Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
francuski
hiszpański
włoski
koreański
rosyjski
norweski
chiński
łaciński
arabski
portugalski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiches du livre - "Let's Use Soybeans" (Anonymous)
Fiches du livre - "Let's Use Soybeans" (Anonymous)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
teaspoonfuls
rozpocznij naukę
cuillères à café
hulled
rozpocznij naukę
décortiqué
flours
rozpocznij naukę
les farines
floured
rozpocznij naukę
fariné
gravies
rozpocznij naukę
les sauces
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
extenders
rozpocznij naukę
rallonges
blanching
rozpocznij naukę
blanchir
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
parboiled
rozpocznij naukę
étuvé
dehydrating
rozpocznij naukę
déshydrater
overcooking
rozpocznij naukę
trop cuire
chlorinated
rozpocznij naukę
chloré
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
alternately
rozpocznij naukę
alternativement
browned
rozpocznij naukę
bruni
appreciable
rozpocznij naukę
appréciable
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
trebled
rozpocznij naukę
triplé
extender
rozpocznij naukę
extenseur
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
servings
rozpocznij naukę
portions
carbohydrate
rozpocznij naukę
glucides
flour
rozpocznij naukę
farine
sprouting
rozpocznij naukę
pousse
legumes
rozpocznij naukę
légumineuses
grits
rozpocznij naukę
gruau
germinate
rozpocznij naukę
germer
caloric
rozpocznij naukę
calorique
greased
rozpocznij naukę
graissé
flakes
rozpocznij naukę
des flocons
palatable
rozpocznij naukę
acceptable
crumbly
rozpocznij naukę
friable
sift
rozpocznij naukę
tamiser
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
diced
rozpocznij naukę
en dés
plainer
rozpocznij naukę
plus simple
scald
rozpocznij naukę
échauder
knead
rozpocznij naukę
pétrir
conserving
rozpocznij naukę
conserver
minced
rozpocznij naukę
haché
sprouted
rozpocznij naukę
germé
strainer
rozpocznij naukę
passoire
moderate
rozpocznij naukę
modérer
shelled
rozpocznij naukę
égrené
handwritten
rozpocznij naukę
manuscrit
yeast
rozpocznij naukę
Levure
varieties
rozpocznij naukę
variétés
breads
rozpocznij naukę
les pains
incorporating
rozpocznij naukę
incorporation
mixture
rozpocznij naukę
mélange
scalded
rozpocznij naukę
échaudé
pulverized
rozpocznij naukę
pulvérisé
requisite
rozpocznij naukę
requis
sprinkling
rozpocznij naukę
saupoudrage
cereals
rozpocznij naukę
céréales
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
miscellaneous
rozpocznij naukę
divers
canning
rozpocznij naukę
mise en conserve
leaflet
rozpocznij naukę
brochure
dehydration
rozpocznij naukę
déshydratation
ingredients
rozpocznij naukę
Ingrédients
processors
rozpocznij naukę
processeurs
seasoning
rozpocznij naukę
assaisonnement
satisfactory
rozpocznij naukę
satisfaisant
millers
rozpocznij naukę
les meuniers
substituted
rozpocznij naukę
substitué
starch
rozpocznij naukę
amidon
bake
rozpocznij naukę
cuire
utilized
rozpocznij naukę
utilisé
baking
rozpocznij naukę
cuisson
omitted
rozpocznij naukę
omis
pulp
rozpocznij naukę
pulpe
combine
rozpocznij naukę
combiner
poultry
rozpocznij naukę
la volaille
soups
rozpocznij naukę
les soupes
yield
rozpocznij naukę
rendement
readily
rozpocznij naukę
facilement
cooker
rozpocznij naukę
cuisinière
celery
rozpocznij naukę
céleri
desired
rozpocznij naukę
voulu
pods
rozpocznij naukę
gousses
skimmed
rozpocznij naukę
écrémé
desirable
rozpocznij naukę
souhaitable
rusk
rozpocznij naukę
biscotte
edible
rozpocznij naukę
comestible
lukewarm
rozpocznij naukę
tiède
undesirable
rozpocznij naukę
indésirable
products
rozpocznij naukę
des produits
rationing
rozpocznij naukę
rationnement
farmers
rozpocznij naukę
Les agriculteurs
resemble
rozpocznij naukę
ressembler
soak
rozpocznij naukę
tremper
economics
rozpocznij naukę
économie
shelling
rozpocznij naukę
bombardement
sprinkle
rozpocznij naukę
saupoudrer
recipes
rozpocznij naukę
recettes
recommends
rozpocznij naukę
recommande
beans
rozpocznij naukę
des haricots
finely
rozpocznij naukę
finement
Stwórz fiszki
Français
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Podstawowe słownictwo angielskie
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności