cafeterias
rozpocznij naukę
cafétérias
creamed
rozpocznij naukę
en crème
breaded
rozpocznij naukę
pané
seasonable
rozpocznij naukę
de saison
calories
rozpocznij naukę
des calories
buttered
rozpocznij naukę
beurré
relishes
rozpocznij naukę
relish
scald
rozpocznij naukę
échauder
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
grated
rozpocznij naukę
râpé
meats
rozpocznij naukę
viandes
parsnips
rozpocznij naukę
panais
salads
rozpocznij naukę
salades
blandly
rozpocznij naukę
fade
celery
rozpocznij naukę
céleri
cubed
rozpocznij naukę
en cubes
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
granulated
rozpocznij naukę
granulé
ingredients
rozpocznij naukę
Ingrédients
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
curdling
rozpocznij naukę
coagulation
broiled
rozpocznij naukę
grillé
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
daintiness
rozpocznij naukę
délicatesse
pared
rozpocznij naukę
paré
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
serving
rozpocznij naukę
portion
apricots
rozpocznij naukę
abricots
mange
rozpocznij naukę
gale
unpeeled
rozpocznij naukę
non pelé
predominates
rozpocznij naukę
prédomine
custard
rozpocznij naukę
Crème
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
creaming
rozpocznij naukę
crémage
thurs
rozpocznij naukę
les notre
caramelize
rozpocznij naukę
caraméliser
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
planked
rozpocznij naukę
en planches
standardization
rozpocznij naukę
standardisation
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
pimento
rozpocznij naukę
piment
parsley
rozpocznij naukę
persil
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
apricot
rozpocznij naukę
abricot
impracticable
rozpocznij naukę
impraticable
torte
rozpocznij naukę
tourte
lettuce
rozpocznij naukę
salade
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
fritters
rozpocznij naukę
beignets
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
asparagus
rozpocznij naukę
asperges
flour
rozpocznij naukę
farine
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
pare
rozpocznij naukę
parer
stewed
rozpocznij naukę
cuit
gooseberry
rozpocznij naukę
groseille à maquereau
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
basting
rozpocznij naukę
arroser
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
rhubarb
rozpocznij naukę
Rhubarbe
spoilage
rozpocznij naukę
détérioration
puffed
rozpocznij naukę
gonflé
soups
rozpocznij naukę
les soupes
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
authors
rozpocznij naukę
auteurs
raisins
rozpocznij naukę
raisins secs
codfish
rozpocznij naukę
morue
grapefruit
rozpocznij naukę
pamplemousse
embodying
rozpocznij naukę
incorporant
watercress
rozpocznij naukę
cresson
utilization
rozpocznij naukę
utilisation
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Small Talk, czyli sztuka pogawędki
wypróbuj za darmo
300 najważniejszych określeń po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności