Fiches du livre - "Domestic French Cookery, 4th ed." (Sulpice Barué)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
ichtyocolle
consistence
rozpocznij naukę
consistance
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
fowls
rozpocznij naukę
volailles
grated
rozpocznij naukę
râpé
pottage
rozpocznij naukę
potage
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetière
strainers
rozpocznij naukę
passoires
larded
rozpocznij naukę
lardé
hyphenation
rozpocznij naukę
césure
tartaric
rozpocznij naukę
tartare
nutmegs
rozpocznij naukę
noix de muscade
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
inconsistently
rozpocznij naukę
de manière inconsistante
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
plovers
rozpocznij naukę
les pluviers
moistening
rozpocznij naukę
mouillage
rasped
rozpocznij naukę
râpé
follows
rozpocznij naukę
suit
nosegay
rozpocznij naukę
bouquet
ornamented
rozpocznij naukę
orné
undistinguishable
rozpocznij naukę
indiscernable
floured
rozpocznij naukę
fariné
stewed
rozpocznij naukę
cuit
tureen
rozpocznij naukę
soupière
partridges
rozpocznij naukę
perdrix
pare
rozpocznij naukę
parer
sprigs
rozpocznij naukę
brins
generality
rozpocznij naukę
généralité
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
broiled
rozpocznij naukę
grillé
broil
rozpocznij naukę
griller
cauliflowers
rozpocznij naukę
choux-fleurs
strew
rozpocznij naukę
parsemer
three-cornered
rozpocznij naukę
à trois coins
minced
rozpocznij naukę
haché
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
gridiron
rozpocznij naukę
gril
congeal
rozpocznij naukę
figer
parsley
rozpocznij naukę
persil
marjoram
rozpocznij naukę
marjolaine
spoonfuls
rozpocznij naukę
cuillerées
blotting
rozpocznij naukę
effacer
sieve
rozpocznij naukę
tamis
strewed
rozpocznij naukę
parsemé
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
tarragon
rozpocznij naukę
estragon
congealing
rozpocznij naukę
coagulation
hashed
rozpocznij naukę
haché
gooseberries
rozpocznij naukę
groseilles à maquereau
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
blanch
rozpocznij naukę
blanchir
blancmange
rozpocznij naukę
blanc-manger
shelled
rozpocznij naukę
égrené
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
currants
rozpocznij naukę
groseilles
cupful
rozpocznij naukę
tasse
quails
rozpocznij naukę
les cailles
congeals
rozpocznij naukę
congèle
cochineal
rozpocznij naukę
cochenille
typographical
rozpocznij naukę
typographique
apothecary's
rozpocznij naukę
apothicaire
cordials
rozpocznij naukę
cordiaux
spoonful
rozpocznij naukę
cuillerée
notched
rozpocznij naukę
entaillé
slices
rozpocznij naukę
des tranches
confectioners
rozpocznij naukę
confiseurs
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
clearness
rozpocznij naukę
clarté
practicable
rozpocznij naukę
praticable
quart
rozpocznij naukę
litre
kernels
rozpocznij naukę
graines
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
turnips
rozpocznij naukę
navets
scald
rozpocznij naukę
échauder
blanched
rozpocznij naukę
blanchi
cucumbers
rozpocznij naukę
concombres
moulds
rozpocznij naukę
moules
handfuls
rozpocznij naukę
poignées
yolk
rozpocznij naukę
vitellus
rind
rozpocznij naukę
couenne
woodcocks
rozpocznij naukę
bécasses
almonds
rozpocznij naukę
amandes
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
adheres
rozpocznij naukę
adhère
froth
rozpocznij naukę
mousse
fowl
rozpocznij naukę
volaille
boil
rozpocznij naukę
bouillir
flour
rozpocznij naukę
farine
mealy
rozpocznij naukę
farineux
chervil
rozpocznij naukę
cerfeuil
buttered
rozpocznij naukę
beurré
quinces
rozpocznij naukę
coings
tumbler
rozpocznij naukę
verre
basting
rozpocznij naukę
arroser
raspberries
rozpocznij naukę
framboises
grate
rozpocznij naukę
grille
currant
rozpocznij naukę
groseille
cookery
rozpocznij naukę
cuisine

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.