Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "Domestic French Cookery, 4th e...
Fiszki z książki - "Domestic French Cookery, 4th ed." (Sulpice Barué)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
fowls
rozpocznij naukę
kury
grated
rozpocznij naukę
tarty
pottage
rozpocznij naukę
polewka
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
strainers
rozpocznij naukę
sitka
larded
rozpocznij naukę
Smalony
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
inconsistently
rozpocznij naukę
niekonsekwentnie
larding
rozpocznij naukę
smalec
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
plovers
rozpocznij naukę
sieweczki
purée
rozpocznij naukę
puré
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
rasped
rozpocznij naukę
wychrypiał
follows
rozpocznij naukę
następujący sposób
nosegay
rozpocznij naukę
wiązanka
ornamented
rozpocznij naukę
zdobione
undistinguishable
rozpocznij naukę
niepokonany
floured
rozpocznij naukę
mąką
drams
rozpocznij naukę
DRAM
stewed
rozpocznij naukę
duszony
tureen
rozpocznij naukę
waza
partridges
rozpocznij naukę
kuropatwy
pare
rozpocznij naukę
obciąć
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
generality
rozpocznij naukę
ogólność
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
broil
rozpocznij naukę
burda
cauliflowers
rozpocznij naukę
kalafiory
strew
rozpocznij naukę
obsypać
three-cornered
rozpocznij naukę
trójkątny
minced
rozpocznij naukę
mielony
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
cloves
rozpocznij naukę
goździki
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
congeal
rozpocznij naukę
zastygać
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
sieve
rozpocznij naukę
sitko
strewed
rozpocznij naukę
posypały się
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
essences
rozpocznij naukę
esencje
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
congealing
rozpocznij naukę
krzepnięcie
hashed
rozpocznij naukę
zakodowanego
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć
blancmange
rozpocznij naukę
blamanż
shelled
rozpocznij naukę
skorupowy
fricassee
rozpocznij naukę
potrawka
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
compote
rozpocznij naukę
kompot
quails
rozpocznij naukę
przepiórki
congeals
rozpocznij naukę
zastawki
liqueurs
rozpocznij naukę
likiery
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
typographical
rozpocznij naukę
typograficzny
apothecary's
rozpocznij naukę
aptekarz
cordials
rozpocznij naukę
kordiały
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
notched
rozpocznij naukę
karbowane
slices
rozpocznij naukę
plastry
confectioners
rozpocznij naukę
Cukierek
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
clearness
rozpocznij naukę
jasność
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
quart
rozpocznij naukę
kwarta
kernels
rozpocznij naukę
Jądra
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
turnips
rozpocznij naukę
rzepa
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
cucumbers
rozpocznij naukę
ogórki
moulds
rozpocznij naukę
formy
handfuls
rozpocznij naukę
garści
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
rind
rozpocznij naukę
skórka
woodcocks
rozpocznij naukę
słonki
almonds
rozpocznij naukę
migdały
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
adheres
rozpocznij naukę
przylega
froth
rozpocznij naukę
piana
fowl
rozpocznij naukę
ptactwo
boil
rozpocznij naukę
czyrak
flour
rozpocznij naukę
mąka
mealy
rozpocznij naukę
mączny
chervil
rozpocznij naukę
trybula
buttered
rozpocznij naukę
masłem
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
tumbler
rozpocznij naukę
kubek
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Small Talk, czyli sztuka pogawędki
wypróbuj za darmo
Office Survival English - TOEIC® 1000 words
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności