Fiches du livre - "The Myrtle Reed Cook Book" (Myrtle Reed)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
pearled
rozpocznij naukę
perlé
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
grated
rozpocznij naukę
râpé
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
pimentos
rozpocznij naukę
piments
cored
rozpocznij naukę
évidé
floured
rozpocznij naukę
fariné
bloaters
rozpocznij naukę
des ballonnements
minced
rozpocznij naukę
haché
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
basting
rozpocznij naukę
arroser
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
ramekins
rozpocznij naukę
ramequins
browned
rozpocznij naukę
bruni
reheat
rozpocznij naukę
réchauffer
heaping
rozpocznij naukę
entassement
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
broiled
rozpocznij naukę
grillé
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
thickly
rozpocznij naukę
épais
kippered
rozpocznij naukę
foutu
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
waffle-iron
rozpocznij naukę
gaufrier
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
buttered
rozpocznij naukę
beurré
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
sago
rozpocznij naukę
sagou
smelts
rozpocznij naukę
fondre
tenderloins
rozpocznij naukę
filets
stoneware
rozpocznij naukę
grès
currants
rozpocznij naukę
groseilles
parsley
rozpocznij naukę
persil
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
zwieback
rozpocznij naukę
biscotte
broil
rozpocznij naukę
griller
lambs
rozpocznij naukę
agneaux
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
lemon
rozpocznij naukę
citron
granulated
rozpocznij naukę
granulé
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
gages
rozpocznij naukę
les jauges
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
advantageously
rozpocznij naukę
avantageusement
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
unbeaten
rozpocznij naukę
invaincu
quinces
rozpocznij naukę
coings
sweetened
rozpocznij naukę
sucré
potatoes
rozpocznij naukę
patates
doughnuts
rozpocznij naukę
beignets
festal
rozpocznij naukę
de fête
unobjectionable
rozpocznij naukę
irréprochable
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
ramekin
rozpocznij naukę
ramequin
pies
rozpocznij naukę
Les tartes
huckleberries
rozpocznij naukę
myrtilles
farina
rozpocznij naukę
farine
earthen
rozpocznij naukę
en terre
finely
rozpocznij naukę
finement
cress
rozpocznij naukę
cresson
crumbed
rozpocznij naukę
émietté
frizzled
rozpocznij naukę
crépus
celery
rozpocznij naukę
céleri
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
vegetables
rozpocznij naukę
légumes
veal
rozpocznij naukę
veau
sweetening
rozpocznij naukę
édulcorant
cakes
rozpocznij naukę
Gâteaux
noodles
rozpocznij naukę
nouilles
confectioner's
rozpocznij naukę
confiseur
whitened
rozpocznij naukę
blanchi
crossbars
rozpocznij naukę
barres transversales
shortcakes
rozpocznij naukę
sablés
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
stewed
rozpocznij naukę
cuit
currant
rozpocznij naukę
groseille
flour
rozpocznij naukę
farine
sieve
rozpocznij naukę
tamis
vinegars
rozpocznij naukę
vinaigres
centuries
rozpocznij naukę
des siècles
fourths
rozpocznij naukę
les quarts
refrigerating
rozpocznij naukę
réfrigérant
parboiling
rozpocznij naukę
étuvage
pour
rozpocznij naukę
verser
sift
rozpocznij naukę
tamiser
mould
rozpocznij naukę
moule
salted
rozpocznij naukę
salé

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.