Flashcards aus dem Buch - "Hand-Book of Practical Cookery for Ladies and Professional Cooks" (Pierre Blot)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sightly
rozpocznij naukę
anschaulich
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
larded
rozpocznij naukę
gespickt
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
epicures
rozpocznij naukę
Genießer
recherché
rozpocznij naukę
recherchieren
pickerel
rozpocznij naukę
Pickel
colander
rozpocznij naukę
Sieb
purée
rozpocznij naukę
Püree
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
carpel
rozpocznij naukę
Karpell
allspice
rozpocznij naukę
Piment
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
unbaked
rozpocznij naukę
ungebacken
garlics
rozpocznij naukę
Knoblauch
pastes
rozpocznij naukę
Pasten
grated
rozpocznij naukę
gerieben
cauliflowers
rozpocznij naukę
Blumenkohl
physiologists
rozpocznij naukę
Physiologen
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
clove
rozpocznij naukę
Nelke
coffee-pot
rozpocznij naukę
Kaffeetasse
dished
rozpocznij naukę
gewürzt
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
isinglass
rozpocznij naukę
Hausenblase
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
thyme
rozpocznij naukę
Thymian
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
broth
rozpocznij naukę
Brühe
cored
rozpocznij naukę
entkernt
kneaded
rozpocznij naukę
geknetet
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
broil
rozpocznij naukę
grillen
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
envelop
rozpocznij naukę
umhüllen
baste
rozpocznij naukę
heften
skewers
rozpocznij naukę
Spieße
crockery
rozpocznij naukę
Geschirr
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
basting
rozpocznij naukę
Heften
shallot
rozpocznij naukę
Schalotte
mucilaginous
rozpocznij naukę
schleimig
canvasback
rozpocznij naukę
Leinwand
gurnard
rozpocznij naukę
Knurrhahn
lapwings
rozpocznij naukę
Kiebitze
compilers
rozpocznij naukę
Compiler
perpendicularly
rozpocznij naukę
senkrecht
strainer
rozpocznij naukę
Sieb
eatable
rozpocznij naukę
essbar
decanters
rozpocznij naukę
Dekanter
blanch
rozpocznij naukę
blanchieren
avocations
rozpocznij naukę
Avocationen
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
ornamenting
rozpocznij naukę
Verzierung
filberts
rozpocznij naukę
Haselnüsse
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
sorrel
rozpocznij naukę
Sauerampfer
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
fillets
rozpocznij naukę
Filets
ounces
rozpocznij naukę
Unzen
slices
rozpocznij naukę
Scheiben
civet
rozpocznij naukę
Zibet
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
middle-sized
rozpocznij naukę
mittelgroß
caviare
rozpocznij naukę
Kaviar
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
sweetmeats
rozpocznij naukę
Süßigkeiten
sauces
rozpocznij naukę
Soßen
rind
rozpocznij naukę
Rinde
knead
rozpocznij naukę
kneten
trussing
rozpocznij naukę
Traversen
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
debility
rozpocznij naukę
Schwäche
beautifies
rozpocznij naukę
verschönert
brochettes
rozpocznij naukę
Spieße
mould
rozpocznij naukę
Schimmel
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
quarts
rozpocznij naukę
Quart
tastefully
rozpocznij naukę
geschmackvoll
calf's
rozpocznij naukę
Kalb
quails
rozpocznij naukę
Wachteln
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
boil
rozpocznij naukę
kochen
shoveller
rozpocznij naukę
Bagger
leanness
rozpocznij naukę
Magerkeit
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
fowls
rozpocznij naukę
Hühner
petits
rozpocznij naukę
Petite
shallots
rozpocznij naukę
Schalotten
plovers
rozpocznij naukę
Regenpfeifer
capon
rozpocznij naukę
Kapaun

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.