Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Hand-Book of Practical Cookery ...
Fiches du livre - "Hand-Book of Practical Cookery for Ladies and Professional Cooks" (Pierre Blot)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
sightly
rozpocznij naukę
beau
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
sprigs
rozpocznij naukę
brins
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
potage
rozpocznij naukę
le potage
larded
rozpocznij naukę
lardé
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
colander
rozpocznij naukę
passoire
carpel
rozpocznij naukę
carpelle
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
parsley
rozpocznij naukę
persil
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
unbaked
rozpocznij naukę
non cuit
pastes
rozpocznij naukę
des pâtes
grated
rozpocznij naukę
râpé
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
physiologists
rozpocznij naukę
physiologistes
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
dished
rozpocznij naukę
plat
broiled
rozpocznij naukę
grillé
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
thyme
rozpocznij naukę
thym
broiling
rozpocznij naukę
griller
broth
rozpocznij naukę
bouillon
cored
rozpocznij naukę
évidé
kneaded
rozpocznij naukę
malaxé
gridiron
rozpocznij naukę
gril
broil
rozpocznij naukę
griller
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
envelop
rozpocznij naukę
envelopper
baste
rozpocznij naukę
arroser
skewers
rozpocznij naukę
brochettes
crockery
rozpocznij naukę
vaisselle
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
croutons
rozpocznij naukę
Croûtons
basting
rozpocznij naukę
arroser
shallot
rozpocznij naukę
échalote
underdone
rozpocznij naukę
pas assez cuit
mucilaginous
rozpocznij naukę
mucilagineux
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
gurnard
rozpocznij naukę
grondin
lapwings
rozpocznij naukę
vanneaux
compilers
rozpocznij naukę
compilateurs
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendiculairement
strainer
rozpocznij naukę
passoire
skimmer
rozpocznij naukę
écumoire
eatable
rozpocznij naukę
mangeable
decanters
rozpocznij naukę
carafes
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
avocations
rozpocznij naukę
avocats
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
sorrel
rozpocznij naukę
oseille
sprig
rozpocznij naukę
brin
hydrometer
rozpocznij naukę
hydromètre
fillets
rozpocznij naukę
filets
ounces
rozpocznij naukę
onces
chine
rozpocznij naukę
échine
slices
rozpocznij naukę
des tranches
civet
rozpocznij naukę
civette
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
pintail
rozpocznij naukę
pilet
middle-sized
rozpocznij naukę
taille moyenne
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
sweetmeats
rozpocznij naukę
les sucreries
rind
rozpocznij naukę
couenne
knead
rozpocznij naukę
pétrir
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
debility
rozpocznij naukę
débilité
beautifies
rozpocznij naukę
embellit
quart
rozpocznij naukę
litre
mould
rozpocznij naukę
moule
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
tastefully
rozpocznij naukę
avec goût
calf's
rozpocznij naukę
veau
quails
rozpocznij naukę
les cailles
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
boil
rozpocznij naukę
bouillir
shoveller
rozpocznij naukę
canard souchet
leanness
rozpocznij naukę
maigreur
currants
rozpocznij naukę
groseilles
fowls
rozpocznij naukę
volailles
shallots
rozpocznij naukę
échalotes
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
capon
rozpocznij naukę
chapon
claret
rozpocznij naukę
bordeaux
thickness
rozpocznij naukę
épaisseur
tinsmith
rozpocznij naukę
ferblantier
madeira
rozpocznij naukę
Madère
turnips
rozpocznij naukę
navets
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Business Marketing
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności