Fichas del libro - "Better Meals for Less Money" (Mary Green)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
cucharadas
tablespoon
rozpocznij naukę
cucharada
teaspoon
rozpocznij naukę
cucharadita
floured
rozpocznij naukę
enharinado
fireless
rozpocznij naukę
sin fuego
nasturtium
rozpocznij naukę
capuchina
gelatine
rozpocznij naukę
gelatina
stiffly
rozpocznij naukę
rigurosamente
teaspoons
rozpocznij naukę
cucharaditas
shortening
rozpocznij naukę
acortamiento
inch
rozpocznij naukę
la pulgada
shirred
rozpocznij naukę
fruncido
grated
rozpocznij naukę
rallado
coarsely
rozpocznij naukę
groseramente
cheesecloth
rozpocznij naukę
estopilla
granulated
rozpocznij naukę
granulado
drippings
rozpocznij naukę
goteos
salsify
rozpocznij naukę
salsifí
sautéing
rozpocznij naukę
saltear
custards
rozpocznij naukę
flanes
shortcakes
rozpocznij naukę
mantecados
rarebit
rozpocznij naukę
pan con queso tostado
half-inch
rozpocznij naukę
media pulgada
sifted
rozpocznij naukę
tamizado
currants
rozpocznij naukę
grosellas
thicken
rozpocznij naukę
espesar
one-half
rozpocznij naukę
una mitad
rind
rozpocznij naukę
corteza
crumbing
rozpocznij naukę
desmenuzar
lambs
rozpocznij naukę
corderos
lengthwise
rozpocznij naukę
longitudinal
scald
rozpocznij naukę
escaldadura
time-worn
rozpocznij naukę
deteriorado por el tiempo
open
rozpocznij naukę
abierto
cornstarch
rozpocznij naukę
maicena
croquettes
rozpocznij naukę
croquetas
paprika
rozpocznij naukę
pimenton
basting
rozpocznij naukę
hilván
pare
rozpocznij naukę
cortar
nutritive
rozpocznij naukę
nutritivo
relishes
rozpocznij naukę
disfruta
currant
rozpocznij naukę
grosella
coarser
rozpocznij naukę
más grueso
greased
rozpocznij naukę
engrasado
yolks
rozpocznij naukę
yemas
gratings
rozpocznij naukę
rejillas
thickened
rozpocznij naukę
espesado
griddle
rozpocznij naukę
plancha
frappé
rozpocznij naukę
frapé
unpeeled
rozpocznij naukę
sin pelar
garnishing
rozpocznij naukę
adorno
cloves
rozpocznij naukę
clavos de olor
scalloped
rozpocznij naukę
guisado al gratén
nutriment
rozpocznij naukę
alimento
saucepan
rozpocznij naukę
cacerola
sieve
rozpocznij naukę
tamiz
broiled
rozpocznij naukę
asado
cranberries
rozpocznij naukę
arándanos
crosswise
rozpocznij naukę
al través
allspice
rozpocznij naukę
pimienta de Jamaica
knead
rozpocznij naukę
amasar
molasses
rozpocznij naukę
melaza
bouillon
rozpocznij naukę
caldo
moisten
rozpocznij naukę
humedecer
shortcake
rozpocznij naukę
torta de frutas
flour
rozpocznij naukę
la harina
sauté
rozpocznij naukę
saltear
sift
rozpocznij naukę
tamizar a
browned
rozpocznij naukę
bronceado
footnotes
rozpocznij naukę
notas a pie de página
prunes
rozpocznij naukę
ciruelas pasas
glacé
rozpocznij naukę
glaseado
finely
rozpocznij naukę
finamente
earthen
rozpocznij naukę
de barro
unsweetened
rozpocznij naukę
sin azúcar
crumbs
rozpocznij naukę
migas
blancmange
rozpocznij naukę
manjar blanco
lukewarm
rozpocznij naukę
tibio
purée
rozpocznij naukę
el puré
croutons
rozpocznij naukę
picatostes
mixtures
rozpocznij naukę
mezclas
celery
rozpocznij naukę
el apio
sprigs
rozpocznij naukę
ramitas
eighths
rozpocznij naukę
octavos
garnish
rozpocznij naukę
adornar
boiling
rozpocznij naukę
hirviendo
broil
rozpocznij naukę
asar
sherbet
rozpocznij naukę
sorbete
codfish
rozpocznij naukę
bacalao
broiler
rozpocznij naukę
parrilla
caloric
rozpocznij naukę
calórico
cups
rozpocznij naukę
tazas
broiling
rozpocznij naukę
asar
fricassee
rozpocznij naukę
fricasé
cayenne
rozpocznij naukę
pimentón
thickly
rozpocznij naukę
densamente
uncooked
rozpocznij naukę
sin cocer
baking
rozpocznij naukę
horneando
simmer
rozpocznij naukę
hervir a fuego lento
seeded
rozpocznij naukę
sin semillas
parboil
rozpocznij naukę
sancochar

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.