Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Domestic French Cookery, 4th ed...
Fiches du livre - "Domestic French Cookery, 4th ed." (Sulpice Barué)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
consistence
rozpocznij naukę
consistance
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
fowls
rozpocznij naukę
volailles
grated
rozpocznij naukę
râpé
pottage
rozpocznij naukę
potage
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
strainers
rozpocznij naukę
passoires
larded
rozpocznij naukę
lardé
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
inconsistently
rozpocznij naukę
de manière inconsistante
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
rasped
rozpocznij naukę
râpé
follows
rozpocznij naukę
suit
nosegay
rozpocznij naukę
bouquet
ornamented
rozpocznij naukę
orné
undistinguishable
rozpocznij naukę
indiscernable
floured
rozpocznij naukę
fariné
stewed
rozpocznij naukę
cuit
tureen
rozpocznij naukę
soupière
partridges
rozpocznij naukę
perdrix
pare
rozpocznij naukę
parer
sprigs
rozpocznij naukę
brins
generality
rozpocznij naukę
généralité
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
broiled
rozpocznij naukę
grillé
broil
rozpocznij naukę
griller
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
strew
rozpocznij naukę
parsemer
three-cornered
rozpocznij naukę
à trois coins
minced
rozpocznij naukę
haché
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
gridiron
rozpocznij naukę
gril
congeal
rozpocznij naukę
figer
parsley
rozpocznij naukę
persil
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
blotting
rozpocznij naukę
effacer
sieve
rozpocznij naukę
tamis
strewed
rozpocznij naukę
parsemé
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
congealing
rozpocznij naukę
coagulation
hashed
rozpocznij naukę
haché
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
blancmange
rozpocznij naukę
blanc-manger
shelled
rozpocznij naukę
égrené
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
currants
rozpocznij naukę
groseilles
cupful
rozpocznij naukę
tasse
quails
rozpocznij naukę
les cailles
congeals
rozpocznij naukę
congèle
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
typographical
rozpocznij naukę
typographique
apothecary's
rozpocznij naukę
apothicaire
cordials
rozpocznij naukę
cordiaux
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
notched
rozpocznij naukę
entaillé
slices
rozpocznij naukę
des tranches
confectioners
rozpocznij naukę
confiseurs
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
clearness
rozpocznij naukę
clarté
practicable
rozpocznij naukę
praticable
quart
rozpocznij naukę
litre
kernels
rozpocznij naukę
graines
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
turnips
rozpocznij naukę
navets
scald
rozpocznij naukę
échauder
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
moulds
rozpocznij naukę
moules
handfuls
rozpocznij naukę
poignées
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
rind
rozpocznij naukę
couenne
woodcocks
rozpocznij naukę
bécasses
almonds
rozpocznij naukę
amandes
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
adheres
rozpocznij naukę
adhère
froth
rozpocznij naukę
mousse
fowl
rozpocznij naukę
volaille
boil
rozpocznij naukę
bouillir
flour
rozpocznij naukę
farine
mealy
rozpocznij naukę
farineux
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
buttered
rozpocznij naukę
beurré
quinces
rozpocznij naukę
coings
tumbler
rozpocznij naukę
verre
basting
rozpocznij naukę
arroser
raspberries
rozpocznij naukę
framboises
grate
rozpocznij naukę
grille
currant
rozpocznij naukę
groseille
cookery
rozpocznij naukę
cuisine
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury rozszerzonej
wypróbuj za darmo
Phrasal Verbs
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności