Fiszki z książki - "Hand-Book of Practical Cookery for Ladies and Professional Cooks" (Pierre Blot)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sightly
rozpocznij naukę
pokaźny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
larded
rozpocznij naukę
Smalony
chervil
rozpocznij naukę
trybula
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
recherché
rozpocznij naukę
wyszukany
colander
rozpocznij naukę
durszlak
purée
rozpocznij naukę
puré
larding
rozpocznij naukę
smalec
carpel
rozpocznij naukę
słupek
allspice
rozpocznij naukę
piment
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
unbaked
rozpocznij naukę
niewypieczony
pastes
rozpocznij naukę
pasty
grated
rozpocznij naukę
tarty
cauliflowers
rozpocznij naukę
kalafiory
physiologists
rozpocznij naukę
fizjolodzy
consommé
rozpocznij naukę
bulion
cloves
rozpocznij naukę
goździki
clove
rozpocznij naukę
goździk
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
dished
rozpocznij naukę
aplikował
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
thyme
rozpocznij naukę
tymianek
broth
rozpocznij naukę
bulion
cored
rozpocznij naukę
wydrążony
kneaded
rozpocznij naukę
ugniata
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
broil
rozpocznij naukę
burda
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
envelop
rozpocznij naukę
spowić
baste
rozpocznij naukę
fastryga
skewers
rozpocznij naukę
szaszłyki
crockery
rozpocznij naukę
porcelana
croutons
rozpocznij naukę
grzanki
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
shallot
rozpocznij naukę
szalotka
underdone
rozpocznij naukę
nie dopracowany
mucilaginous
rozpocznij naukę
śluzowaty
gurnard
rozpocznij naukę
kurek
lapwings
rozpocznij naukę
czajki
compilers
rozpocznij naukę
kompilatory
perpendicularly
rozpocznij naukę
pionowo
strainer
rozpocznij naukę
sitko
skimmer
rozpocznij naukę
cedzidło
eatable
rozpocznij naukę
jadalny
decanters
rozpocznij naukę
karafki
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć
avocations
rozpocznij naukę
awokacje
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
sorrel
rozpocznij naukę
szczaw
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
hydrometer
rozpocznij naukę
areometr
fillets
rozpocznij naukę
filety
ounces
rozpocznij naukę
uncja
slices
rozpocznij naukę
plastry
civet
rozpocznij naukę
cyweta
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
pintail
rozpocznij naukę
rożeniec
middle-sized
rozpocznij naukę
Średniej wielkości
caviare
rozpocznij naukę
kawior
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
sweetmeats
rozpocznij naukę
łakocie
sauces
rozpocznij naukę
sosy
rind
rozpocznij naukę
skórka
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
debility
rozpocznij naukę
osłabienie
beautifies
rozpocznij naukę
upiększa
brochettes
rozpocznij naukę
szydełka
quart
rozpocznij naukę
kwarta
mould
rozpocznij naukę
pleśń
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
tastefully
rozpocznij naukę
gustownie
calf's
rozpocznij naukę
cielęcy
quails
rozpocznij naukę
przepiórki
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
boil
rozpocznij naukę
czyrak
shoveller
rozpocznij naukę
płaskonos
leanness
rozpocznij naukę
chudość
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
fowls
rozpocznij naukę
kury
petits
rozpocznij naukę
drobiazgi
vinaigrette
rozpocznij naukę
flakonik na sole trzeźwiące
shallots
rozpocznij naukę
szalotki
plovers
rozpocznij naukę
sieweczki
capon
rozpocznij naukę
kapłon
claret
rozpocznij naukę
bordowy
thickness
rozpocznij naukę
grubość
tinsmith
rozpocznij naukę
blacharz
madeira
rozpocznij naukę
Madera
turnips
rozpocznij naukę
rzepa

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.