Fiszki z książki - "The Myrtle Reed Cook Book" (Myrtle Reed)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
pearled
rozpocznij naukę
perłowy
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
caviare
rozpocznij naukę
kawior
grated
rozpocznij naukę
tarty
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
floured
rozpocznij naukę
mąką
bloaters
rozpocznij naukę
bałwanki
minced
rozpocznij naukę
mielony
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
desserts
rozpocznij naukę
desery
browned
rozpocznij naukę
rumiane
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
heaping
rozpocznij naukę
czubata
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
waffle-iron
rozpocznij naukę
gofrownica
buttered
rozpocznij naukę
masłem
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
tenderloins
rozpocznij naukę
polędwiczki
stoneware
rozpocznij naukę
kamionka
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
hulled
rozpocznij naukę
łuszczone
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
zwieback
rozpocznij naukę
cwibak
broil
rozpocznij naukę
burda
lambs
rozpocznij naukę
jagnięta
one-half
rozpocznij naukę
połowa
lemon
rozpocznij naukę
cytryna
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
cornstarch
rozpocznij naukę
skrobi kukurydzianej
gages
rozpocznij naukę
Gage
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
advantageously
rozpocznij naukę
korzystnie
jellied
rozpocznij naukę
galaretowaty
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
unbeaten
rozpocznij naukę
nie pobity
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
sweetened
rozpocznij naukę
osłodzony
potatoes
rozpocznij naukę
ziemniaki
doughnuts
rozpocznij naukę
pączki
festal
rozpocznij naukę
świąteczny
unobjectionable
rozpocznij naukę
nie budzący sprzeciwu
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
pies
rozpocznij naukę
placki
farina
rozpocznij naukę
mąka
earthen
rozpocznij naukę
gliniany
finely
rozpocznij naukę
pięknie
cress
rozpocznij naukę
rzeżucha
frizzled
rozpocznij naukę
pofragmentowane
celery
rozpocznij naukę
seler
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
vegetables
rozpocznij naukę
warzywa
veal
rozpocznij naukę
cielęcina
sweetening
rozpocznij naukę
słodzenie
cakes
rozpocznij naukę
ciasta
noodles
rozpocznij naukę
kluski
confectioner's
rozpocznij naukę
cukiernia
whitened
rozpocznij naukę
bielone
citron
rozpocznij naukę
cytryna
crossbars
rozpocznij naukę
poprzeczki
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
mayonnaise
rozpocznij naukę
majonez
stewed
rozpocznij naukę
duszony
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
flour
rozpocznij naukę
mąka
sieve
rozpocznij naukę
sitko
vinegars
rozpocznij naukę
octy
centuries
rozpocznij naukę
wieków
fourths
rozpocznij naukę
czwarte
refrigerating
rozpocznij naukę
chłodzenie
convalescents
rozpocznij naukę
rekonwalescentów
pour
rozpocznij naukę
wlać
sift
rozpocznij naukę
przesiać
mould
rozpocznij naukę
pleśń
salted
rozpocznij naukę
solone
griddle
rozpocznij naukę
rodzaj patelni
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
froth
rozpocznij naukę
piana
codfish
rozpocznij naukę
ryba dorsz
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
tomatoes
rozpocznij naukę
pomidory
fortunates
rozpocznij naukę
szczęśliwe

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.