Flashcards aus dem Buch - "Domestic French Cookery, 4th ed." (Sulpice Barué)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
Hausenblase
consistence
rozpocznij naukę
Konsistenz
custards
rozpocznij naukę
Puddings
gravies
rozpocznij naukę
Soßen
fowls
rozpocznij naukę
Hühner
grated
rozpocznij naukę
gerieben
pottage
rozpocznij naukę
Gemüse
coffee-pot
rozpocznij naukę
Kaffeetasse
strainers
rozpocznij naukę
Siebe
larded
rozpocznij naukę
gespickt
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
tartaric
rozpocznij naukę
Weinsäure
nutmegs
rozpocznij naukę
Muskatnüsse
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
inconsistently
rozpocznij naukę
widersprüchlich
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
plovers
rozpocznij naukę
Regenpfeifer
purée
rozpocznij naukę
Püree
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
rasped
rozpocznij naukę
geraspelt
follows
rozpocznij naukę
folgt
nosegay
rozpocznij naukę
Blumenstrauß
ornamented
rozpocznij naukę
verziert
undistinguishable
rozpocznij naukę
nicht unterscheidbar
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
drams
rozpocznij naukę
Dramen
stewed
rozpocznij naukę
gedünstet
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
partridges
rozpocznij naukę
Rebhühner
rissoles
rozpocznij naukę
Frikadellen
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
generality
rozpocznij naukę
Allgemeinheit
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
broil
rozpocznij naukę
grillen
cauliflowers
rozpocznij naukę
Blumenkohl
strew
rozpocznij naukę
streuen
three-cornered
rozpocznij naukę
drei-eckig
minced
rozpocznij naukę
gehackt
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
gridiron
rozpocznij naukę
Rost
congeal
rozpocznij naukę
erstarren
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
spoonfuls
rozpocznij naukę
Löffelchen
blotting
rozpocznij naukę
beflecken
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
strewed
rozpocznij naukę
gestreut
seasoning
rozpocznij naukę
Würze
essences
rozpocznij naukę
Essenzen
tarragon
rozpocznij naukę
Estragon
congealing
rozpocznij naukę
Gerinnen
gooseberries
rozpocznij naukę
Stachelbeeren
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
blanch
rozpocznij naukę
blanchieren
blancmange
rozpocznij naukę
Pudding
shelled
rozpocznij naukę
geschält
fricassee
rozpocznij naukę
Frikassee
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
cupful
rozpocznij naukę
Bechervoll
compote
rozpocznij naukę
Kompott
quails
rozpocznij naukę
Wachteln
congeals
rozpocznij naukę
Gerinnsel
liqueurs
rozpocznij naukę
Liköre
cochineal
rozpocznij naukę
Koschenille
typographical
rozpocznij naukę
typografisch
apothecary's
rozpocznij naukę
Apotheker
cordials
rozpocznij naukę
Liköre
spoonful
rozpocznij naukę
Löffel
notched
rozpocznij naukę
gekerbt
slices
rozpocznij naukę
Scheiben
confectioners
rozpocznij naukę
Konditoren
coarser
rozpocznij naukę
gröber
clearness
rozpocznij naukę
Klarheit
practicable
rozpocznij naukę
möglich
kernels
rozpocznij naukę
Kerne
quarts
rozpocznij naukę
Quart
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
turnips
rozpocznij naukę
Rüben
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
cucumbers
rozpocznij naukę
Gurken
moulds
rozpocznij naukę
Formen
handfuls
rozpocznij naukę
Handvoll
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
rind
rozpocznij naukę
Rinde
woodcocks
rozpocznij naukę
Holzhähne
almonds
rozpocznij naukę
Mandeln
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
adheres
rozpocznij naukę
haftet
froth
rozpocznij naukę
Schaum
fowl
rozpocznij naukę
Geflügel
boil
rozpocznij naukę
kochen
flour
rozpocznij naukę
Mehl
mealy
rozpocznij naukę
mehlig
chervil
rozpocznij naukę
Kerbel
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
quinces
rozpocznij naukę
Quitten
tumbler
rozpocznij naukę
Becher

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.