Fiches du livre - "Let's Use Soybeans" (Anonymous)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
flours
rozpocznij naukę
les farines
floured
rozpocznij naukę
fariné
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
extenders
rozpocznij naukę
rallonges
blanching
rozpocznij naukę
blanchir
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
dehydrating
rozpocznij naukę
déshydrater
overcooking
rozpocznij naukę
trop cuire
chlorinated
rozpocznij naukę
chloré
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
browned
rozpocznij naukę
bruni
appreciable
rozpocznij naukę
appréciable
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
trebled
rozpocznij naukę
triplé
extender
rozpocznij naukę
extenseur
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
servings
rozpocznij naukę
portions
carbohydrate
rozpocznij naukę
glucides
flour
rozpocznij naukę
farine
sprouting
rozpocznij naukę
pousse
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
grits
rozpocznij naukę
gruau
germinate
rozpocznij naukę
germer
caloric
rozpocznij naukę
calorique
greased
rozpocznij naukę
graissé
flakes
rozpocznij naukę
des flocons
palatable
rozpocznij naukę
acceptable
crumbly
rozpocznij naukę
friable
sift
rozpocznij naukę
tamiser
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
diced
rozpocznij naukę
en dés
plainer
rozpocznij naukę
plus simple
scald
rozpocznij naukę
échauder
knead
rozpocznij naukę
pétrir
conserving
rozpocznij naukę
conserver
minced
rozpocznij naukę
haché
sprouted
rozpocznij naukę
germé
strainer
rozpocznij naukę
passoire
moderate
rozpocznij naukę
modérer
shelled
rozpocznij naukę
égrené
handwritten
rozpocznij naukę
manuscrit
yeast
rozpocznij naukę
Levure
varieties
rozpocznij naukę
variétés
breads
rozpocznij naukę
les pains
incorporating
rozpocznij naukę
incorporation
mixture
rozpocznij naukę
mélange
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
pulverized
rozpocznij naukę
pulvérisé
requisite
rozpocznij naukę
requis
sprinkling
rozpocznij naukę
saupoudrage
cereals
rozpocznij naukę
céréales
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
miscellaneous
rozpocznij naukę
divers
canning
rozpocznij naukę
mise en conserve
leaflet
rozpocznij naukę
brochure
dehydration
rozpocznij naukę
déshydratation
ingredients
rozpocznij naukę
Ingrédients
processors
rozpocznij naukę
processeurs
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
satisfactory
rozpocznij naukę
satisfaisant
millers
rozpocznij naukę
les meuniers
substituted
rozpocznij naukę
substitué
starch
rozpocznij naukę
amidon
bake
rozpocznij naukę
cuire
utilized
rozpocznij naukę
utilisé
baking
rozpocznij naukę
cuisson
omitted
rozpocznij naukę
omis
pulp
rozpocznij naukę
pulpe
combine
rozpocznij naukę
combiner
poultry
rozpocznij naukę
la volaille
soups
rozpocznij naukę
les soupes
yield
rozpocznij naukę
rendement
readily
rozpocznij naukę
facilement
cooker
rozpocznij naukę
cuisinière
celery
rozpocznij naukę
céleri
desired
rozpocznij naukę
voulu
pods
rozpocznij naukę
gousses
skimmed
rozpocznij naukę
écrémé
desirable
rozpocznij naukę
souhaitable
rusk
rozpocznij naukę
biscotte
edible
rozpocznij naukę
comestible
lukewarm
rozpocznij naukę
tiède
undesirable
rozpocznij naukę
indésirable
products
rozpocznij naukę
des produits
rationing
rozpocznij naukę
rationnement
farmers
rozpocznij naukę
Les agriculteurs
resemble
rozpocznij naukę
ressembler
soak
rozpocznij naukę
tremper
economics
rozpocznij naukę
économie
shelling
rozpocznij naukę
bombardement
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
recipes
rozpocznij naukę
recettes
recommends
rozpocznij naukę
recommande
beans
rozpocznij naukę
des haricots
finely
rozpocznij naukę
finement

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.