Fiches du livre - "The Century Cook Book" (Mary Ronald)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
browned
rozpocznij naukę
bruni
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
smelts
rozpocznij naukę
fondre
floured
rozpocznij naukę
fariné
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
aspic
rozpocznij naukę
gelée
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
ornamented
rozpocznij naukę
orné
broiling
rozpocznij naukę
griller
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
beefsteaks
rozpocznij naukę
steak
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
broiled
rozpocznij naukę
grillé
grated
rozpocznij naukę
râpé
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
salt
rozpocznij naukę
du sel
expedients
rozpocznij naukę
expédients
souring
rozpocznij naukę
sourcing
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
larded
rozpocznij naukę
lardé
granulated
rozpocznij naukę
granulé
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
parsley
rozpocznij naukę
persil
garnished
rozpocznij naukę
garni
colander
rozpocznij naukę
passoire
scald
rozpocznij naukę
échauder
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
acceptably
rozpocznij naukę
acceptable
unshapely
rozpocznij naukę
sans forme
waffle-iron
rozpocznij naukę
gaufrier
poulterer
rozpocznij naukę
volailles
soup
rozpocznij naukę
soupe
encrusting
rozpocznij naukę
encroûtant
broiler
rozpocznij naukę
gril
heaping
rozpocznij naukę
entassement
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
fowls
rozpocznij naukę
volailles
broilers
rozpocznij naukę
les poulets de chair
beef
rozpocznij naukę
bœuf
pinions
rozpocznij naukę
pignons
broil
rozpocznij naukę
griller
wastefulness
rozpocznij naukę
gaspillage
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
tureen
rozpocznij naukę
soupière
baste
rozpocznij naukę
arroser
calf's
rozpocznij naukę
veau
fillets
rozpocznij naukę
filets
cornmeal
rozpocznij naukę
farine de maïs
basting
rozpocznij naukę
arroser
frill
rozpocznij naukę
volant
stoneware
rozpocznij naukę
grès
daintiness
rozpocznij naukę
délicatesse
strainers
rozpocznij naukę
passoires
carefulness
rozpocznij naukę
soin
obviating
rozpocznij naukę
éviter
parings
rozpocznij naukę
rognures
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
curdle
rozpocznij naukę
cailler
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
broths
rozpocznij naukę
bouillons
braising
rozpocznij naukę
braiser
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
sprig
rozpocznij naukę
brin
unwrinkled
rozpocznij naukę
sans rides
viands
rozpocznij naukę
aliments
detracting
rozpocznij naukę
nuire
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
miscalled
rozpocznij naukę
trompé
sterilizers
rozpocznij naukę
stérilisateurs
minced
rozpocznij naukę
haché
kohlrabi
rozpocznij naukę
chou-rave
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
slices
rozpocznij naukę
des tranches

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.