Toggle navigation
załóż konto
zaloguj się
log in
log in
stwórz fiszki
kursy językowe
jak to działa
katalog
języki obce
angielski
niderlandzki
niemiecki
hiszpański
francuski
włoski
koreański
norweski
rosyjski
chiński
łaciński
portugalski
arabski
japoński
czeski
zuluski
turecki
szwedzki
rumuński
ukraiński
przedmioty humanistyczne
polski
historia
WOS
prawo
historia sztuki
psychologia
religia i etyka
muzyka
zarządzanie
archeologia
pedagogika
przedmioty ścisłe
geografia
biologia
medycyna
chemia
fizyka
matematyka
ekonomia
informatyka
architektura
inne
hobby
prawo jazdy
design
premium
Fiszki z książki - "Fifty-Two Sunday Dinners A Boo...
Fiszki z książki - "Fifty-Two Sunday Dinners A Book of Recipes" (Elizabeth O. Hiller)
0
101 fiszek
brak
rozpocznij naukę
ściągnij mp3
×
Idealne dla słuchowców
–
zamień swoje słówka w audiokurs i ucz się:
podczas jazdy autobusem czy samochodem
na spacerze z psem
czekając w kolejce
przed snem
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowe nagranie
drukuj
×
Idealne poza domem
–
wydrukuj swoje słówka:
jako poręczną listę
jako fiszki do wycięcia
Funkcja dostępna tylko dla użytkowników premium.
aktywuj konto premium
przykładowy wydruk
graj
sprawdź się
Pytanie
Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
łyżka stołowa
floured
rozpocznij naukę
mąką
tablespoon
rozpocznij naukę
łyżka
one-half
rozpocznij naukę
połowa
teaspoon
rozpocznij naukę
łyżeczka
parboil
rozpocznij naukę
sparzyć
browned
rozpocznij naukę
rumiane
crosswise
rozpocznij naukę
w poprzek
consommé
rozpocznij naukę
bulion
granulated
rozpocznij naukę
granulowany
nasturtium
rozpocznij naukę
nasturcja
crumbing
rozpocznij naukę
kruszenie
lengthwise
rozpocznij naukę
wzdłuż
peppercorns
rozpocznij naukę
pieprzu
basting
rozpocznij naukę
fastrygowanie
teaspoons
rozpocznij naukę
łyżeczki
pare
rozpocznij naukę
obciąć
yolks
rozpocznij naukę
żółtka
seasonable
rozpocznij naukę
udzielony w porę
strew
rozpocznij naukę
obsypać
thickly
rozpocznij naukę
mętnie
finely
rozpocznij naukę
pięknie
alternately
rozpocznij naukę
na przemian
grated
rozpocznij naukę
tarty
frostings
rozpocznij naukę
lukier
cress
rozpocznij naukę
rzeżucha
hyphenation
rozpocznij naukę
dzielenie wyrazów
planked
rozpocznij naukę
oszalowany
stiffly
rozpocznij naukę
twardo
arrowroot
rozpocznij naukę
maranta
larding
rozpocznij naukę
smalec
mixtures
rozpocznij naukę
mieszaniny
marjoram
rozpocznij naukę
majeranek
parsley
rozpocznij naukę
natka pietruszki
moisten
rozpocznij naukę
zwilżać
sprinkle
rozpocznij naukę
posypać
chive
rozpocznij naukę
szczypiorek
reheat
rozpocznij naukę
podgrzewania
wholesomeness
rozpocznij naukę
zdrowotność
edam
rozpocznij naukę
ser edamski
tenderloins
rozpocznij naukę
polędwiczki
bouillon
rozpocznij naukę
bulion
chives
rozpocznij naukę
szczypiorek
cloves
rozpocznij naukę
goździki
standpoints
rozpocznij naukę
stanowiska
scalded
rozpocznij naukę
parzona
knead
rozpocznij naukę
ugniatać
disjoint
rozpocznij naukę
nieskładny
sift
rozpocznij naukę
przesiać
turbid
rozpocznij naukę
mętny
moister
rozpocznij naukę
wilgotnych
medium-sized
rozpocznij naukę
średnie
thinly
rozpocznij naukę
cienko
currant
rozpocznij naukę
porzeczka
dietetic
rozpocznij naukę
dietetyków
trivet
rozpocznij naukę
trójnóg
broiled
rozpocznij naukę
opiekany
gratings
rozpocznij naukę
kraty
consumptives
rozpocznij naukę
konsumenci
tureen
rozpocznij naukę
waza
endive
rozpocznij naukę
cykoria
foregoing
rozpocznij naukę
powyższy
rind
rozpocznij naukę
skórka
parsnips
rozpocznij naukę
pasternak
flour
rozpocznij naukę
mąka
variety's
rozpocznij naukę
odmiany
dredge
rozpocznij naukę
pogłębiarka
nutmeg
rozpocznij naukę
gałka muszkatołowa
sultana
rozpocznij naukę
sułtanka
buttered
rozpocznij naukę
masłem
currants
rozpocznij naukę
porzeczki
blanched
rozpocznij naukę
blanszowany
croquette
rozpocznij naukę
krokiet
pared
rozpocznij naukę
w porównaniu
scalloped
rozpocznij naukę
zapiekanka
sprays
rozpocznij naukę
spraye
sifted
rozpocznij naukę
przesiane
breaded
rozpocznij naukę
panierowany
braised
rozpocznij naukę
duszony
richly
rozpocznij naukę
bogato
eighths
rozpocznij naukę
ósme
roly-poly
rozpocznij naukę
legumina
moistening
rozpocznij naukę
nawilżający
spiced
rozpocznij naukę
przyprawione
yolk
rozpocznij naukę
żółtko
broiler
rozpocznij naukę
brojler
strainer
rozpocznij naukę
sitko
shortening
rozpocznij naukę
skracanie
horseradish
rozpocznij naukę
chrzan
celery
rozpocznij naukę
seler
healthful
rozpocznij naukę
zdrowy
salted
rozpocznij naukę
solone
seeded
rozpocznij naukę
zaszczepiono
cups
rozpocznij naukę
kubki
jumbles
rozpocznij naukę
marności
glazes
rozpocznij naukę
szkliwa
scald
rozpocznij naukę
oparzenie
slices
rozpocznij naukę
plastry
skimmer
rozpocznij naukę
cedzidło
purée
rozpocznij naukę
puré
boiling
rozpocznij naukę
wrzący
Stwórz fiszki
English
Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.
×
Główne
Pasek postępu
Zegar
Wymuś dobrą odpowiedź
Treści
Tekst
Tekst przykładu
Obrazki
Nagrania
Nagrania przykładu
Nagrania ojczyste
Podkreślenia gramatyczne
Opcje przepisywania
ignoruj:
spacje
znaki narodowe
nawiasy
interpunkcję
wielkość liter
brak rodzajnika
unifikuj skróty
kolejność
zgłoś błąd
Dziękujemy za zgłoszenie :)
1
2
3
4
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
nie wiem
wiem
pokaż odpowiedź
sprawdź
dalej
mam rację ↑
(
Tip:
wciśnięcie
enter
uzna odpowiedź jako
złą
Tip2:
żeby z powrotem zobaczyć pytanie, kliknij na polu fiszki )
Brawo, świetnie Ci idzie:)
Kliknij, aby stworzyć własne fiszki:)
Jeśli wolisz gotowe, wypróbuj nasze profesjonalne kursy.
Rozmówki polsko-angielskie
wypróbuj za darmo
Angielski: dzień drugi
wypróbuj za darmo
Powtórz wszystkie
Powtórz trudne
Koniec rundy
1
Podsumowanie
runda
wiem
nie wiem
1
(
)
(
)
Następna runda
powtórz to, czego nie wiedziałeś
`
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
English
American English
Français
español
Nederlands, Vlaams
Deutsch
Norsk
język polski
português
русский язык
Svenska
українська мова
italiano
gjuha shqipe
العربية
euskara
беларуская мова
български език
中文, 汉语, 漢語
hrvatski jezik
český jazyk
dansk
Esperanto
eesti keel
føroyskt
suomen kieli
galego
ελληνικά
ქართული
עברית
हिन्दी, हिंदी
Bahasa Indonesia
Íslenska
日本語, にほんご
ייִדיש
ಕನ್ನಡ
català, valencià
Қазақша
isiXhosa
한국어, 韓國語, 조선어, 朝鮮語
latine
lietuvių kalba
latviešu valoda
Lëtzebuergesch
македонски јазик
bahasa Melayu, بهاس ملايو
Malti
Papiamento
فارسی
Português brasileiro
rumantsch grischun
limba română
српски језик
Setswana
slovenský jazyk
slovenski jezik
Gàidhlig
ไทย
Xitsonga
Türkçe
اردو
magyar
Tiếng Việt
isiZulu
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
\
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
Ctrl + Alt
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
×
Zaznacz prawidłową odpowiedź
nowy test
×
Odkryj wszystkie pary w najmniejszej liczbie ruchów!
0
kroków
Nowa gra:
4x3
5x4
6x5
7x6
×
log in
log in
Zaloguj się
Login lub Email
Hasło
Zaloguj się
Zapomniałeś hasła?
Nie masz konta?
log in
log in
Załóż konto
Na dobry początek kurs w prezencie :)
Za darmo. Bez zobowiązań. Bez spamu.
Twój adres email
Załóż konto
Masz już konto?
Akceptuję
regulamin
i
politykę prywatności