Fiches du livre - "Better Meals for Less Money" (Mary Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
cuillères à soupe
tablespoon
rozpocznij naukę
cuillerée à soupe
teaspoon
rozpocznij naukę
cuillère à café
floured
rozpocznij naukę
fariné
fireless
rozpocznij naukę
sans feu
nasturtium
rozpocznij naukę
capucine
gelatine
rozpocznij naukę
gélatine
stiffly
rozpocznij naukę
raidement
teaspoons
rozpocznij naukę
cuillères à café
shortening
rozpocznij naukę
raccourcissement
inch
rozpocznij naukę
pouce
shirred
rozpocznij naukę
esquivé
grated
rozpocznij naukę
râpé
coarsely
rozpocznij naukę
grossièrement
cheesecloth
rozpocznij naukę
étamine
granulated
rozpocznij naukę
granulé
drippings
rozpocznij naukę
gouttes
salsify
rozpocznij naukę
salsifis
sautéing
rozpocznij naukę
faire sauter
custards
rozpocznij naukę
crèmes anglaises
shortcakes
rozpocznij naukę
sablés
parings
rozpocznij naukę
rognures
half-inch
rozpocznij naukę
un demi-pouce
sifted
rozpocznij naukę
tamisé
currants
rozpocznij naukę
groseilles
thicken
rozpocznij naukę
épaissir
one-half
rozpocznij naukę
une moitié
rind
rozpocznij naukę
couenne
crumbing
rozpocznij naukę
la plomberie
lambs
rozpocznij naukę
agneaux
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
scald
rozpocznij naukę
échauder
devilled
rozpocznij naukę
dévoué
open
rozpocznij naukę
ouvert
cornstarch
rozpocznij naukę
fécule de maïs
basting
rozpocznij naukę
arroser
pare
rozpocznij naukę
parer
nutritive
rozpocznij naukę
nutritif
relishes
rozpocznij naukę
relish
currant
rozpocznij naukę
groseille
coarser
rozpocznij naukę
plus grossier
greased
rozpocznij naukę
graissé
yolks
rozpocznij naukę
les jaunes
gratings
rozpocznij naukę
caillebotis
thickened
rozpocznij naukę
épaissie
griddle
rozpocznij naukę
plaque
unpeeled
rozpocznij naukę
non pelé
garnishing
rozpocznij naukę
garniture
cloves
rozpocznij naukę
clous de girofle
scalloped
rozpocznij naukę
festonné
nutriment
rozpocznij naukę
substance nutritive
saucepan
rozpocznij naukę
casserole
sieve
rozpocznij naukę
tamis
broiled
rozpocznij naukę
grillé
cranberries
rozpocznij naukę
canneberges
crosswise
rozpocznij naukę
en croix
allspice
rozpocznij naukę
piment de la Jamaïque
knead
rozpocznij naukę
pétrir
molasses
rozpocznij naukę
mélasse
moisten
rozpocznij naukę
humidifier
flour
rozpocznij naukę
farine
sauté
rozpocznij naukę
faire sauter
sift
rozpocznij naukę
tamiser
browned
rozpocznij naukę
bruni
footnotes
rozpocznij naukę
notes de bas de page
prunes
rozpocznij naukę
des pruneaux
finely
rozpocznij naukę
finement
earthen
rozpocznij naukę
en terre
unsweetened
rozpocznij naukę
non sucré
crumbs
rozpocznij naukę
les miettes
blancmange
rozpocznij naukę
blanc-manger
lukewarm
rozpocznij naukę
tiède
croutons
rozpocznij naukę
Croûtons
mixtures
rozpocznij naukę
mélanges
celery
rozpocznij naukę
céleri
sprigs
rozpocznij naukę
brins
eighths
rozpocznij naukę
huitièmes
pared
rozpocznij naukę
paré
garnish
rozpocznij naukę
garnir
boiling
rozpocznij naukę
ébullition
broil
rozpocznij naukę
griller
sherbet
rozpocznij naukę
sorbet
codfish
rozpocznij naukę
morue
broiler
rozpocznij naukę
gril
caloric
rozpocznij naukę
calorique
cups
rozpocznij naukę
tasses
broiling
rozpocznij naukę
griller
fricassee
rozpocznij naukę
fricassée
thickly
rozpocznij naukę
épais
uncooked
rozpocznij naukę
non cuit
baking
rozpocznij naukę
cuisson
simmer
rozpocznij naukę
mijoter
seeded
rozpocznij naukę
semé
parboil
rozpocznij naukę
blanchir
quart
rozpocznij naukę
litre
clove
rozpocznij naukę
Clou de girofle
wafers
rozpocznij naukę
gaufrettes
slices
rozpocznij naukę
des tranches
chopped
rozpocznij naukę
haché
nutmeg
rozpocznij naukę
Noix de muscade
omitting
rozpocznij naukę
omettre

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.