Fiches du livre - "Hand-Book of Practical Cookery for Ladies and Professional Cooks" (Pierre Blot)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sightly
rozpocznij naukę
beau
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
sprigs
rozpocznij naukę
brins
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
potage
rozpocznij naukę
le potage
larded
rozpocznij naukę
lardé
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
colander
rozpocznij naukę
passoire
carpel
rozpocznij naukę
carpelle
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
parsley
rozpocznij naukę
persil
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
unbaked
rozpocznij naukę
non cuit
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
grated
rozpocznij naukę
râpé
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
physiologists
rozpocznij naukę
physiologistes
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
dished
rozpocznij naukę
plat
broiled
rozpocznij naukę
grillé
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
thyme
rozpocznij naukę
thym
broiling
rozpocznij naukę
griller
broth
rozpocznij naukę
bouillon
cored
rozpocznij naukę
évidé
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
gridiron
rozpocznij naukę
gril
broil
rozpocznij naukę
griller
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
envelop
rozpocznij naukę
envelopper
baste
rozpocznij naukę
arroser
skewers
rozpocznij naukę
brochettes
crockery
rozpocznij naukę
vaisselle
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
croutons
rozpocznij naukę
Croûtons
basting
rozpocznij naukę
arroser
shallot
rozpocznij naukę
échalote
underdone
rozpocznij naukę
pas assez cuit
mucilaginous
rozpocznij naukę
mucilagineux
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
gurnard
rozpocznij naukę
grondin
lapwings
rozpocznij naukę
vanneaux
compilers
rozpocznij naukę
compilateurs
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
strainer
rozpocznij naukę
passoire
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
eatable
rozpocznij naukę
mangeable
decanters
rozpocznij naukę
carafes
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
avocations
rozpocznij naukę
avocats
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
sprig
rozpocznij naukę
brin
hydrometer
rozpocznij naukę
hydromètre
fillets
rozpocznij naukę
filets
ounces
rozpocznij naukę
onces
chine
rozpocznij naukę
échine
slices
rozpocznij naukę
des tranches
civet
rozpocznij naukę
civette
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
pintail
rozpocznij naukę
pilet
middle-sized
rozpocznij naukę
taille moyenne
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
rind
rozpocznij naukę
couenne
knead
rozpocznij naukę
pétrir
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
debility
rozpocznij naukę
débilité
beautifies
rozpocznij naukę
embellit
quart
rozpocznij naukę
litre
mould
rozpocznij naukę
moule
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
tastefully
rozpocznij naukę
avec goût
calf's
rozpocznij naukę
veau
quails
rozpocznij naukę
les cailles
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
boil
rozpocznij naukę
bouillir
shoveller
rozpocznij naukę
canard souchet
leanness
rozpocznij naukę
maigreur
currants
rozpocznij naukę
groseilles
fowls
rozpocznij naukę
volailles
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
capon
rozpocznij naukę
chapon
claret
rozpocznij naukę
bordeaux
thickness
rozpocznij naukę
épaisseur
tinsmith
rozpocznij naukę
ferblantier
madeira
rozpocznij naukę
Madère
turnips
rozpocznij naukę
navets

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.