Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "The Century Cook Book" ...
Flashcards aus dem Buch - "The Century Cook Book" (Mary Ronald)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
teaspoonful
rozpocznij naukę
Teelöffel
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Teelöffel voll
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
terrapin
rozpocznij naukę
Sumpfschildkröte
canvasback
rozpocznij naukę
Leinwand
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
smelts
rozpocznij naukę
schmilzt
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
custards
rozpocznij naukę
Puddings
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
ornamenting
rozpocznij naukę
Verzierung
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
trussing
rozpocznij naukę
Traversen
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
nitrogenous
rozpocznij naukę
stickstoffhaltig
aspic
rozpocznij naukę
Sülze
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
fluted
rozpocznij naukę
geriffelt
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
ornamented
rozpocznij naukę
verziert
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
moistened
rozpocznij naukę
befeuchtet
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
parboiled
rozpocznij naukę
angekocht
rusks
rozpocznij naukę
Zwieback
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
grated
rozpocznij naukę
gerieben
epicures
rozpocznij naukę
Genießer
purée
rozpocznij naukę
Püree
plentifully
rozpocznij naukę
reichlich
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
sweetbreads
rozpocznij naukę
Bries
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
salt
rozpocznij naukę
Salz
expedients
rozpocznij naukę
Hilfsmittel
souring
rozpocznij naukę
Säuerung
larded
rozpocznij naukę
gespickt
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
accompaniments
rozpocznij naukę
Begleitungen
babbitt's
rozpocznij naukę
babbitts
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
garnished
rozpocznij naukę
garniert
colander
rozpocznij naukę
Sieb
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
acceptably
rozpocznij naukę
akzeptabel
unshapely
rozpocznij naukę
unförmig
stock
rozpocznij naukę
Lager
waffle-iron
rozpocznij naukę
Waffeleisen
poulterer
rozpocznij naukę
Geflügelhändler
soup
rozpocznij naukę
Suppe
encrusting
rozpocznij naukę
inkrustierend
heaping
rozpocznij naukę
gehäufte
crispness
rozpocznij naukę
Knusprigkeit
fowls
rozpocznij naukę
Hühner
broilers
rozpocznij naukę
Broiler
beef
rozpocznij naukę
Rindfleisch
carafes
rozpocznij naukę
Karaffen
pinions
rozpocznij naukę
Ritzel
pyramidal
rozpocznij naukę
pyramidenförmig
broil
rozpocznij naukę
grillen
wastefulness
rozpocznij naukę
Verschwendung
entrées
rozpocznij naukę
Vorspeisen
suet
rozpocznij naukę
Talg
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
baste
rozpocznij naukę
heften
calf's
rozpocznij naukę
Kalb
fillets
rozpocznij naukę
Filets
cornmeal
rozpocznij naukę
Mahlzeit mit Getreide
basting
rozpocznij naukę
Heften
frill
rozpocznij naukę
Krause
stoneware
rozpocznij naukę
Steingut
daintiness
rozpocznij naukę
Zierlichkeit
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
carefulness
rozpocznij naukę
Sorgfalt
obviating
rozpocznij naukę
umwerfend
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
effectually
rozpocznij naukę
wirksam
hard-boiled
rozpocznij naukę
hart gekocht
curdle
rozpocznij naukę
gerinnen
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
broths
rozpocznij naukę
Brühen
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
braising
rozpocznij naukę
schmoren
quarts
rozpocznij naukę
Quart
sauces
rozpocznij naukę
Soßen
sprig
rozpocznij naukę
Zweig
unwrinkled
rozpocznij naukę
ohne Falten
viands
rozpocznij naukę
Lebensmittel
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
1000 najważniejszych rzeczowników po angielsku
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności