Flashcards aus dem Buch - "Fifty-Two Sunday Dinners A Book of Recipes" (Elizabeth O. Hiller)

 0    101 fiszek    brak
ściągnij mp3 drukuj graj sprawdź się
 
Pytanie Odpowiedź
tablespoons
rozpocznij naukę
Esslöffel
floured
rozpocznij naukę
bemehlt
tablespoon
rozpocznij naukę
Esslöffel
one-half
rozpocznij naukę
eine Hälfte
teaspoon
rozpocznij naukę
Teelöffel
parboil
rozpocznij naukę
ankochen
browned
rozpocznij naukę
gebräunt
crosswise
rozpocznij naukę
quer
granulated
rozpocznij naukę
granuliert
nasturtium
rozpocznij naukę
Kapuzinerkresse
pimentos
rozpocznij naukę
Piment
crumbing
rozpocznij naukę
bröckelt
lengthwise
rozpocznij naukę
längs
peppercorns
rozpocznij naukę
Pfefferkörner
sautéing
rozpocznij naukę
sautieren
basting
rozpocznij naukę
Heften
teaspoons
rozpocznij naukę
Teelöffel
yolks
rozpocznij naukę
Eigelb
seasonable
rozpocznij naukę
Saisonfähig
strew
rozpocznij naukę
streuen
thickly
rozpocznij naukę
dick
finely
rozpocznij naukę
fein
alternately
rozpocznij naukę
abwechselnd
grated
rozpocznij naukę
gerieben
frostings
rozpocznij naukę
Zuckerguss
cress
rozpocznij naukę
Kresse
hyphenation
rozpocznij naukę
Silbentrennung
stiffly
rozpocznij naukę
steif
crumbed
rozpocznij naukę
zerkrümelt
larding
rozpocznij naukę
Spickerei
mixtures
rozpocznij naukę
Mischungen
marjoram
rozpocznij naukę
Majoran
parsley
rozpocznij naukę
Petersilie
canapé
rozpocznij naukę
Kanapee
moisten
rozpocznij naukę
befeuchten
sprinkle
rozpocznij naukę
streuen
chive
rozpocznij naukę
Schnittlauch
reheat
rozpocznij naukę
aufwärmen
wholesomeness
rozpocznij naukę
Bekömmlichkeit
edam
rozpocznij naukę
Edamer
tenderloins
rozpocznij naukę
Filets
parboiling
rozpocznij naukę
Ankochen
chives
rozpocznij naukę
Schnittlauch
sauté
rozpocznij naukę
anbraten
cloves
rozpocznij naukę
Nelken
standpoints
rozpocznij naukę
Standpunkte
scalded
rozpocznij naukę
verbrüht
knead
rozpocznij naukę
kneten
disjoint
rozpocznij naukę
disjunkt
sift
rozpocznij naukę
sieben
turbid
rozpocznij naukę
trübe
moister
rozpocznij naukę
feuchter
medium-sized
rozpocznij naukę
mittelgroße
thinly
rozpocznij naukę
dünn
currant
rozpocznij naukę
Johannisbeere
dietetic
rozpocznij naukę
diätetisch
trivet
rozpocznij naukę
Untersetzer
broiled
rozpocznij naukę
gegrillt
gratings
rozpocznij naukę
Gitter
pickerel
rozpocznij naukę
Pickel
consumptives
rozpocznij naukę
Schwindsucht
tureen
rozpocznij naukę
Terrine
endive
rozpocznij naukę
Endivie
foregoing
rozpocznij naukę
vorstehend
rind
rozpocznij naukę
Rinde
parsnips
rozpocznij naukę
Pastinaken
flour
rozpocznij naukę
Mehl
variety's
rozpocznij naukę
Abwechslung
dredge
rozpocznij naukę
ausbaggern
nutmeg
rozpocznij naukę
Muskatnuss
sultana
rozpocznij naukę
Sultanin
buttered
rozpocznij naukę
gebuttert
currants
rozpocznij naukę
Johannisbeeren
blanched
rozpocznij naukę
blanchiert
croquette
rozpocznij naukę
Krokette
pared
rozpocznij naukę
verschnitten
salsify
rozpocznij naukę
versteinern
scalloped
rozpocznij naukę
überbacken
sifted
rozpocznij naukę
gesiebt
breaded
rozpocznij naukę
paniert
braised
rozpocznij naukę
geschmort
richly
rozpocznij naukę
reich
eighths
rozpocznij naukę
Achtel
roly-poly
rozpocznij naukę
kugelrund
custards
rozpocznij naukę
Puddings
trussing
rozpocznij naukę
Traversen
moistening
rozpocznij naukę
Befeuchtung
spiced
rozpocznij naukę
gewürzt
yolk
rozpocznij naukę
Eigelb
strainer
rozpocznij naukę
Sieb
shortening
rozpocznij naukę
Verkürzung
horseradish
rozpocznij naukę
Meerrettich
celery
rozpocznij naukę
Sellerie
healthful
rozpocznij naukę
gesund
salted
rozpocznij naukę
gesalzen
bluefish
rozpocznij naukę
Blaufisch
quarts
rozpocznij naukę
Quart
seeded
rozpocznij naukę
gesät
cups
rozpocznij naukę
Tassen
jumbles
rozpocznij naukę
wackelt
glazes
rozpocznij naukę
Glasuren

Musisz się zalogować, by móc napisać komentarz.