Flashcards aus dem Buch - "Better Meals for Less Money" (Mary Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
fireless
rozpocznij naukę
feuerlos
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
stiffly
rozpocznij naukę
steif
teaspoons
rozpocznij naukę
Teelöffel
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
inch
rozpocznij naukę
Zoll
shirred
rozpocznij naukę
gerafft
grated
rozpocznij naukę
gerieben
coarsely
rozpocznij naukę
grob
cheesecloth
rozpocznij naukę
Gaze
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
drippings
rozpocznij naukę
Bratenfett
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
custards
rozpocznij naukę
Puddings
parings
rozpocznij naukę
Schnitzel
half-inch
rozpocznij naukę
ein halber Inch
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
thicken
rozpocznij naukę
verdicken
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
rind
rozpocznij naukę
Rinde
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
lambs
rozpocznij naukę
Lämmer
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
scald
rozpocznij naukę
verbrühen
time-worn
rozpocznij naukę
abgenutzt
open
rozpocznij naukę
geöffnet
cornstarch
rozpocznij naukę
Maisstärke
croquettes
rozpocznij naukę
Kroketten
basting
rozpocznij naukę
Heften
nutritive
rozpocznij naukę
nahrhaft
relishes
rozpocznij naukę
genießt
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
coarser
rozpocznij naukę
gröber
greased
rozpocznij naukę
gefettete
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
gratings
rozpocznij naukę
Gitter
thickened
rozpocznij naukę
verdickt
griddle
rozpocznij naukę
Bratpfanne
unpeeled
rozpocznij naukę
ungeschält
garnishing
rozpocznij naukę
Garnierung
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
nutriment
rozpocznij naukę
Nahrung
saucepan
rozpocznij naukę
Kochtopf
sieve
rozpocznij naukę
Sieb
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
cranberries
rozpocznij naukę
Preiselbeeren
crosswise
rozpocznij naukę
quer
allspice
rozpocznij naukę
Piment
knead
rozpocznij naukę
kneten
molasses
rozpocznij naukę
Melasse
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
flour
rozpocznij naukę
Mehl
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
sift
rozpocznij naukę
sieben
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
footnotes
rozpocznij naukę
Fußnoten
prunes
rozpocznij naukę
Pflaumen
glacé
rozpocznij naukę
glasiert
finely
rozpocznij naukę
fein
earthen
rozpocznij naukę
irden
unsweetened
rozpocznij naukę
ungesüßt
crumbs
rozpocznij naukę
Krümel
blancmange
rozpocznij naukę
Pudding
lukewarm
rozpocznij naukę
lauwarm
purée
rozpocznij naukę
Püree
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
albumen
rozpocznij naukę
Eiweiß
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
sprigs
rozpocznij naukę
Zweige
eighths
rozpocznij naukę
Achtel
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
garnish
rozpocznij naukę
Garnierung
boiling
rozpocznij naukę
Kochen
broil
rozpocznij naukę
grillen
sherbet
rozpocznij naukę
Sorbett
codfish
rozpocznij naukę
Kabeljau
caloric
rozpocznij naukę
kalorisch
cups
rozpocznij naukę
Tassen
broiling
rozpocznij naukę
Grillen
fricassee
rozpocznij naukę
Frikassee
thickly
rozpocznij naukę
dick
uncooked
rozpocznij naukę
ungekocht
baking
rozpocznij naukę
Backen
simmer
rozpocznij naukę
kochen
seeded
rozpocznij naukę
gesät
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
clove
rozpocznij naukę
Nelke
wafers
rozpocznij naukę
Wafer
croquette
rozpocznij naukę
Krokette
slices
rozpocznij naukę
Scheiben
chopped
rozpocznij naukę
gehackt
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
omitting
rozpocznij naukę
Weglassen
onion
rozpocznij naukę
Zwiebel

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.