Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fichas del libro - "Quantity Cookery Menu Planning...
Fichas del libro - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
porciones
pimentos
rozpocznij naukę
pimientos
scalloped
rozpocznij naukę
guisado al gratén
breads
rozpocznij naukę
panes
cornstarch
rozpocznij naukę
maicena
dietetic
rozpocznij naukę
dietético
floured
rozpocznij naukę
enharinado
browned
rozpocznij naukę
bronceado
yolks
rozpocznij naukę
yemas
garnishes
rozpocznij naukę
guarnaciones
thickened
rozpocznij naukę
espesado
scalloping
rozpocznij naukę
festoneado
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
mounded
rozpocznij naukę
montado
dietetics
rozpocznij naukę
dietética
stiffly
rozpocznij naukę
rigurosamente
diced
rozpocznij naukę
cortado en cubitos
shortcakes
rozpocznij naukę
mantecados
sherbets
rozpocznij naukę
sorbetes
frostings
rozpocznij naukę
glaseado
manges
rozpocznij naukę
sarna
gelatin
rozpocznij naukę
la gelatina
custards
rozpocznij naukę
flanes
cafeterias
rozpocznij naukę
cafeterías
creamed
rozpocznij naukę
crema
breaded
rozpocznij naukę
empanizado
seasonable
rozpocznij naukę
oportuno
calories
rozpocznij naukę
calorías
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
relishes
rozpocznij naukę
disfruta
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
scalded
rozpocznij naukę
escaldado
grated
rozpocznij naukę
rallado
meats
rozpocznij naukę
carnes
parsnips
rozpocznij naukę
pastinacas
salads
rozpocznij naukę
ensaladas
blandly
rozpocznij naukę
suavemente
celery
rozpocznij naukę
el apio
purée
rozpocznij naukę
el puré
cubed
rozpocznij naukę
cubicado
salsify
rozpocznij naukę
salsifí
granulated
rozpocznij naukę
granulado
ingredients
rozpocznij naukę
ingredientes
prunes
rozpocznij naukę
ciruelas pasas
curdling
rozpocznij naukę
cuajado
broiled
rozpocznij naukę
asado
alternately
rozpocznij naukę
alternativamente
desserts
rozpocznij naukę
postres
daintiness
rozpocznij naukę
delicadeza
paprika
rozpocznij naukę
pimenton
eighths
rozpocznij naukę
octavos
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
greengage
rozpocznij naukę
claudia
serving
rozpocznij naukę
servicio
shortcake
rozpocznij naukę
torta de frutas
apricots
rozpocznij naukę
albaricoques
mange
rozpocznij naukę
sarna
unpeeled
rozpocznij naukę
sin pelar
predominates
rozpocznij naukę
predomina
custard
rozpocznij naukę
lactoso
crosswise
rozpocznij naukę
al través
creaming
rozpocznij naukę
cremoso
caramelize
rozpocznij naukę
caramelizar
sweetbreads
rozpocznij naukę
mollejas
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
standardization
rozpocznij naukę
normalización
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
rosettes
rozpocznij naukę
rosetas
thicken
rozpocznij naukę
espesar
raisin
rozpocznij naukę
pasa
prune
rozpocznij naukę
ciruela pasa
bouillon
rozpocznij naukę
caldo
menus
rozpocznij naukę
menús
tablespoons
rozpocznij naukę
cucharadas
pimento
rozpocznij naukę
pimiento morrón
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
fourths
rozpocznij naukę
cuartos
apricot
rozpocznij naukę
el albaricoque
torte
rozpocznij naukę
torta
lettuce
rozpocznij naukę
la lechuga
uncooked
rozpocznij naukę
sin cocer
fritters
rozpocznij naukę
buñuelos
mixtures
rozpocznij naukę
mezclas
crumbs
rozpocznij naukę
migas
asparagus
rozpocznij naukę
los espárragos
flour
rozpocznij naukę
la harina
shortening
rozpocznij naukę
acortamiento
pare
rozpocznij naukę
cortar
stewed
rozpocznij naukę
estofado
gooseberry
rozpocznij naukę
la grosella espinosa
gooseberries
rozpocznij naukę
grosellas
basting
rozpocznij naukę
hilván
peppercorns
rozpocznij naukę
granos de pimienta
rhubarb
rozpocznij naukę
el ruibarbo
spoilage
rozpocznij naukę
deterioro
puffed
rozpocznij naukę
hinchado
soups
rozpocznij naukę
sopas
molasses
rozpocznij naukę
melaza
authors
rozpocznij naukę
autores
raisins
rozpocznij naukę
las pasas
codfish
rozpocznij naukę
bacalao
Stwórz fiszki
español
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
TOLES - przygotowanie do egzaminu
wypróbuj za darmo
Angielski w podróży
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności