Fichas del libro - "Domestic French Cookery, 4th ed." (Sulpice Barué)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
isinglass
rozpocznij naukę
cola de pescado
consistence
rozpocznij naukę
consistencia
custards
rozpocznij naukę
flanes
gravies
rozpocznij naukę
salsas
fowls
rozpocznij naukę
aves de corral
grated
rozpocznij naukę
rallado
pottage
rozpocznij naukę
sopa
coffee-pot
rozpocznij naukę
cafetera
strainers
rozpocznij naukę
coladores
hyphenation
rozpocznij naukę
separación
tartaric
rozpocznij naukę
tartárico
nutmegs
rozpocznij naukę
nuez moscada
yolks
rozpocznij naukę
yemas
inconsistently
rozpocznij naukę
inconsistentemente
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
plovers
rozpocznij naukę
chorlitos
purée
rozpocznij naukę
el puré
moistening
rozpocznij naukę
mojadura
rasped
rozpocznij naukę
raspado
follows
rozpocznij naukę
siguiente
nosegay
rozpocznij naukę
ramillete
ornamented
rozpocznij naukę
adornado
undistinguishable
rozpocznij naukę
indistinguible
floured
rozpocznij naukę
enharinado
drams
rozpocznij naukę
dramas
stewed
rozpocznij naukę
estofado
tureen
rozpocznij naukę
sopera
partridges
rozpocznij naukę
perdices
pare
rozpocznij naukę
cortar
rissoles
rozpocznij naukę
risas
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
generality
rozpocznij naukę
generalidad
nutmeg
rozpocznij naukę
la nuez moscada
broiled
rozpocznij naukę
asado
broil
rozpocznij naukę
asar
cauliflowers
rozpocznij naukę
coliflores
strew
rozpocznij naukę
esparcir
three-cornered
rozpocznij naukę
tres esquinas
minced
rozpocznij naukę
picado
parboil
rozpocznij naukę
sancochar
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
gridiron
rozpocznij naukę
parrilla
congeal
rozpocznij naukę
congelar
parsley
rozpocznij naukę
el perejil
marjoram
rozpocznij naukę
Mejorana
spoonfuls
rozpocznij naukę
cucharadas
blotting
rozpocznij naukę
borrón
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
strewed
rozpocznij naukę
derramado
seasoning
rozpocznij naukę
condimento
essences
rozpocznij naukę
esencias
tarragon
rozpocznij naukę
estragón
congealing
rozpocznij naukę
congelando
hashed
rozpocznij naukę
hash
gooseberries
rozpocznij naukę
grosellas
alternately
rozpocznij naukę
alternativamente
blanch
rozpocznij naukę
blanquear
blancmange
rozpocznij naukę
manjar blanco
shelled
rozpocznij naukę
bombardeado
fricassee
rozpocznij naukę
fricasé
currants
rozpocznij naukę
grosellas
cupful
rozpocznij naukę
taza
compote
rozpocznij naukę
compota
quails
rozpocznij naukę
codornices
congeals
rozpocznij naukę
congela
liqueurs
rozpocznij naukę
licores
cochineal
rozpocznij naukę
cochinilla
typographical
rozpocznij naukę
tipográfico
apothecary's
rozpocznij naukę
boticario
cordials
rozpocznij naukę
cordiales
spoonful
rozpocznij naukę
cucharada
notched
rozpocznij naukę
mellado
slices
rozpocznij naukę
rodajas
confectioners
rozpocznij naukę
pasteleros
coarser
rozpocznij naukę
más grueso
clearness
rozpocznij naukę
claridad
quart
rozpocznij naukę
cuarto de galón
kernels
rozpocznij naukę
granos
quarts
rozpocznij naukę
cuartos de galón
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
turnips
rozpocznij naukę
nabos
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
blanched
rozpocznij naukę
blanqueado
cucumbers
rozpocznij naukę
pepinos
moulds
rozpocznij naukę
moldes
handfuls
rozpocznij naukę
puñados
yolk
rozpocznij naukę
yema de huevo
rind
rozpocznij naukę
corteza
woodcocks
rozpocznij naukę
becadas
almonds
rozpocznij naukę
Almendras
thicken
rozpocznij naukę
espesar
adheres
rozpocznij naukę
se adhiere
froth
rozpocznij naukę
espuma
boil
rozpocznij naukę
hervir
flour
rozpocznij naukę
la harina
mealy
rozpocznij naukę
harinoso
chervil
rozpocznij naukę
perifollo
buttered
rozpocznij naukę
con mantequilla
quinces
rozpocznij naukę
Membrillos
tumbler
rozpocznij naukę
vaso
basting
rozpocznij naukę
hilván

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.