Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Flashcards aus dem Buch - "Better Meals for Less M...
Flashcards aus dem Buch - "Better Meals for Less Money" (Mary Green)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
fireless
rozpocznij naukę
feuerlos
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
stiffly
rozpocznij naukę
steif
teaspoons
rozpocznij naukę
Teelöffel
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
inch
rozpocznij naukę
Zoll
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
grated
rozpocznij naukę
gerieben
coarsely
rozpocznij naukę
grob
cheesecloth
rozpocznij naukę
Gaze
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
custards
rozpocznij naukę
Puddings
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
half-inch
rozpocznij naukę
ein halber Inch
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
rind
rozpocznij naukę
Rinde
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
lambs
rozpocznij naukę
Lämmer
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
time-worn
rozpocznij naukę
abgenutzt
open
rozpocznij naukę
geöffnet
cornstarch
rozpocznij naukę
Maisstärke
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
basting
rozpocznij naukę
Heften
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
relishes
rozpocznij naukę
genießt
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
coarser
rozpocznij naukę
gröber
greased
rozpocznij naukę
gefettete
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
gratings
rozpocznij naukę
Gitter
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
griddle
rozpocznij naukę
Bratpfanne
unpeeled
rozpocznij naukę
ungeschält
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
nutriment
rozpocznij naukę
Nahrung
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
cranberries
rozpocznij naukę
Preiselbeeren
crosswise
rozpocznij naukę
quer
allspice
rozpocznij naukę
Piment
knead
rozpocznij naukę
kneten
molasses
rozpocznij naukę
Melasse
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
flour
rozpocznij naukę
Mehl
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
sift
rozpocznij naukę
sieben
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
footnotes
rozpocznij naukę
Fußnoten
prunes
rozpocznij naukę
Pflaumen
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
finely
rozpocznij naukę
fein
earthen
rozpocznij naukę
irden
unsweetened
rozpocznij naukę
ungesüßt
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
blancmange
rozpocznij naukę
Pudding
lukewarm
rozpocznij naukę
lauwarm
purée
rozpocznij naukę
Püree
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
eighths
rozpocznij naukę
Achtel
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
boiling
rozpocznij naukę
Kochen
broil
rozpocznij naukę
grillen
sherbet
rozpocznij naukę
Sorbett
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
caloric
rozpocznij naukę
kalorisch
cups
rozpocznij naukę
Tassen
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
fricassee
rozpocznij naukę
Frikassee
thickly
rozpocznij naukę
dick
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
baking
rozpocznij naukę
Backen
simmer
rozpocznij naukę
kochen
seeded
rozpocznij naukę
gesät
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
clove
rozpocznij naukę
Nelke
wafers
rozpocznij naukę
Wafer
croquette
rozpocznij naukę
Krokette
slices
rozpocznij naukę
Scheiben
chopped
rozpocznij naukę
gehackt
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
omitting
rozpocznij naukę
Weglassen
onion
rozpocznij naukę
Zwiebel
Stwórz fiszki
Deutsch
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Słownictwo angielskie do matury podstawowej
wypróbuj za darmo
Podstawowa gramatyka angielska
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności