Fiszki z książki - "Fifty-Two Sunday Dinners A Book of Recipes" (Elizabeth O. Hiller)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
floured
rozpocznij naukę
mąką
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
one-half
rozpocznij naukę
połowa
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
browned
rozpocznij naukę
rumiane
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
consommé
rozpocznij naukę
bulion
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
crumbing
rozpocznij naukę
kruszenie
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
pare
rozpocznij naukę
obciąć
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
strew
rozpocznij naukę
obsypać
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
finely
rozpocznij naukę
pięknie
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
grated
rozpocznij naukę
tarty
frostings
rozpocznij naukę
lukier
cress
rozpocznij naukę
rzeżucha
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
larding
rozpocznij naukę
smalec
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
chive
rozpocznij naukę
szczypiorek
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
wholesomeness
rozpocznij naukę
zdrowotność
edam
rozpocznij naukę
ser edamski
tenderloins
rozpocznij naukę
polędwiczki
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
cloves
rozpocznij naukę
goździki
standpoints
rozpocznij naukę
stanowiska
scalded
rozpocznij naukę
parzona
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
disjoint
rozpocznij naukę
nieskładny
sift
rozpocznij naukę
przesiać
turbid
rozpocznij naukę
mętny
moister
rozpocznij naukę
wilgotnych
medium-sized
rozpocznij naukę
średnie
thinly
rozpocznij naukę
cienko
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
trivet
rozpocznij naukę
trójnóg
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
gratings
rozpocznij naukę
kraty
consumptives
rozpocznij naukę
konsumenci
tureen
rozpocznij naukę
waza
endive
rozpocznij naukę
cykoria
foregoing
rozpocznij naukę
powyższy
rind
rozpocznij naukę
skórka
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
flour
rozpocznij naukę
mąka
variety's
rozpocznij naukę
odmiany
dredge
rozpocznij naukę
pogłębiarka
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
sultana
rozpocznij naukę
sułtanka
buttered
rozpocznij naukę
masłem
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
croquette
rozpocznij naukę
krokiet
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
sprays
rozpocznij naukę
spraye
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
braised
rozpocznij naukę
duszony
richly
rozpocznij naukę
bogato
eighths
rozpocznij naukę
ósme
roly-poly
rozpocznij naukę
legumina
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
spiced
rozpocznij naukę
przyprawione
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
broiler
rozpocznij naukę
brojler
strainer
rozpocznij naukę
sitko
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
horseradish
rozpocznij naukę
chrzan
celery
rozpocznij naukę
seler
healthful
rozpocznij naukę
zdrowy
salted
rozpocznij naukę
solone
seeded
rozpocznij naukę
zaszczepiono
cups
rozpocznij naukę
kubki
jumbles
rozpocznij naukę
marności
glazes
rozpocznij naukę
szkliwa
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
slices
rozpocznij naukę
plastry
skimmer
rozpocznij naukę
cedzidło
purée
rozpocznij naukę
puré
boiling
rozpocznij naukę
wrzący

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.