Flashcards aus dem Buch - "The Century Cook Book" (Mary Ronald)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
terrapin
rozpocznij naukę
Sumpfschildkröte
canvasback
rozpocznij naukę
Leinwand
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
custards
rozpocznij naukę
Puddings
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
ornamenting
rozpocznij naukę
Verzierung
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
trussing
rozpocznij naukę
Traversen
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
aspic
rozpocznij naukę
Sülze
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
fluted
rozpocznij naukę
geriffelt
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
ornamented
rozpocznij naukę
verziert
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
moistened
rozpocznij naukę
befeuchtet
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
rusks
rozpocznij naukę
Zwieback
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
grated
rozpocznij naukę
gerieben
epicures
rozpocznij naukę
Genießer
purée
rozpocznij naukę
Püree
plentifully
rozpocznij naukę
reichlich
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
salt
rozpocznij naukę
Salz
expedients
rozpocznij naukę
Hilfsmittel
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
larded
rozpocznij naukę
gespickt
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
accompaniments
rozpocznij naukę
Begleitungen
babbitt's
rozpocznij naukę
babbitts
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
garnished
rozpocznij naukę
garniert
colander
rozpocznij naukę
Sieb
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
acceptably
rozpocznij naukę
akzeptabel
unshapely
rozpocznij naukę
unförmig
stock
rozpocznij naukę
Lager
waffle-iron
rozpocznij naukę
Waffeleisen
poulterer
rozpocznij naukę
Geflügelhändler
soup
rozpocznij naukę
Suppe
encrusting
rozpocznij naukę
inkrustierend
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
crispness
rozpocznij naukę
Knusprigkeit
fowls
rozpocznij naukę
Hühner
broilers
rozpocznij naukę
Broiler
beef
rozpocznij naukę
Rindfleisch
carafes
rozpocznij naukę
Karaffen
pinions
rozpocznij naukę
Ritzel
pyramidal
rozpocznij naukę
pyramidenförmig
broil
rozpocznij naukę
grillen
wastefulness
rozpocznij naukę
Verschwendung
entrées
rozpocznij naukę
Vorspeisen
suet
rozpocznij naukę
Talg
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
baste
rozpocznij naukę
heften
calf's
rozpocznij naukę
Kalb
fillets
rozpocznij naukę
Filets
cornmeal
rozpocznij naukę
Mahlzeit mit Getreide
basting
rozpocznij naukę
Heften
frill
rozpocznij naukę
Krause
stoneware
rozpocznij naukę
Steingut
daintiness
rozpocznij naukę
Zierlichkeit
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
carefulness
rozpocznij naukę
Sorgfalt
obviating
rozpocznij naukę
umwerfend
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
hard-boiled
rozpocznij naukę
hart gekocht
curdle
rozpocznij naukę
gerinnen
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
broths
rozpocznij naukę
Brühen
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
braising
rozpocznij naukę
schmoren
quarts
rozpocznij naukę
Quart
sauces
rozpocznij naukę
Soßen
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
unwrinkled
rozpocznij naukę
ohne Falten
viands
rozpocznij naukę
Lebensmittel

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.