Fichas del libro - "Quantity Cookery Menu Planning and Cooking for Large Numbers" (Lenore Richards Nola Treat)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
servings
rozpocznij naukę
porciones
pimentos
rozpocznij naukę
pimientos
scalloped
rozpocznij naukę
guisado al gratén
breads
rozpocznij naukę
panes
cornstarch
rozpocznij naukę
maicena
dietetic
rozpocznij naukę
dietético
floured
rozpocznij naukę
enharinado
browned
rozpocznij naukę
bronceado
yolks
rozpocznij naukę
yemas
garnishes
rozpocznij naukę
guarnaciones
thickened
rozpocznij naukę
espesado
scalloping
rozpocznij naukę
festoneado
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
mounded
rozpocznij naukę
montado
dietetics
rozpocznij naukę
dietética
stiffly
rozpocznij naukę
rigurosamente
diced
rozpocznij naukę
cortado en cubitos
shortcakes
rozpocznij naukę
mantecados
sherbets
rozpocznij naukę
sorbetes
frostings
rozpocznij naukę
glaseado
manges
rozpocznij naukę
sarna
gelatin
rozpocznij naukę
la gelatina
custards
rozpocznij naukę
flanes
cafeterias
rozpocznij naukę
cafeterías
creamed
rozpocznij naukę
crema
breaded
rozpocznij naukę
empanizado
seasonable
rozpocznij naukę
oportuno
calories
rozpocznij naukę
calorías
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
relishes
rozpocznij naukę
disfruta
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
scalded
rozpocznij naukę
escaldado
grated
rozpocznij naukę
rallado
meats
rozpocznij naukę
carnes
parsnips
rozpocznij naukę
pastinacas
salads
rozpocznij naukę
ensaladas
blandly
rozpocznij naukę
suavemente
celery
rozpocznij naukę
el apio
purée
rozpocznij naukę
el puré
cubed
rozpocznij naukę
cubicado
salsify
rozpocznij naukę
salsifí
granulated
rozpocznij naukę
granulado
ingredients
rozpocznij naukę
ingredientes
prunes
rozpocznij naukę
ciruelas pasas
curdling
rozpocznij naukę
cuajado
broiled
rozpocznij naukę
asado
alternately
rozpocznij naukę
alternativamente
desserts
rozpocznij naukę
postres
daintiness
rozpocznij naukę
delicadeza
paprika
rozpocznij naukę
pimenton
eighths
rozpocznij naukę
octavos
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
greengage
rozpocznij naukę
claudia
serving
rozpocznij naukę
servicio
shortcake
rozpocznij naukę
torta de frutas
apricots
rozpocznij naukę
albaricoques
mange
rozpocznij naukę
sarna
unpeeled
rozpocznij naukę
sin pelar
predominates
rozpocznij naukę
predomina
custard
rozpocznij naukę
lactoso
crosswise
rozpocznij naukę
al través
creaming
rozpocznij naukę
cremoso
caramelize
rozpocznij naukę
caramelizar
sweetbreads
rozpocznij naukę
mollejas
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
standardization
rozpocznij naukę
normalización
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
rosettes
rozpocznij naukę
rosetas
thicken
rozpocznij naukę
espesar
raisin
rozpocznij naukę
pasa
prune
rozpocznij naukę
ciruela pasa
bouillon
rozpocznij naukę
caldo
menus
rozpocznij naukę
menús
tablespoons
rozpocznij naukę
cucharadas
pimento
rozpocznij naukę
pimiento morrón
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
fourths
rozpocznij naukę
cuartos
apricot
rozpocznij naukę
el albaricoque
torte
rozpocznij naukę
torta
lettuce
rozpocznij naukę
la lechuga
uncooked
rozpocznij naukę
sin cocer
fritters
rozpocznij naukę
buñuelos
mixtures
rozpocznij naukę
mezclas
crumbs
rozpocznij naukę
migas
asparagus
rozpocznij naukę
los espárragos
flour
rozpocznij naukę
la harina
shortening
rozpocznij naukę
acortamiento
pare
rozpocznij naukę
cortar
stewed
rozpocznij naukę
estofado
gooseberry
rozpocznij naukę
la grosella espinosa
gooseberries
rozpocznij naukę
grosellas
basting
rozpocznij naukę
hilván
peppercorns
rozpocznij naukę
granos de pimienta
rhubarb
rozpocznij naukę
el ruibarbo
spoilage
rozpocznij naukę
deterioro
puffed
rozpocznij naukę
hinchado
soups
rozpocznij naukę
sopas
molasses
rozpocznij naukę
melaza
authors
rozpocznij naukę
autores
raisins
rozpocznij naukę
las pasas
codfish
rozpocznij naukę
bacalao

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.