Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "The Myrtle Reed Cook Book" (My...
Fiszki z książki - "The Myrtle Reed Cook Book" (Myrtle Reed)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
pearled
rozpocznij naukę
perłowy
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
caviare
rozpocznij naukę
kawior
grated
rozpocznij naukę
tarty
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
floured
rozpocznij naukę
mąką
bloaters
rozpocznij naukę
bałwanki
minced
rozpocznij naukę
mielony
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
desserts
rozpocznij naukę
desery
browned
rozpocznij naukę
rumiane
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
heaping
rozpocznij naukę
czubata
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
waffle-iron
rozpocznij naukę
gofrownica
buttered
rozpocznij naukę
masłem
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
tenderloins
rozpocznij naukę
polędwiczki
stoneware
rozpocznij naukę
kamionka
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
hulled
rozpocznij naukę
łuszczone
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
zwieback
rozpocznij naukę
cwibak
broil
rozpocznij naukę
burda
lambs
rozpocznij naukę
jagnięta
one-half
rozpocznij naukę
połowa
lemon
rozpocznij naukę
cytryna
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
gages
rozpocznij naukę
Gage
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
advantageously
rozpocznij naukę
korzystnie
jellied
rozpocznij naukę
galaretowaty
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
unbeaten
rozpocznij naukę
nie pobity
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
sweetened
rozpocznij naukę
osłodzony
potatoes
rozpocznij naukę
ziemniaki
doughnuts
rozpocznij naukę
pączki
festal
rozpocznij naukę
świąteczny
unobjectionable
rozpocznij naukę
nie budzący sprzeciwu
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
pies
rozpocznij naukę
placki
farina
rozpocznij naukę
mąka
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
finely
rozpocznij naukę
pięknie
cress
rozpocznij naukę
rzeżucha
frizzled
rozpocznij naukę
pofragmentowane
celery
rozpocznij naukę
seler
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
vegetables
rozpocznij naukę
warzywa
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
sweetening
rozpocznij naukę
słodzenie
cakes
rozpocznij naukę
ciasta
noodles
rozpocznij naukę
kluski
confectioner's
rozpocznij naukę
cukiernia
whitened
rozpocznij naukę
bielone
citron
rozpocznij naukę
cytryna
crossbars
rozpocznij naukę
poprzeczki
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
mayonnaise
rozpocznij naukę
majonez
stewed
rozpocznij naukę
duszony
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
flour
rozpocznij naukę
mąka
sieve
rozpocznij naukę
sitko
vinegars
rozpocznij naukę
octy
centuries
rozpocznij naukę
wieków
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
refrigerating
rozpocznij naukę
chłodzenie
convalescents
rozpocznij naukę
rekonwalescentów
pour
rozpocznij naukę
wlać
sift
rozpocznij naukę
przesiać
mould
rozpocznij naukę
pleśń
salted
rozpocznij naukę
solone
griddle
rozpocznij naukę
rodzaj patelni
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
froth
rozpocznij naukę
piana
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
tomatoes
rozpocznij naukę
pomidory
fortunates
rozpocznij naukę
szczęśliwe
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Business Marketing
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności