Fiszki z książki - "Domestic French Cookery, 4th ed." (Sulpice Barué)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
klej rybi
consistence
rozpocznij naukę
konsystencja
fowls
rozpocznij naukę
kury
grated
rozpocznij naukę
tarty
pottage
rozpocznij naukę
polewka
coffee-pot
rozpocznij naukę
dzbanek do kawy
strainers
rozpocznij naukę
sitka
larded
rozpocznij naukę
Smalony
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
tartaric
rozpocznij naukę
winowy
nutmegs
rozpocznij naukę
gałki muszkatołowe
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
inconsistently
rozpocznij naukę
niekonsekwentnie
larding
rozpocznij naukę
smalec
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
plovers
rozpocznij naukę
sieweczki
purée
rozpocznij naukę
puré
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
rasped
rozpocznij naukę
wychrypiał
follows
rozpocznij naukę
następujący sposób
nosegay
rozpocznij naukę
wiązanka
ornamented
rozpocznij naukę
zdobione
undistinguishable
rozpocznij naukę
niepokonany
floured
rozpocznij naukę
mąką
drams
rozpocznij naukę
DRAM
stewed
rozpocznij naukę
duszony
tureen
rozpocznij naukę
waza
partridges
rozpocznij naukę
kuropatwy
pare
rozpocznij naukę
obciąć
rissoles
rozpocznij naukę
klopsiki
sprigs
rozpocznij naukę
gałązki
generality
rozpocznij naukę
ogólność
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
broil
rozpocznij naukę
burda
cauliflowers
rozpocznij naukę
kalafiory
strew
rozpocznij naukę
obsypać
three-cornered
rozpocznij naukę
trójkątny
minced
rozpocznij naukę
mielony
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
cloves
rozpocznij naukę
goździki
gridiron
rozpocznij naukę
ruszt
congeal
rozpocznij naukę
zastygać
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
spoonfuls
rozpocznij naukę
łyżki
sieve
rozpocznij naukę
sitko
strewed
rozpocznij naukę
posypały się
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
essences
rozpocznij naukę
esencje
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
congealing
rozpocznij naukę
krzepnięcie
hashed
rozpocznij naukę
zakodowanego
gooseberries
rozpocznij naukę
agrest
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
blanch
rozpocznij naukę
sparzyć
blancmange
rozpocznij naukę
blamanż
shelled
rozpocznij naukę
skorupowy
fricassee
rozpocznij naukę
potrawka
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
cupful
rozpocznij naukę
kielich pełny
compote
rozpocznij naukę
kompot
quails
rozpocznij naukę
przepiórki
congeals
rozpocznij naukę
zastawki
liqueurs
rozpocznij naukę
likiery
cochineal
rozpocznij naukę
koszenila
typographical
rozpocznij naukę
typograficzny
apothecary's
rozpocznij naukę
aptekarz
cordials
rozpocznij naukę
kordiały
spoonful
rozpocznij naukę
łyżka
notched
rozpocznij naukę
karbowane
slices
rozpocznij naukę
plastry
confectioners
rozpocznij naukę
Cukierek
coarser
rozpocznij naukę
grubsze
clearness
rozpocznij naukę
jasność
practicable
rozpocznij naukę
wykonalny
quart
rozpocznij naukę
kwarta
kernels
rozpocznij naukę
Jądra
garnishing
rozpocznij naukę
garnirowanie
turnips
rozpocznij naukę
rzepa
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
cucumbers
rozpocznij naukę
ogórki
moulds
rozpocznij naukę
formy
handfuls
rozpocznij naukę
garści
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
rind
rozpocznij naukę
skórka
woodcocks
rozpocznij naukę
słonki
almonds
rozpocznij naukę
migdały
thicken
rozpocznij naukę
zagęszczać
adheres
rozpocznij naukę
przylega
froth
rozpocznij naukę
piana
fowl
rozpocznij naukę
ptactwo
boil
rozpocznij naukę
czyrak
flour
rozpocznij naukę
mąka
mealy
rozpocznij naukę
mączny
chervil
rozpocznij naukę
trybula
buttered
rozpocznij naukę
masłem
quinces
rozpocznij naukę
pigwy
tumbler
rozpocznij naukę
kubek
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.