Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "The Century Cook Book" (Mary R...
Fiszki z książki - "The Century Cook Book" (Mary Ronald)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
teaspoonful
rozpocznij naukę
łyżeczka
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
saucepan
rozpocznij naukę
rondel
browned
rozpocznij naukę
rumiane
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
terrapin
rozpocznij naukę
żółw wodny
larding
rozpocznij naukę
smalec
smelts
rozpocznij naukę
wytapia
floured
rozpocznij naukę
mąką
gelatine
rozpocznij naukę
żelatyna
crumbing
rozpocznij naukę
kruszenie
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
ornamenting
rozpocznij naukę
zdobnictwo
nitrogenous
rozpocznij naukę
azotowy
aspic
rozpocznij naukę
galarecie
thickened
rozpocznij naukę
zagęszczony
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
fluted
rozpocznij naukę
żłobiony
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
albumen
rozpocznij naukę
białko
ornamented
rozpocznij naukę
zdobione
moistened
rozpocznij naukę
zwilża
beefsteaks
rozpocznij naukę
steki wołowe
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
rusks
rozpocznij naukę
sucharki
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
grated
rozpocznij naukę
tarty
purée
rozpocznij naukę
puré
plentifully
rozpocznij naukę
obficie
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
sweetbreads
rozpocznij naukę
grzanki
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
expedients
rozpocznij naukę
środki zaradcze
souring
rozpocznij naukę
kwaszenia
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
larded
rozpocznij naukę
Smalony
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
accompaniments
rozpocznij naukę
dodatkami
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
garnished
rozpocznij naukę
przyozdobionym
colander
rozpocznij naukę
durszlak
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
acceptably
rozpocznij naukę
zadowalająco
unshapely
rozpocznij naukę
niezgrabny
stock
rozpocznij naukę
asortyment
waffle-iron
rozpocznij naukę
gofrownica
soup
rozpocznij naukę
zupa
encrusting
rozpocznij naukę
inkrustowanie
broiler
rozpocznij naukę
brojler
heaping
rozpocznij naukę
czubata
crispness
rozpocznij naukę
kruchość
fowls
rozpocznij naukę
kury
broilers
rozpocznij naukę
brojlery
beef
rozpocznij naukę
wołowina
carafes
rozpocznij naukę
karafki
pinions
rozpocznij naukę
koła zębate
pyramidal
rozpocznij naukę
piramidalny
broil
rozpocznij naukę
burda
wastefulness
rozpocznij naukę
rozrzutność
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
tureen
rozpocznij naukę
waza
baste
rozpocznij naukę
fastryga
calf's
rozpocznij naukę
cielęcy
fillets
rozpocznij naukę
filety
cornmeal
rozpocznij naukę
kukurydziana
consommé
rozpocznij naukę
bulion
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
frill
rozpocznij naukę
falbana
stoneware
rozpocznij naukę
kamionka
aspics
rozpocznij naukę
aspiryny
daintiness
rozpocznij naukę
wybredność
strainers
rozpocznij naukę
sitka
carefulness
rozpocznij naukę
ostrożność
obviating
rozpocznij naukę
usuwanie
parings
rozpocznij naukę
okrawki
effectually
rozpocznij naukę
skutecznie
hard-boiled
rozpocznij naukę
twardo
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
broths
rozpocznij naukę
buliony
glacé
rozpocznij naukę
lukrowany
braising
rozpocznij naukę
duszenie
sauces
rozpocznij naukę
sosy
sprig
rozpocznij naukę
gałązka
unwrinkled
rozpocznij naukę
bez zmarszczek
viands
rozpocznij naukę
prowiant
detracting
rozpocznij naukę
umniejszania
cloves
rozpocznij naukę
goździki
miscalled
rozpocznij naukę
zepsuty
sterilizers
rozpocznij naukę
sterylizatory
minced
rozpocznij naukę
mielony
kohlrabi
rozpocznij naukę
kalarepa
nutriment
rozpocznij naukę
środek odżywczy
jellied
rozpocznij naukę
galaretowaty
slices
rozpocznij naukę
plastry
quart
rozpocznij naukę
kwarta
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Business English - IT
wypróbuj za darmo
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności