Fichas del libro - "Hand-Book of Practical Cookery for Ladies and Professional Cooks" (Pierre Blot)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
sightly
rozpocznij naukę
agradable a la vista
teaspoonful
rozpocznij naukę
cucharadita
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cucharaditas
potage
rozpocznij naukę
potaje
chervil
rozpocznij naukę
perifollo
gravies
rozpocznij naukę
salsas
yolks
rozpocznij naukę
yemas
drippings
rozpocznij naukę
goteos
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
epicures
rozpocznij naukę
epicúreos
recherché
rozpocznij naukę
rebuscado
pickerel
rozpocznij naukę
lucio joven
colander
rozpocznij naukę
colador
purée
rozpocznij naukę
el puré
carpel
rozpocznij naukę
trocito de fruta
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
salsify
rozpocznij naukę
salsifí
unbaked
rozpocznij naukę
sin hornear
garlics
rozpocznij naukę
Ajos
pastes
rozpocznij naukę
pastas
grated
rozpocznij naukę
rallado
cauliflowers
rozpocznij naukę
coliflores
physiologists
rozpocznij naukę
fisiólogos
consommé
rozpocznij naukę
el consomé
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
clove
rozpocznij naukę
el clavo
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetera
broiled
rozpocznij naukę
asado
isinglass
rozpocznij naukę
cola de pescado
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
thyme
rozpocznij naukę
el tomillo
broiling
rozpocznij naukę
asar
broth
rozpocznij naukę
el consomé / la sopa de remolacha [Esp]
cored
rozpocznij naukę
humedo
kneaded
rozpocznij naukę
amasada
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
broil
rozpocznij naukę
asar
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
envelop
rozpocznij naukę
envolver
baste
rozpocznij naukę
hilvanar
skewers
rozpocznij naukę
pinchos
crockery
rozpocznij naukę
vajilla
sautéing
rozpocznij naukę
saltear
croutons
rozpocznij naukę
picatostes
basting
rozpocznij naukę
hilván
shallot
rozpocznij naukę
chalote
underdone
rozpocznij naukę
cocido insuficientemente
mucilaginous
rozpocznij naukę
mucilaginoso
gurnard
rozpocznij naukę
escarcho
lapwings
rozpocznij naukę
avefrías
compilers
rozpocznij naukę
compiladores
perpendicularly
rozpocznij naukę
perpendicularmente
strainer
rozpocznij naukę
colador
skimmer
rozpocznij naukę
desnatadora
eatable
rozpocznij naukę
comestible
decanters
rozpocznij naukę
decantadores
blanch
rozpocznij naukę
blanquear
nasturtium
rozpocznij naukę
capuchina
ornamenting
rozpocznij naukę
adornar
filberts
rozpocznij naukę
avellanas
sauté
rozpocznij naukę
saltear
sorrel
rozpocznij naukę
la acedera
sprig
rozpocznij naukę
puntilla
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
hydrometer
rozpocznij naukę
hidrómetro
fillets
rozpocznij naukę
filetes
ounces
rozpocznij naukę
onzas
slices
rozpocznij naukę
rodajas
civet
rozpocznij naukę
algalia
nitrogenous
rozpocznij naukę
nitrogenado
pintail
rozpocznij naukę
ánade de cola larga
middle-sized
rozpocznij naukę
mediano
caviare
rozpocznij naukę
el caviar
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
sweetmeats
rozpocznij naukę
dulces
sauces
rozpocznij naukę
salsas
rind
rozpocznij naukę
corteza
knead
rozpocznij naukę
amasar
trussing
rozpocznij naukę
truss
sweetbreads
rozpocznij naukę
mollejas
debility
rozpocznij naukę
debilidad
beautifies
rozpocznij naukę
embellece
brochettes
rozpocznij naukę
brochetas
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
mould
rozpocznij naukę
molde
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
cochineal
rozpocznij naukę
cochinilla
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
tastefully
rozpocznij naukę
con buen gusto
calf's
rozpocznij naukę
ternero
quails
rozpocznij naukę
codornices
tarragon
rozpocznij naukę
estragón
boil
rozpocznij naukę
hervir
leanness
rozpocznij naukę
flacura
currants
rozpocznij naukę
grosellas
fowls
rozpocznij naukę
aves de corral
vinaigrette
rozpocznij naukę
Vinagreta
shallots
rozpocznij naukę
chalotes

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.