Fiszki z książki - "Let's Use Soybeans" (Anonymous)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
Łyżeczki
hulled
rozpocznij naukę
łuszczone
flours
rozpocznij naukę
Mąki
floured
rozpocznij naukę
mąką
coarsely
rozpocznij naukę
Grubo
extenders
rozpocznij naukę
przedłużacze
blanching
rozpocznij naukę
blanszowanie
nutritive
rozpocznij naukę
odżywczy
parboiled
rozpocznij naukę
parzony
dehydrating
rozpocznij naukę
odwadnianie
overcooking
rozpocznij naukę
przegotowanie
chlorinated
rozpocznij naukę
chlorowana
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
browned
rozpocznij naukę
rumiane
appreciable
rozpocznij naukę
znaczny
unsweetened
rozpocznij naukę
niesłodzone
trebled
rozpocznij naukę
trzykrotnie
extender
rozpocznij naukę
wypełniacz
croquettes
rozpocznij naukę
krokiety
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
servings
rozpocznij naukę
porcji
carbohydrate
rozpocznij naukę
wodorowęglan
flour
rozpocznij naukę
mąka
sprouting
rozpocznij naukę
kiełkowanie
legumes
rozpocznij naukę
warzywa strączkowe
grits
rozpocznij naukę
grys
germinate
rozpocznij naukę
kiełkować
caloric
rozpocznij naukę
kaloryczny
greased
rozpocznij naukę
nasmarowane
flakes
rozpocznij naukę
płatki
palatable
rozpocznij naukę
smaczny
crumbly
rozpocznij naukę
kruchy
sift
rozpocznij naukę
przesiać
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
diced
rozpocznij naukę
pokrojone w kostkę
soluble
rozpocznij naukę
rozpuszczalny
plainer
rozpocznij naukę
Jasny
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
conserving
rozpocznij naukę
oszczędzanie
minced
rozpocznij naukę
mielony
sprouted
rozpocznij naukę
kiełkującego
strainer
rozpocznij naukę
sitko
moderate
rozpocznij naukę
powściągliwy
shelled
rozpocznij naukę
skorupowy
handwritten
rozpocznij naukę
odręcznie
yeast
rozpocznij naukę
drożdże
varieties
rozpocznij naukę
Odmiany
breads
rozpocznij naukę
pieczywo
incorporating
rozpocznij naukę
włączenie
mixture
rozpocznij naukę
mieszanina
scalded
rozpocznij naukę
parzona
pulverized
rozpocznij naukę
sproszkowany
requisite
rozpocznij naukę
wymagany
sprinkling
rozpocznij naukę
opył
cereals
rozpocznij naukę
płatki śniadaniowe
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
miscellaneous
rozpocznij naukę
różny
canning
rozpocznij naukę
konserwowanie
leaflet
rozpocznij naukę
ulotka
dehydration
rozpocznij naukę
odwodnienie
ingredients
rozpocznij naukę
składniki
processors
rozpocznij naukę
Procesory
seasoning
rozpocznij naukę
przyprawianie
satisfactory
rozpocznij naukę
zadowalający
millers
rozpocznij naukę
millerów
substituted
rozpocznij naukę
podstawiony
starch
rozpocznij naukę
mąka ziemniaczana
bake
rozpocznij naukę
piec
utilized
rozpocznij naukę
wykorzystany
baking
rozpocznij naukę
pieczenie
omitted
rozpocznij naukę
pominięte
absorption
rozpocznij naukę
absorpcja
pulp
rozpocznij naukę
miąższ
illustration
rozpocznij naukę
ilustracja
combine
rozpocznij naukę
połączyć
poultry
rozpocznij naukę
drób
soups
rozpocznij naukę
zupy
yield
rozpocznij naukę
wydajność
readily
rozpocznij naukę
ochoczo / chętnie
cooker
rozpocznij naukę
kuchenka
celery
rozpocznij naukę
seler
agriculture
rozpocznij naukę
agronomia
desired
rozpocznij naukę
powrotu
sauces
rozpocznij naukę
sosy
pods
rozpocznij naukę
strąki
texture
rozpocznij naukę
tekstura
skimmed
rozpocznij naukę
odtłuszczone
desirable
rozpocznij naukę
pożądany
rusk
rozpocznij naukę
suchar
edible
rozpocznij naukę
jadalny
lukewarm
rozpocznij naukę
letni
undesirable
rozpocznij naukę
niepożądany
products
rozpocznij naukę
produkty
rationing
rozpocznij naukę
racjonowanie
farmers
rozpocznij naukę
rolników
resemble
rozpocznij naukę
być podobnym
soak
rozpocznij naukę
moczyć
economics
rozpocznij naukę
ekonomia

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.