Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "The Century Cook Book" (Mary Ro...
Fiches du livre - "The Century Cook Book" (Mary Ronald)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
cupful
rozpocznij naukę
tasse
teaspoonful
rozpocznij naukę
cuillère à café
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
browned
rozpocznij naukę
bruni
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
terrapin
rozpocznij naukę
tortue
canvasback
rozpocznij naukę
toile de fond
smelts
rozpocznij naukę
fondre
floured
rozpocznij naukę
fariné
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
ornamenting
rozpocznij naukę
ornement
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
nitrogenous
rozpocznij naukę
azoté
aspic
rozpocznij naukę
gelée
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
peppercorns
rozpocznij naukę
poivres
fluted
rozpocznij naukę
cannelé
ornamented
rozpocznij naukę
orné
broiling
rozpocznij naukę
griller
moistened
rozpocznij naukę
humidifié
beefsteaks
rozpocznij naukę
steak
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
rusks
rozpocznij naukę
biscottes
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
broiled
rozpocznij naukę
grillé
grated
rozpocznij naukę
râpé
epicures
rozpocznij naukę
les épicuriens
plentifully
rozpocznij naukę
abondamment
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
sweetbreads
rozpocznij naukę
ris de veau
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
salt
rozpocznij naukę
du sel
expedients
rozpocznij naukę
expédients
souring
rozpocznij naukę
sourcing
arrowroot
rozpocznij naukę
marante
larded
rozpocznij naukę
lardé
granulated
rozpocznij naukę
granulé
accompaniments
rozpocznij naukę
accompagnements
parsley
rozpocznij naukę
persil
garnished
rozpocznij naukę
garni
colander
rozpocznij naukę
passoire
scald
rozpocznij naukę
échauder
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
acceptably
rozpocznij naukę
acceptable
unshapely
rozpocznij naukę
sans forme
waffle-iron
rozpocznij naukę
gaufrier
poulterer
rozpocznij naukę
volailles
soup
rozpocznij naukę
soupe
encrusting
rozpocznij naukę
encroûtant
broiler
rozpocznij naukę
gril
heaping
rozpocznij naukę
entassement
crispness
rozpocznij naukę
croustillant
fowls
rozpocznij naukę
volailles
broilers
rozpocznij naukę
les poulets de chair
beef
rozpocznij naukę
bœuf
pinions
rozpocznij naukę
pignons
broil
rozpocznij naukę
griller
wastefulness
rozpocznij naukę
gaspillage
suet
rozpocznij naukę
graisse de rognon
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
tureen
rozpocznij naukę
soupière
baste
rozpocznij naukę
arroser
calf's
rozpocznij naukę
veau
fillets
rozpocznij naukę
filets
cornmeal
rozpocznij naukę
farine de maïs
basting
rozpocznij naukę
arroser
frill
rozpocznij naukę
volant
stoneware
rozpocznij naukę
grès
daintiness
rozpocznij naukę
délicatesse
strainers
rozpocznij naukę
passoires
carefulness
rozpocznij naukę
soin
obviating
rozpocznij naukę
éviter
parings
rozpocznij naukę
rognures
effectually
rozpocznij naukę
effectivement
curdle
rozpocznij naukę
cailler
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
broths
rozpocznij naukę
bouillons
braising
rozpocznij naukę
braiser
whitebait
rozpocznij naukę
blanc
sprig
rozpocznij naukę
brin
unwrinkled
rozpocznij naukę
sans rides
viands
rozpocznij naukę
aliments
detracting
rozpocznij naukę
nuire
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
miscalled
rozpocznij naukę
trompé
sterilizers
rozpocznij naukę
stérilisateurs
minced
rozpocznij naukę
haché
kohlrabi
rozpocznij naukę
chou-rave
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
jellied
rozpocznij naukę
en gelée
slices
rozpocznij naukę
des tranches
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Slang amerykański
wypróbuj za darmo
Office Survival English - TOEIC® 1000 words
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności